Lanseringsdato: 20. april 2017 Mer informasjon
En reise tilbake i tid
Karakter: 2

En reise tilbake i tid

Men er det for sent?

Ser flott ut; har god atmosfære
Kjedelig og knotete gameplay; svak historie; elendige kontroller
1 2 Neste »

 

Syberia 3 kom til PC, Xbox One og PS4 20. april 2017, og er utviklet av Microïds som er et fransk selskap som står bak de tidligere spillene i serien. Syberia 3 er et comback for Syberia serien som var populær på begynnelsen av 2000 tallet. Spillet ble lansert til PC og senere PS2 og Xbox, men har i senere tid blitt portet til nesten alle konsoller og maskiner du kan tenke deg til. Nå er serien tilbake, men er det for sent eller er det akkurat i tide?
I nyere tid har slike pek og klikk-spill blitt mer og mer populære, med titler som for eksempel Walking Dead, men fortsatt føles det nostalgisk å spille slike spill i den moderne verden som er full av FPSer og store Open-World actionspill. Denne nostalgifølelsen var riktignok ikke kraftig nok til å blinde meg for de mange og store feilene spille skulle vises seg å ha.
Hva går Syberia ut på?
Siden jeg ikke har spilt noen av de tidligere spillene så vet jeg ikke om dette spillet har en direkte sammenheng med forgjengerne, men siden et stort antall spillere der ute heller ikke har noen erfaringer med serien så går nok det greit. Du spiller som karakteren Kate Walker som er en amerikaner som har forvillet seg inn i Europa og da spesielt til den fiktive øya Syberia. I dette spillet har Kate forlatt Syberia og befinner seg på et sykehus av et slag. Jeg tror det skal forestille en slags blanding av et mentalsykehus og et helt vanlig sykehus. Hun er litt forvirret og vet ikke helt hvordan hun havnet der, og doktorene sier hun har ligget i koma en stund. Doktorene oppfører seg merkelig å du må prøve å komme deg ut av sykehuset av ulike grunner.
Dette er utgangspunktet til historien og på papiret virker det interessant, men det er ikke noe særlig godt gjennomført. Det å prate med folk er veldig kronglete og mye av dialogen er uinteressant og dårlig skrevet. Den beste egenskapen til et pek og klikk-spill er historien og måten den fortelles på, når dette ikke funker så er det liten grunn til å presse seg igjennom et spill som i bunn og grunn handler om å klikke på ting. Jeg elsker spill som befinner seg i østlige Europa og med mye snø i bildet, men puslebitene faller bare ikke på plass. The Last Express fra 1997 gjør en bedre jobb på alle disse områdene enn Syberia 3. Det er mulig at historien hadde vært mer interessant om tempoet den ble fortalt på var hyppigere og måten man pratet med folk ikke var så knotete. 
Hvordan ser det ut?
La meg gå over til grafikken og hvordan denne mest sannsynlig ødela hele spillet. Hva mener jeg med det? Er grafikken dårlig? Nei, tvert imot, men det virker som at utviklerne har brukt mer tid på å pusse på grafikken i spillet istedenfor de andre aspektene. Det ser flott ut og det er nesten på lik linje med mange store spill, i alle fall på PC der jeg spiller det, men til hvilken pris? Det virker så de har fokusert så hardt på grafikken at alt annet er bare helt glemt, og da inkluderer jeg ikke hvor falskt det ser ut når de prater og hvor laggete grafikken føles selv om det ikke er dropp i fps. Syberia 3 er som et gammelt grovbrød dekket med glasur, det ser utrolig delikat ut, men det er helt til du setter tenna dine i det. Jeg skjønner at dagens spill har en viss standard når det kommer til grafikk og sånt, men aldri la det gå på bekostning av gameplay og story, ALDRI! Dette er et av tilfellene hvor jeg kunne vært fornøyd med PS2 grafikk så lenge gameplay og story hadde vært på plass.
Designet på ting og atmosfæren grafikken skaper er god og treffende. Spillet minner meg litt om Lost Horizon som også er et pek og klikk-spill som befinner seg i kalde omgivelser, forskjellen er at det er et spill jeg virkelig kan anbefale fordi det ikke bare har kult design og atmosfære, men også en givende historie og gameplay. Jeg ønsker å elske dette spillet fordi det er ganske tydelig at atmosfære har vært i fokus, og jeg elsker spill med god atmosfære, og jeg elsker pek og klikk-spill, men puslebitene klikker ikke helt på plass (var den tør nok?). 
Hvordan er det å spille?
Jeg spiller på PC og jeg må si at kontrollene er merkelig satt opp, og jeg kan ikke holde styr på hvor mange ganger jeg trykket feil fordi det var åpenbart for meg som har spilt på PC i mange år at enkelte knapper har enkelte funksjoner, men det er egentlig en liten klage sammenlignet med alt annet. Hadde man bare kunnet tilpasset kontrollene slik som man selv vil så hadde alt vært fint, men det kan man ikke. En av friheten til PC er at man skal kunne organisere kontrollene slik man selv vil, men greit, la oss gå videre. 
Alt du gjør er egentlig bare å trykke på ting og folk for å starte en samtale eller lignende, og dette har Syberia 3 gjort til en kjedelig oppgave. Menyene er uorganiserte og overraskende vanskelige å skjønne seg på. Det var flere ganger hvor jeg trykte som en gal for å få til en helt enkelt ting, og spillet har ikke så mange taster som gjør noe. Når du ikke snakker med folk eller ser på ting så skal du løse gåter, og disse er enten veldig lette eller utrolig vanskelig, og ikke fordi de faktisk er vanskelig, men fordi du ikke vet hvordan du skal løse det med kontrollene. 
Vil jeg anbefale spillet?
Jeg kan på ingen måte anbefale dette spillet til noen, det er bare ikke nok innhold her til å holde noen interessert. Jeg har ikke spilt de to første spillene, men etter et raskt søk på google fant jeg ut at disse to er som regel elsket av fans og kritikere mens dette nye spillet lander midt på treet til de fleste. På 2000 tallet var det langt mellom pek og klikk-spill og de var ikke like tilgjengelig som de er i dag. Indie-markedet har tatt av de siste årene og spill som Syberia kommer ut stadig vekk, forskjellen er at indie-spillene prøver nye ting og er mer opptatt av godt design enn flott og realistisk grafikk. Syberia funket fint i sin tid, men i 2017 drukner det i bedre pek og klikk-spill, og grafikken sikter seg inn mot Battlefield og Call of Duty demografien som er en demografi som jeg tviler på setter seg ned med denne typen spill uansett hvor “realistisk” grafikken er. Hvem var det dere skulle få til å kjøpe dette spillet Microïds? Nei, sats heller på Lost Horizon eller Puzzle Agent som begge er bedre spill som befinner seg ute i den kalde ødemarka. 

