Fantasifull olympiade
Karakter: 4

Fantasifull olympiade

Mario og Sonic byr opp til fantastiske vinterleker i Sochi, og selv om produktet er godt, snubler de begge litt i bunnen av bakken

Morsomt i små doser, flott grafikk, varierte øvelser, oser av fantasi
Blir kjedsommelig over lengre tid, slitsom musikk, kan bli litt ventetid om man er flere spillere
1 2 3 Neste »

”Mario & Sonic at the Olympic Winter Games Sochi 2014” har definitivt den lengste tittelen på noe spill som er kommet ut i år, men kan i hvert fall ikke si at navnet ikke beskriver spillet nøyaktig nok. Det du får er akkurat det som står på boksen: et vintersportsspill med karakterer fra både Mario og Sonics univers.
For kjernespillerne høres kanskje ikke dette ut som et særlig forlokkende prospekt, men sannheten er at dette er et rimelig underholdende spill, som er mer enn spillbart, om enn i små doser. Hver gren tar ikke mer enn fem-ti minutter å spille gjennom, men det er et såpass stort spekter av ulike grener, alt fra ishockey og kunstløp til hopp og skiskyting, at det ikke går tomt for variasjon. Kanskje er det derimot ikke så morsomt å spille gjennom samme gren flere ganger på rad, men etter å ha latt opplevelsen hvile en stund, kan det være morsomt å komme tilbake flere av aktivitetene.
De ulike aktivitetene spilles på vidt forskjellige måter, og tar i bruk både GamePaden og Wii Remoter. I kunstløp må man enkelt nok trykke på ulike knapper i riktig rytme og rekkefølge, noe som ikke er veldig givende, men som takket være et variert utvalg musikk og en visuelt flott forestilling, oppleves som helt OK. Hopprennet gjøres også unna med Wii Remoten, og hvor godt man scorer avhenger av om man klarer å holde balansen med gyrosensoren i kontrolleren. Også i slopestyle, som er en nykommergren i årets OL, bruker innovative kontroller, og hopp og triks gjøres med gyrosensoren og trykkskjermen på GamePaden. Mest imponert er jeg dog over oppfinnsomheten i skiskytingen, hvor man veksler mellom GamePaden og Wii Remoten, avhengig om man skal gå eller skyte.
I tillegg til de vanlige utøvelsene, er det lagt til noen mer fantasifulle varianter, som foregår i Mushroom Kingdom og Sonic Lost Worlds ”Lost Hex”. I fantasiverdenene har utviklerne hatt litt mer rom til å eksperimentere, noe som har resultert i kunstløp med Mario-tematiserte bosskamper, bobsleigh dratt av Bullet Bills, og et race inspirert av Sonic and All-Stars Racing Transformed, hvor man i løpet av racet transformerer kjøretøy mellom ski, skøyter, bobsleigh og snowboard. Selv om disse ikke er like balanserte som de ordinære idrettene, virker de som en mer inspirert distraksjon fra det realistiske.
Likevel er dette et spill som er litt vanskelig å nyte til det fulle, fordi det som minispillsamlinger flest er artigere sammen med andre, men mange av grenene byr på veldig mye venting om man er flere personer, så selv om det er mulig å spille fire, advarer jeg mot at det kan bli litt trått, særlig i skiskytingen, som jeg tror ville vært en av de beste grenene om man hadde hatt mer enn én GamePad.
Som før er det flere ulike spillmodus man kan begi seg ut på. Man kan enkelt og greit velge en sport, og gi den en sjanse, eller man kan velge en sammensetning av flere ulike grener som utviklerne mener hører sammen i en medley. Et annet modus er ”Action & Answer Tour”, som byr på litt andre versjoner av de ordinære lekene, hvor man skal løse ulike gåter mens man spiller. Dette konseptet fungerer dessverre ikke særlig bra, ettersom instruksjonene ofte kan være litt løse, og det ofte kan være vanskelig å skjønne hva oppgaven går ut på.
I tillegg har spillet en slags historiemodus, kalt Legends Showdown. Å si at det byr på en historie er kanskje å ta i litt, men man får teste evnene i forskjellige eventer mot en spøkelsesversjon av den man selv spiller som, og det hele rundes av med en boss. Her får man levert flere grener etter hverandre, og fungerer som en god innføring til alle de ulike spillene, og hjelper en til å finne ut hva man liker best.
For å motivere deg til å spille så mye som overhode mulig, har Sega lagt inn en overflod av opplåsbare klær til miien din, slik at du kan personliggjøre antrekket ditt. Her finner man en stor garderobe med alt fra russiske folkeklær til maskotdrakter fra både Mario og Sonic. For å låse opp antrekkene er man nødt til å utføre flere utfordringer, noe som er med og motiverer for videre spill.
Grafisk er dette et nokså pent spill, og viser helt klart at Wii Uen er et steg nærmere next-gen enn hva PS3 og 360 er. Mario, Sonic og alle deres kumpaner er ypperlig animerte, og det vises at det er blitt tildelt mye oppmerksomhet til detaljene. Stilmessig gir spillet mening, men jeg synes det mangler det lille ekstra som får disse to oppfinnsomheten symbolene i spillindustrien til å passe godt sammen.
Musikken i dette spillet er 70 % elendig, og byr kun på hyperaktive teknorytmer som prøver å hamre hull i panna di. Ord kan ikke beskrive hvordan deler av lydsporet, remixer av klassikere fra både Mario og Sonic, spytter i trynet på opphavsmaterialet og serverer noe selv ikke nostalgibrillene kan få til å høres bra ut. Noen av remixene er dog gjort med verdighet, og høres rimelig gode ut, spesielt jazz-versjonen av Ricco Harbour fra Super Mario Sunshine var ganske fin taffelmusikk til ishockyen.
Som om det ikke var nok med horribelt slitsom musikk, er også enkelte av stemmeskuespillerne fryktelig irriterende. Prinsesse Daisy, den mindre populære venninna til Peach, har en stemme jeg klager på samme hvilket spill hun dukker opp i, men denne gangen er også Amy Rose, Sonics venninne, en jeg virkelig har lyst til å ødelegge stemmebåndene på. Aldri la disse to kjøre bobsleigh sammen. Jeg har fortsatt mareritt.
Noe ventetid og guffen musikk til tross, er dette absolutt et godt spill for litt familiemoro, og passer kanskje særlig godt som et spill når familiemedlemmer møtes igjen til jul. Om du leter etter et alternativ til brettspill som Monopol og Trivial Pursuit, så kan dette gjøre akkurat samme susen med å bytte ut familieidyllen med bittert konkurranseinstinkt. Et variert utvalg idrettsgrener sørger for sammensatte spillopplevelser, i hvert fall om du spiller sammen med andre.

