Lanseringsdato: 23. august 2013 Mer informasjon
Spillmagi ganget med 101
Karakter: 6

Spillmagi ganget med 101

Platinum Games' nyeste spill byr på mye mer enn 101 vidunderlige øyeblikk.

Humoristisk dialog, en smått rørende historie med massevis av sjarm, et unikt og enestående gameplay og et fantastisk lydspor.
Noen teksturer er litt svake om man ser godt etter, utnytter ikke GamePaden til det fulle.
1 2 3 4 Neste »

 

Det er få spill som er en så stor fornøyelse å spille som The Wonderful 101. Mange spill har det med å ta seg selv for seriøst, og prøver å bli oppfattet som kunst av spillerne (noen med mer hell enn andre). The Wonderful 101 er ikke et av disse spillene. Dette er et spill som fokuserer på et intenst, hektisk og tvers igjennom fornøyelig gameplay, likevel uten å ta fokus vekk fra historien. Man får nemlig spille gjennom en vanvittig og absurd historie, hvor romvesener kalt GeathJerks invaderer jorda, og hvor et lag bestående av hundre superhelter forsvarer den kloden de bor på, mens de lirer av seg frekke replikker som vekker latter hos selv den mest innbitte grinebiter.
Disse 100 superheltene er hver spekket av eksentrisitet, og vi møter og blir glad i et bredt spekter av karakter gjennom de rundt 25 timene det tar å komme seg gjennom historien. Lagets leder, Red, er en seriøs type, men også en nykommer på laget. Han har for vane å memorere og ramse opp tittelen på alle han møter. Vi har også Blue, en halsbrekkende actionhelt fra Los Angeles som alltid skryter av både sverdet sitt og hans evner med det, Green, en overvektig franskmann med en forkjærlighet for godterier, og Pink, ei veldig jentete jente som noen ganger fokuserer mer på smarttelefonen sin enn på å redde verden. For ikke å snakke om den sjenerte russeren Yellow, zen-ninjaen White eller vidunderbarnet Black, som alltid er opptatt med å spille 3DS i felten. Vi må heller ikke glemme de resterende 93 som ikke har en viktig del i historien, men som likevel er unikt designede og som har hver sin profil man kan lese seg opp i senere. De legger ikke noe ekstra til i historien, men er med på å skape et fyldigere og mer troverdig univers, og karakterer som Wonder-Toilet og Wonder-Santa er med på å skape en ytterligere stemning av absurditet.
Hver av de sju heltene som er framtredende i historien har hvert sitt unike våpen. Red sloss med hendene, Blue med sverd, Green bruker pistol, mens Pink foretrekker pisk. Takket være nyvinningen «Centinel Suit» har heltene mulighet til å forene seg til ett våpen. Femti helter kan bli om til et stort sverd, men om man bruker hundre helter blir sverdet på størrelse med et hus, til Blues store fornøyelse. For å skape et av disse enorme våpnene er man nødt til å tegne ulike former, enten med den høyre analogstikka eller på GamePadens touchskjerm. Selv syntes jeg det var best å bruke stikka, men om man tegner manuelt kan man potensielt være noe raskere. Dette sikrer et variert gameplay, som stadig holder seg friskt, men som likevel føles naturlig.
Gjennom et poeng- og trofésystem sikrer Platinum også en solid gjenspillingsverdi. Man får fort lyst til å spille gjennom brett på nytt, bare for å bedre poengsummen fra forrige gjennomspilling. Det er tross alt litt mer stas å få platina enn trøstepremie. Vanskelighetsgraden er ganske høy, og de som sliter med temperamentet eller som går rundt med et nag mot verden rundt dem bør nok holde seg unna normal på første gjennomspilling. Etter å ha spilt gjennom på normal, har man dog muligheten til å gå videre på hard, noe som virkelig er en utfordring. Første gjennomspilling på normal tok meg dog 25 timer, så det er ingen fare for at spillet skal gå tomt for underholdning med det første, og det kan nok holde seg vidunderlig til lenge etter at høstmørket har omfavnet oss.
GamePaden brukes som sagt til å tegne de ulike formene man trenger for å skape våpen og verktøy, men man kan også hente spillet ned til Paden, og slik bare spille på den. Dette er dog et spill hvor så mye foregår på skjermen at jeg virkelig ikke kan anbefale å spille det bare på kontrolleren, selv om det selvfølgelig fungerer som en nødløsning om noen andre vil bruke TVen eller om man sitter på toget, i senga eller, om man absolutt er nødt, på do. 
The Wonderful 101 byr også på en særegen grafisk stil, og karakterene er designet for å se ut som en blanding av actionfigurer og tegneseriehelter. Selv om karakterene og universet i spillet er helt nytt, klarer det å vekke sterke nostalgiske følelser, mye på grunn av at det har klart å fange essensen av fantasifull lek med actionfigurer og atmosfæren fra cheesy actionserier. Dette lar utviklerne putte inn så store og overdådige kulisser, rekvisitter og eksplosjoner de kan forestille seg. Det er lagt ned ufattelig mye arbeid i brettdesignet. Hvert eneste hus i byen i et av de første oppdragene er individuelt designet, og hver minste detalj av oppkjørsler, parkområder og fotballstadioner er omhyggelig tatt hånd om. Det dukker dog opp noen teksturer som ikke ser så flotte ut, men dette er rett og slett bare pirk, og er ikke noe forstyrrende så fremt du ikke leter etter noe å klage på.
Lydsporet er helt tydelig også utviklet med den hensikt å skape sterke allusjoner til superhelter og for å parodiere de typiske Hollywood-heltene. Episke toner akkompagnerer perfekt handlingen på skjermen, og du sitter til slutt med et litt dumt glis om kjeften, mens du synger med på en pompøs, men catchy sang om hvordan de 101 sloss for status quo. Også stemmeskuespillet er enestående, og karakterene parodierer aksenter og stereotyper treffsikkert og med glimt i øyet.
The Wonderful 101 er hektisk, storslått og umulig å legge fra seg. Gameplayet er ulikt noe annet jeg har prøvd, og selv om det ikke er uvanlig å få prøve noe nytt og unikt fra Platinum, klarte dette spillet likevel å overraske meg. Det er sært og tidvis veldig japansk, noe som absolutt virker til spillets fordel. Utrolig mye arbeid er lagt i hver minste detalj, og det er virkelig sjeldent å se et så gjennomført spill. 
The Wonderful 101 er kanskje ikke det spillet som først får folket til å kjøpe en Wii U, men det er absolutt det spillet som burde vært det største salgsargumentet. Dette er ikke bare det beste spillet til plattformen for øyeblikket, men jeg vil også si at det er det beste Platinum Games har skapt til nå. En virkelig perle, og et essensielt spill i samlinga til enhver Wii U-eier.