 

Syberia 3 kom til PC, Xbox One og PS4 20. april 2017, og er utviklet av Microïds som er et fransk selskap som står bak de tidligere spillene i serien. Syberia 3 er et comback for Syberia serien som var populær på begynnelsen av 2000 tallet. Spillet ble lansert til PC og senere PS2 og Xbox, men har i senere tid blitt portet til nesten alle konsoller og maskiner du kan tenke deg til. Nå er serien tilbake; er det for sent eller akkurat i tide?


I nyere tid har slike pek-og-klikk-spill blitt mer og mer populære, med titler som for eksempel Walking Dead, men fortsatt føles det nostalgisk å spille slike spill i den moderne verden som er full av FPSer og store Open-World actionspill. Denne nostalgifølelsen var riktignok ikke kraftig nok til å blinde meg for de mange og store feilene spille skulle vises seg å ha.

 

 

Protagonisten Kate WalkerProtagonisten Kate Walker

 

 

Hva går Syberia ut på?


Siden jeg ikke har spilt noen av de tidligere spillene så vet jeg ikke om dette spillet har en direkte sammenheng med forgjengerne, men siden et stort antall spillere der ute heller ikke har noen erfaringer med serien så går nok det greit. Du spiller som karakteren Kate Walker som er en amerikaner som har forvillet seg inn i Europa og da spesielt til den fiktive øya Syberia. I dette spillet har Kate forlatt Syberia og befinner seg på et sykehus av et slag. Jeg tror det skal forestille en slags blanding av et mentalsykehus og et helt vanlig sykehus. Hun er litt forvirret og vet ikke helt hvordan hun havnet der, og doktorene sier hun har ligget i koma en stund. Doktorene oppfører seg merkelig å du må prøve å komme deg ut av sykehuset av ulike grunner.

 

 

Kate og vennen hennes KurkKate og vennen hennes Kurk


Dette er utgangspunktet til historien og på papiret virker det interessant, men det er ikke noe særlig godt gjennomført. Det å prate med folk er veldig kronglete og mye av dialogen er uinteressant og dårlig skrevet. Den beste egenskapen til et pek og klikk-spill er historien og måten den fortelles på, når dette ikke funker så er det liten grunn til å presse seg igjennom et spill som i bunn og grunn handler om å klikke på ting. Jeg elsker spill som befinner seg i Øst-Europa og med mye snø i bildet, men puslebitene faller bare ikke på plass. The Last Express fra 1997 gjør en bedre jobb på alle disse områdene enn Syberia 3. Det er mulig at historien hadde vært mer interessant om tempoet den ble fortalt på var hyppigere og måten man pratet med folk ikke var så knotete. 

