Våre favorittspill i romjulen

Våre favorittspill i romjulen

Forslag for vennegjengen, eller hele familien.

Martin Moen - Buzz! (PS2/PS3/PSP)

Leter du etter spillet som hele familien kan spille sammen i juleferien? Da vil jeg anbefale Buzz! Buzz! er et quiz-spill der hver spiller deltar i et spørreshow, nesten litt som en flerspillerversjon av “Vil du bli millionær”. Poenget er å samle inn flest poeng innen spillet er slutt, og man går gjennom flere runder og flere moduser hvor man enten kan få poeng, unngå å miste poeng, eller stjele poeng fra en av de andre (helt klart den morsomste runden blant konkurranseglade familiemedlemmer). Det finnes flere forskjellige Buzz!-spill, noen som kun fokuserer på enkelte emner (sport, musikk osv.) og andre som inneholder almennkunnskaplige spørsmål. Det er enkelt og intuitivt å spille, alle runder blir forklart kort og greit i starten, og spørsmålene er som regel godt formulert (vi spiller på norsk, så det er deler her som er litt tungt oversatt).


Jeg liker å dra frem Buzz! i romjulen, fordi det er enkelt nok til at både foreldre og søsken kan forstå spillet, og vi kan alle fokusere på selve spillingen!

 

 

 

Kjell-Arne Jørgensen - Bloodborne (PS4)

Denne gangen skal jeg klare det. Planen er klar, blodglassene er fylt opp og mitt trofaste våpen er oppgradert. Jeg hiver meg inn i kampen, leverer noen gode treffere og hopper unna. Stresset øker og jeg blir for ivrig. I løpet av sekunder er jeg dunka i bakken, uten mulighet til å bruke de nøye oppsparte blodglassene. Det fnises fra sofaen. Min eneste tanke er å hive kontrolleren gjennom den nye TV-en. Da veit jeg at det er jul. 
Hjemme hos oss tradisjonen at romjula går med på å spille. I hovedsak de spillene som har ligget under juletreet. I år har favoritten vært Bloodborne. Det fine med Bloodborne er at det er like gøy å se på som å spille sjøl. For da kan du sitte å være ekspert. Du grugleder deg alltid litt til det er din tur, for er det en ting som er sikkert med Bloodborne, så er det at du kommer til å drite deg ut. Gleden av å komme ett lite skritt lenger blir dermed også langt større.  

Denne gangen skal jeg klare det. Planen er klar, blodglassene er fylt opp og mitt trofaste våpen er oppgradert. Jeg hiver meg inn i kampen, leverer noen gode treffere og hopper unna. Stresset øker og jeg blir for ivrig. I løpet av sekunder er jeg dunka i bakken, uten mulighet til å bruke de nøye oppsparte blodglassene. Det fnises fra sofaen. Min eneste tanke er å hive kontrolleren gjennom den nye TV-en. Da veit jeg at det er jul.

Hjemme hos oss tradisjonen at romjula går med på å spille. I hovedsak de spillene som har ligget under juletreet. I år har favoritten vært Bloodborne. Det fine med Bloodborne er at det er like gøy å se på som å spille sjøl. For da kan du sitte å være ekspert. Du grugleder deg alltid litt til det er din tur, for er det en ting som er sikkert med Bloodborne, så er det at du kommer til å drite deg ut. Gleden av å komme ett lite skritt lenger blir dermed også langt større.

 

Kenneth Løland - Hearthstone (PC/Mac/Android/iOS)

Jeg, i likhet med flere titalls millioner andre, har brukt mange timer på dette digitale kortspillet. Romjulstia er intet unntak. Faktisk, så passer dette spillet utrolig godt inn i min julepolicy; stress i jula er tull. Hearthstone kan spilles i timevis, uten at hodet begynner å svive etter for mye intens stirring, eller at senebetennelsen kommer snikende på grunn av spasmeliknende klikking på datamusen (jeg retter et klandrende blikk mot Leauge of Legends). Så om jeg spiller med kamerater eller alene, så liker jeg å benke meg ned foran den digitale peisen, over det det digitale kortspillet. Spillet er utrolig lett å lære, men vanskelig å mestre. Som kanskje er den største grunnen til den massive suksessen spillet har hatt siden fullversjonen kom ut i mars i fjor. Det har også flotte visuelle effekter, som gjør at det aldri blir kjedelig å spille ut legendariske kort som skal brukes til å knuse motstanderen… Før han eller hun får tid til å gjøre det samme mot deg.

 

Håkon Kvam Lyngstad - Super Mario 3D World (Wii U)

Helt ærlig? Jeg tror ikke på julenissen. Joda, jeg liker ideen om han, og for et par år siden hadde jeg den store ære av å tisse sammen med han nede på det offentllige toalettet på kjøpesenteret på Steinkjer da colatraileren var innom for å spre julestemning og sitt høykapitalistiske budskap. Men jeg tror ikke på julenissen.