Det er få spill som er en så stor fornøyelse å spille som The Wonderful 101. Mange spill har det med å ta seg selv for seriøst, og prøver å bli oppfattet som kunst av spillerne (noen med mer hell enn andre). The Wonderful 101 er ikke et av disse spillene. Dette er et spill som fokuserer på et intenst, hektisk og tvers igjennom fornøyelig gameplay, likevel uten å ta fokus vekk fra historien. Man får nemlig spille gjennom en vanvittig og absurd historie, hvor romvesener kalt GeathJerks invaderer jorda, og hvor et lag bestående av hundre superhelter forsvarer den kloden de bor på, mens de lirer av seg frekke replikker som vekker latter hos selv den mest innbitte grinebiter.

Disse 100 superheltene er hver spekket av eksentrisitet, og vi møter og blir glad i et bredt spekter av karakter gjennom de rundt 25 timene det tar å komme seg gjennom historien. Lagets leder, Red, er en seriøs type, men også en nykommer på laget. Han har for vane å memorere og ramse opp tittelen på alle han møter. Vi har også Blue, en halsbrekkende actionhelt fra Los Angeles som alltid skryter av både sverdet sitt og hans evner med det, Green, en overvektig franskmann med en forkjærlighet for godterier, og Pink, ei veldig jentete jente som noen ganger fokuserer mer på smarttelefonen sin enn på å redde verden. For ikke å snakke om den sjenerte russeren Yellow, zen-ninjaen White eller vidunderbarnet Black, som alltid er opptatt med å spille 3DS i felten.

Vi må heller ikke glemme de resterende 93 som ikke har en viktig del i historien, men som likevel er unikt designede og som har hver sin profil man kan lese seg opp i senere. De legger ikke noe ekstra til i historien, men er med på å skape et fyldigere og mer troverdig univers, og karakterer som Wonder-Toilet og Wonder-Santa er med på å skape en ytterligere stemning av absurditet.