1 2 Neste »

1 kommentar om Syberia 3

Klikk her for å hente kommentarene
Del denne artikkelen

Siste redaksjonelle anmeldelser

 • Syberia 3 Men er det for sent?
 • Pokkén Tournament DX Pokkén Tournament DX legger ikke til nok nytt til å klare å akseptere denne porten.
 • Miitopia Et miiddelmådig eventyr, på sitt beste.
 • NBA 2K18 Hvor langt er det akseptabelt å gå for å tjene noen kroner ekstra?
Mest leste artikler

Mest populære spill på Spill.no

Spill tittel Visn./Uke
 1. Destiny 2

  1622
 2. NBA 2K18

  1579
 3. Space Invaders

  1554
 4. Pokkén Tournament DX

  1209
 5. Grand Theft Auto V

  1179
 6. The Lego Movie Videogame

  1171
 7. Millie Meter and Her Adventures in the Oak Tree

  1164
 8. Miitopia

  1164
 9. Minecraft

  1152
 10. Zaxxon

  1126
 11. Bubble Bobble

  1114
 12. Smash T.V.

  1048
 13. Yooka-Laylee

  1028
 14. LEGO Marvel Super Heroes

  1028
 15. Metroid: Samus Returns

  1015
 16. Silent Hill HD Collection

  1009
 17. Sniper Elite 4

  997
 18. Call of Duty: Black Ops

  991
 19. Assassin's Creed IV: Black Flag

  975
 20. Mass Effect: Andromeda

  961
 21. Battlefield 3

  958
 22. The Elder Scrolls V: Skyrim

  941
 23. Chase H.Q.

  938
 24. The Wizards

  934
 25. Hey Pikmin!

  933
 26. L.A. Noire

  928
 27. Assassin's Creed: Brotherhood

  923
 28. Harry Potter and the Half-Blood Prince

  916
 29. Castlevania: Symphony of the Night

  906
 30. Flashback: The Quest for Identity

  902
 31. Persona 5

  896
 32. The Legend Of Zelda: Breath of the Wild

  880
 33. LEGO Batman 2: DC Super Heroes

  869
 34. Far Cry 4

  868
 35. Dreamfall Chapters

  864
 36. FIFA 10

  862
 37. FTL - Faster Than Light

  861
 38. For Honor

  859
 39. Splatoon 2

  859
 40. Tomb Raider (2013)

  858
 41. Horizon Zero Dawn

  852
 42. The Sims 3

  851
 43. Battlefield: Bad Company 2

  850
 44. Ratatouille

  850
 45. Pirates of the Caribbean: At Worlds End

  839
 46. Darksiders II

  835
 47. Syberia 3

  835
 48. Wolfenstein: The New Order

  834
 49. Star Wars

  832
 50. FIFA 11

  830
 51. LEGO Lord of the Rings

  826
 52. Harvest Moon: Skytree Village

  821
 53. Cars

  818
 54. Bioshock Infinite

  818
 55. Call of Duty: Modern Warfare 2

  816
 56. Far Cry 3

  810
 57. FIFA 09

  804
 58. Disney Epic Mickey 2: The Power of Two

  804
 59. Super Bomberman R

  802
 60. Shanghai

  799
 61. Nex Machina

  798
 62. FIFA 13

  791
 63. LEGO Indiana Jones: The Original Adventures

  791
 64. Battlefield 4

  790
 65. LEGO Star Wars II: The Original Trilogy

  790
 66. Lego Harry Potter: Years 5-7

  787
 67. Watch Dogs

  784
 68. ARMS

  784
 69. Dirt 4

  782
 70. Call of Duty 4: Modern Warfare

  782
 71. Prince Of Persia: The Forgotten Sands

  778
 72. Call of Duty: Black Ops II

  769
 73. Assassin's Creed 2

  754
 74. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

  750
 75. Nier: Automata

  747
 76. VOEZ

  746
 77. FIFA 14

  745
 78. Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards

  743
 79. Diablo III

  739
 80. The Walking Dead

  739
 81. Dying Light

  738
 82. Call of Duty: Modern Warfare 3

  736
 83. Assassin's Creed III

  732
 84. FIFA 12

  721
 85. Centipede

  719
 86. Dragon Age: Inquisition

  718
 87. Regalia: Of Men and Monarchs

  717
 88. Mass Effect 3

  714
 89. Lego Pirates of the Caribbean

  714
 90. Call of Duty: World at War

  707
 91. Ultra Street Fighter II: The Final Challengers

  702
 92. WipEout Omega Collection

  699
 93. LEGO Batman: The Videogame

  697
 94. Spider-Man: Web of Shadows

  688
 95. Grand Theft Auto IV

  688
 96. Medal Of Honor

  687
 97. Mini Ninjas

  673
 98. Hitman Absolution

  672
 99. The Evil Within

  664
 100. Middle-Earth: Shadow of Mordor

  659