Mario & Sonic at the Olympic Winter Games Sochi 2014 har definitivt den lengste tittelen på noe spill som er kommet ut i år, men kan i hvert fall ikke si at navnet ikke beskriver spillet nøyaktig nok. Det du får er akkurat det som står på boksen: et vintersportsspill med karakterer fra både Mario og Sonics univers.

For kjernespillerne høres kanskje ikke dette ut som et særlig forlokkende prospekt, men sannheten er at dette er et rimelig underholdende spill, som er mer enn spillbart, om enn i små doser. Hver gren tar ikke mer enn fem-ti minutter å spille gjennom, men det er et såpass stort spekter av ulike grener, alt fra ishockey og kunstløp til hopp og skiskyting, at det ikke går tomt for variasjon. Kanskje det derimot ikke er så morsomt å spille gjennom samme gren flere ganger på rad, men etter å ha latt opplevelsen hvile en stund, kan det være morsomt å komme tilbake flere av aktivitetene.

De ulike aktivitetene spilles på vidt forskjellige måter, og tar i bruk både GamePaden og Wii Remoter. I kunstløp må man enkelt nok trykke på ulike knapper i riktig rytme og rekkefølge, noe som ikke er veldig givende, men som takket være et variert utvalg musikk og en visuelt flott forestilling, oppleves som helt OK. Hopprennet gjøres også unna med Wii Remoten, og hvor godt man scorer avhenger av om man klarer å holde balansen med gyrosensoren i kontrolleren. Også i slopestyle, som er en nykommergren i årets OL, bruker innovative kontroller, og hopp og triks gjøres med gyrosensoren og trykkskjermen på GamePaden. Mest imponert er jeg dog over oppfinnsomheten i skiskytingen, hvor man veksler mellom GamePaden og Wii Remoten, avhengig om man skal gå eller skyte.

I tillegg til de vanlige utøvelsene er det lagt til noen mer fantasifulle varianter, som foregår i Mushroom Kingdom og Sonic Lost Worlds ”Lost Hex”. I fantasiverdnene har utviklerne hatt litt mer rom til å eksperimentere, noe som har resultert i kunstløp med Mario-tematiserte bosskamper, bobsleigh dratt av Bullet Bills, og et race inspirert av Sonic and All-Stars Racing Transformed, hvor man i løpet av racet transformerer kjøretøy mellom ski, skøyter, bobsleigh og snowboard. Selv om disse ikke er like balanserte som de ordinære idrettene, virker de som en mer inspirert distraksjon fra det realistiske.