Det er nemlig en annen rød helt som kommer inn i stua mi hvert år, og du kjenner han sannsynligvis du også. Ikke er det snikker Anderssen heller, men heller 30-åringen Mario som er et fast innslag hjemme hos meg i romjula. Helt siden det ble lansert i 2013, har Super Mario 3D World vært hovedattraksjonen av multiplayerspill hos oss i jula. Jeg og mine to brødre starter hvert år på en ny spillfil, og gjør et forsøk på å komme oss så langt som mulig på en ettermiddag i romjula som vi kan få til. Eller, det vil si: det er slik jeg liker å se for meg seansen. I realiteten er det et kaos av sabotasje og kniving oss i mellom om å få den høyeste poengsummen.

 

Kanskje høres det litt vel konkurranseorientert ut, men jeg mener med hånda på hjertet, eller hvor du nå enn vil ha den, at det er den ypperste spillopplevelsen for tre brødre på noen-og-tjue kan ha sammen. I skrivende stund er jeg blitt presset inn på en overfylt buss-for-tog (teknisk sett er det buss-for-tog-for-buss-for-tog), men minnene og løftet om at Mario vil besøke oss hver jul med spill som er pur glede å spille gjennom, hyggelige toner i bakgrunnen og fargerik estetikk gjør at det ikke er så altfor kjipt å sitte her med begrenset albuerom. Det blir jul neste år også, og det året vi ikke lenger spiller Super Mario 3D World, vil det være fordi vi har funnet et annet Mario-spill til å ta dets plass.

 

Sam Einar Engh Syftestad - Minecraft (PC/Mac/Andoid/iOS/Xbox 360/Xbox One/PS3/PS4/PS Vita/Wii U)

Er du som meg, liker du å ta romjula litt med ro. Etter alt gavemaset er det deilig å bare slenge seg i sofaen med et spill. Gjerne med et spill hvor man kan utfolde seg kreativt, gå på eventyr og slåss med monstre etter eget behov, eller bare samle en arme med ulver. I Minecraft har man alltid noe å gjøre, enten om det er å grave seg ned i dype gruver og samle mer materiale til utstyret sitt, eller om man bare vil utvide huset. Enda en gang.

Jeg er litt av en LEGO-fanatiker, så Minecraft treffer meg rett i hjertet. Hele spillet er bygd opp av klosser man samler og bygger nye ting ut av. Vil du bare bygge fantastiske ting, kan du spille kreativ-modus, men om du vil utforske underverdenen og slåss mot den beryktede Enderdragen, er overlevelsesmodusen det du vil spille. Man begynner med ingenting, og etter noen timer har man gjerne bygd et alt for stort slott. Det er selvsagt også mulig å spille med venner og familie, enten over nettet eller med delt skjerm på konsollversjonene.

Tilbring romjulen i en firkantet verden, og bygg gjerne det neste underverket. Men hører du “SSSSSSSS-”; løp!

 

Mathias Johannessen - Tetris (NES)

I romjulens mas og kjas er Tetris til Nintendo Entertainment System (1989) mitt absolutt favorittspill. Her trenger man ikke å fordype seg i en historie eller lære seg avanserte kontroller. Man kan bare sitte i sofaen og slappe av en halvtimes tid mens man trykker på noen knapper. Det er her sjarmen til Tetris kommer inn. Dette enkle puslespillet kan læres på under minuttet, men kan nytes i timesvis. Grafikken er noe utdatert, men retrostilen er fortsatt fascinerende. Men uansett hvordan man snur og vender på det så er det gameplayet i Tetris som er det viktigste. Noe av det som gjør Tetris til NES så perfekt er måten det balanserer musikken og gameplayet på. Musikken blir ikke for avansert, og dette gjør det enkelt å holde fokus og følge rytmen i spillet. Spillet mangler en flerspillerfunksjon, men her er det andre tetris spill både på nettet og konsoller som er dedikert til akkurat dette området. Alt i alt er Tetris til NES et utrolig morsomt og utfordrende spill. Så grip tak i din favorittversjon av tetris og slå ihjel noen timer til middagen er klar. Ha ei fin romjul, og et godt nytt år. 

 

Jon Harald Tangen - Super Smash Bros. (Wii U/3DS)

Å spille spill er for mange en stor del av romjulen. Mange spiller enspiller-spill, mens andre er mer hypp på flerspiller-gleden. Selv er jeg glad i det beste av begge verdener, og det er derfor jeg velger å spille Super Smash Bros. på Wii U i romjulen. Hvis jeg føler for å spille med noen venner kan vi slå oss løs i vanlig smash, litt kaotisk 8-spiller smash eller den hektiske Smash Tour-modusen.  Og hvis jeg føler for det kan jeg i enspillermodus enten spille online mot fremmede i For Glory, den nyoppussede versjonen av Classic Mode eller la nostalgien komme til meg i All-Star Mode. For hva er vel bedre enn å trekke seg fornøyd tilbake til litt roligere enspillermodus etter å ha brutalt knust dine salte og bitre venner i smash?