1 2 3 4 Neste »

7 kommentarer om The Wonderful 101

Klikk her for å hente kommentarene
Del denne artikkelen

Siste redaksjonelle anmeldelser

Mest populære spill på Spill.no

Spill tittel Visn./Uke
 1. Kingdom Come: Deliverance

  2709
 2. Shadow of the Colossus (2018)

  1401
 3. Space Invaders

  1058
 4. Minecraft

  975
 5. FIFA 10

  821
 6. Grand Theft Auto V

  776
 7. Assassin's Creed Origins: The Hidden Ones

  753
 8. Dying Light

  703
 9. Centipede

  676
 10. NBA 2K18

  663
 11. Call of Duty: World at War

  654
 12. Overwatch

  636
 13. Star Wars

  632
 14. Celeste

  626
 15. L.A. Noire

  618
 16. Far Cry 4

  609
 17. Smash T.V.

  604
 18. FIFA 11

  596
 19. LEGO Marvel Super Heroes

  585
 20. The Walking Dead

  580
 21. Rise of the Tomb Raider

  569
 22. Rainbow Six: Siege

  569
 23. The Evil Within

  567
 24. Sonic Forces

  562
 25. Seduce Me

  562
 26. LEGO Batman 2: DC Super Heroes

  561
 27. Dragon Ball FighterZ

  553
 28. Fallout 4

  553
 29. Half-Life

  552
 30. The Elder Scrolls V: Skyrim

  548
 31. LEGO Lord of the Rings

  546
 32. Fallout 3

  545
 33. Bioshock 2

  536
 34. WWE 2K18

  536
 35. Doom (2016)

  536
 36. FIFA 09

  533
 37. Lego Marvel Super Heroes 2

  531
 38. Flashback: The Quest for Identity

  515
 39. Call of Duty: Modern Warfare 2

  511
 40. Far Cry 2

  510
 41. Red Dead Redemption

  509
 42. FIFA 13

  507
 43. Lego Pirates of the Caribbean

  503
 44. LEGO Batman: The Videogame

  498
 45. FIFA 14

  486
 46. The Sims 3

  483
 47. Shanghai

  479
 48. Batman: Arkham Asylum

  478
 49. Dragon Age: Inquisition

  478
 50. Skylanders Giants

  476
 51. Flåklypa Grand Prix

  476
 52. Call of Duty: Black Ops

  473
 53. Zaxxon

  473
 54. Middle-Earth: Shadow of War

  471
 55. Rayman Legends

  469
 56. Battlefield 3

  467
 57. Far Cry 3

  467
 58. Battlefield: Bad Company 2

  466
 59. Football Manager 2017

  463
 60. Medal Of Honor

  461
 61. Diablo III

  460
 62. Mafia II

  459
 63. Mass Effect: Andromeda

  453
 64. Bloodborne

  449
 65. Gran Turismo Sport

  444
 66. The Crew

  441
 67. Fallout: New Vegas

  440
 68. LEGO Star Wars II: The Original Trilogy

  436
 69. The Saboteur

  435
 70. Need for Speed Most Wanted

  435
 71. Euro Truck Simulator 2

  432
 72. Bioshock Infinite

  431
 73. DmC

  431
 74. Destiny

  428
 75. Wolfenstein: The New Order

  427
 76. Evolve

  422
 77. Five Nights at Freddy's

  420
 78. Tomb Raider (2013)

  417
 79. Nioh

  417
 80. Super Mario Odyssey

  411
 81. Nintendo 3DS

  411
 82. Skate 3

  406
 83. For Honor

  394
 84. Persona 5

  381
 85. Horizon Zero Dawn

  381
 86. Star Wars Battlefront II

  380
 87. Bionicle Heroes

  373
 88. Flåklypa Grand Prix: Gullutgave

  369
 89. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  366
 90. Five Nights at Freddy's 2

  365
 91. Assassin's Creed: Origins

  361
 92. LEGO Indiana Jones: The Original Adventures

  359
 93. The Evil Within 2

  358
 94. Lego Harry Potter: Years 1-4

  345
 95. Assassin's Creed III

  345
 96. Harry Potter and the Half-Blood Prince

  325
 97. Wolfenstein: The Old Blood

  318
 98. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

  318
 99. Assassin's Creed: Brotherhood

  313
 100. Kaptein Sabeltann og ildprøvene

  311