1 2 3 Neste »

1 kommentar om Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games

Klikk her for å hente kommentarene
Del denne artikkelen

Siste redaksjonelle anmeldelser

Mest populære spill på Spill.no

Spill tittel Visn./Uke
 1. Space Invaders

  1548
 2. Smash T.V.

  1223
 3. Minecraft

  1154
 4. Star Wars Battlefront II

  1147
 5. Dying Light

  1146
 6. Chase H.Q.

  1044
 7. The Walking Dead

  1042
 8. Grand Theft Auto V

  1035
 9. Lego Marvel Super Heroes 2

  1029
 10. Star Wars

  1014
 11. Bubble Bobble

  1008
 12. Watch Dogs

  1007
 13. Assassin's Creed IV: Black Flag

  1004
 14. Flashback: The Quest for Identity

  992
 15. FIFA 10

  987
 16. Battlefield 3

  965
 17. L.A. Noire

  962
 18. The Evil Within

  960
 19. Shanghai

  956
 20. Centipede

  955
 21. FIFA 13

  953
 22. Madden NFL 07

  944
 23. FIFA 09

  937
 24. FIFA 12

  927
 25. Cars

  921
 26. Call of Duty: Modern Warfare 2

  916
 27. Call of Duty: Black Ops

  913
 28. The Lego Movie Videogame

  913
 29. LEGO Batman: The Videogame

  906
 30. LEGO Batman 2: DC Super Heroes

  905
 31. Wolfenstein 2: The New Colossus

  894
 32. Call of Duty: Advanced Warfare

  891
 33. The Elder Scrolls V: Skyrim

  888
 34. Call of Duty: World at War

  886
 35. Far Cry 4

  883
 36. Sonic Forces

  877
 37. Battlefield: Bad Company 2

  874
 38. Hitman Absolution

  870
 39. Ratatouille

  870
 40. FIFA 14

  868
 41. Harry Potter and the Half-Blood Prince

  865
 42. Battlefield 4

  864
 43. WWE 2K18

  863
 44. Assassin's Creed: Origins

  860
 45. Dragon Age: Inquisition

  859
 46. Grand Theft Auto IV

  858
 47. Bioshock Infinite

  856
 48. Skylanders Giants

  849
 49. LEGO Star Wars II: The Original Trilogy

  844
 50. Mass Effect: Andromeda

  843
 51. LEGO Marvel Super Heroes

  842
 52. FIFA 11

  842
 53. Call of Duty: Black Ops II

  840
 54. Need for Speed Most Wanted

  838
 55. Darksiders II

  835
 56. Far Cry 3

  830
 57. NBA 2K18

  829
 58. LEGO Indiana Jones: The Original Adventures

  826
 59. LEGO Lord of the Rings

  821
 60. Mass Effect 3

  820
 61. Medal Of Honor

  819
 62. Nex Machina

  816
 63. The Sims 3

  812
 64. Zaxxon

  811
 65. Thexder

  808
 66. Dreamfall Chapters

  798
 67. ARMS

  798
 68. Persona 5

  788
 69. Dirt 4

  781
 70. Assassin's Creed: Brotherhood

  765
 71. Diablo III

  765
 72. Mini Ninjas

  761
 73. Tomb Raider (2013)

  758
 74. Call of Duty 4: Modern Warfare

  747
 75. Destiny

  739
 76. Yooka-Laylee

  732
 77. Super Mario Odyssey

  730
 78. Silent Hill HD Collection

  730
 79. Lego Pirates of the Caribbean

  713
 80. Destiny 2

  713
 81. WipEout Omega Collection

  690
 82. The Wizards

  686
 83. Prince Of Persia: The Forgotten Sands

  686
 84. Syberia 3

  684
 85. Middle-Earth: Shadow of War

  682
 86. Cuphead

  661
 87. Miitopia

  660
 88. Call of Duty: Modern Warfare 3

  658
 89. Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds

  650
 90. Splatoon 2

  649
 91. Gran Turismo Sport

  641
 92. Total War: Warhammer 2

  639
 93. For Honor

  635
 94. Metroid: Samus Returns

  635
 95. South Park: The Fractured but Whole

  633
 96. Hey Pikmin!

  624
 97. Tales of the Unknown: Volume I - The Bard's Tale

  597
 98. Layton's Mystery Journey: Katrielle and The Millionaire's Conspiracy

  583
 99. The Evil Within 2

  579
 100. Super Bomberman R

  535