Siden julen er tid for glede og sånt, har jeg prøvd å skrive et lite dikt til ære for Smash Bros., og med det ønsker jeg dere alle en god jul videre og et godt nytt år!

Julen er tiden for fryd og glede,

Men hva er det Sakurai har med seg i sin slede?

Det er Smash Bros.! Et spill for få og for mange

Med 8-spiller kamper så kaotiske og lange

Hvem er nå dette? Mario, Pikachu, Marth og co.

Ja, her skal det kjempes! Hvem blir vinneren, mon tro?

Merry Smashmas!

Relaterte artikler

1 kommentar

Klikk her for å hente kommentarene
Del denne artikkelen

Relaterte tags

Mest populære spill på Spill.no

Spill tittel Visn./Uke
 1. Celeste

  1577
 2. Dragon Ball FighterZ

  1412
 3. Minecraft

  1326
 4. Space Invaders

  983
 5. Grand Theft Auto V

  907
 6. Flåklypa Grand Prix: Gullutgave

  868
 7. Dying Light

  865
 8. The Crew

  860
 9. WWE 2K18

  797
 10. Overwatch

  783
 11. Star Wars Battlefront II

  778
 12. Seduce Me

  772
 13. Batman: Arkham Asylum

  770
 14. The Evil Within

  770
 15. Lego Marvel Super Heroes 2

  764
 16. Sonic Forces

  743
 17. L.A. Noire

  740
 18. Far Cry 4

  733
 19. FIFA 10

  730
 20. Call of Duty: World at War

  712
 21. Rise of the Tomb Raider

  698
 22. Far Cry 3

  698
 23. NBA 2K18

  696
 24. LEGO Marvel Super Heroes

  675
 25. Destiny

  669
 26. Star Wars Battlefront

  657
 27. For Honor

  635
 28. Assassin's Creed: Origins

  622
 29. Five Nights at Freddy's

  591
 30. Fallout 3

  589
 31. FIFA 09

  587
 32. FIFA 14

  585
 33. Need for Speed Most Wanted

  582
 34. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

  579
 35. LEGO Batman 2: DC Super Heroes

  575
 36. Wolfenstein: The New Order

  574
 37. Fallout 4

  567
 38. Tomb Raider (2013)

  565
 39. Dragon Age: Inquisition

  562
 40. Flåklypa Grand Prix

  560
 41. Medal Of Honor

  560
 42. Horizon Zero Dawn

  559
 43. The Last of Us

  551
 44. Rayman Legends

  544
 45. Bioshock Infinite

  541
 46. FIFA Soccer 07

  541
 47. FIFA 11

  536
 48. LEGO Lord of the Rings

  534
 49. Half-Life

  533
 50. Battlefield: Bad Company 2

  530
 51. Fallout: New Vegas

  530
 52. Lego Pirates of the Caribbean

  523
 53. DmC

  522
 54. The Elder Scrolls V: Skyrim

  521
 55. Nioh

  519
 56. TFX

  516
 57. Skylanders Giants

  515
 58. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  514
 59. Borderlands

  511
 60. Red Dead Redemption

  511
 61. FIFA 13

  509
 62. Shanghai

  499
 63. Assassin's Creed 2

  496
 64. Sly Cooper: Thieves in Time

  495
 65. Euro Truck Simulator 2

  491
 66. LEGO Indiana Jones: The Original Adventures

  490
 67. Bioshock 2

  489
 68. Battlefield 3

  481
 69. Bionicle Heroes

  480
 70. Lego Harry Potter: Years 1-4

  479
 71. Bloodborne

  478
 72. Diablo III

  477
 73. ORI and the Blind Forest

  473
 74. Call of Duty: Modern Warfare 2

  471
 75. The Witcher 3: Wild Hunt

  471
 76. Skate 3

  471
 77. The Sims 3

  470
 78. The Saboteur

  469
 79. Call of Duty: Black Ops

  467
 80. Persona 5

  461
 81. Wolfenstein 2: The New Colossus

  460
 82. Mafia II

  457
 83. Forgotten Worlds

  445
 84. Far Cry 2

  442
 85. Assassin's Creed: Brotherhood

  442
 86. Gran Turismo Sport

  440
 87. Middle-Earth: Shadow of War

  439
 88. Assassin's Creed III

  436
 89. Wolfenstein: The Old Blood

  427
 90. Call of Duty 4: Modern Warfare

  423
 91. Middle-Earth: Shadow of Mordor

  416
 92. Call of Duty: Black Ops II

  415
 93. LEGO Batman: The Videogame

  414
 94. Super Mario Odyssey

  407
 95. The Legend Of Zelda: Breath of the Wild

  401
 96. Bulletstorm

  400
 97. Skylanders: Spyro's Adventure

  399
 98. The Evil Within 2

  397
 99. Sonic Rush

  395
 100. Mario Kart: Double Dash!!

  386