Ta en tur innom gangstermiljøet! Karakter: 6

Grand Theft Auto: San Andreas

Ta en tur innom gangstermiljøet!

Av simmen95 13.11.2010 14:36
Utrolig spillbarhet, fin grafikk (til å være fra 2005), flotte muligheter for radioen, herlige stemmer og det inkluderer manuset også, varierte oppdrag, utrolig stort, mange gjenkjennelige steder, ikke minst de utrolig festlige juksekodene og den viktigste tingen i et bra spill, historien!
Noen av oppdragene er nærmest umulig, litt dårlig AI på fiendene og diverse grafiske bugs.

Jeg må ærlig innrømme at jeg trodde aldri jeg kom til å begynne på storyen på dette spillet, før jeg hørte at det var en utrolig opplevelse. Og  jeg kunne heller ikke motså fristelsen til å skrive en anmeldelse til. Så nå er jeg tilbake!

Dette er min anmeldelse av Rockstar North's Grand Theft Auto: San Andreas for pc.

CJ, your mom has just died.

Rockstar. Det beste spillprodusjonsteamet i verdens historien, som er meget godt kjent for sine utrolige historier og gode spilloppleveser. Grand Theft Auto aka. GTA har aldri vært et unntak.

Det første som skjer når man starter spillet er at du blir introdusert til den tidligere gansteren Carl Johnson, også kjent som CJ. Denne karen har fått beskjed om at hans mor har blitt drept og at det er en begravelse i hjem byen hans Los Santos. CJ hopper på det første flyet hjem til Los Santos, og blir møtt av to politioffiserer som heter Frank Tenpenny og Eddie Polaski. Disse er kjent folk for CJ og de drar han med ut av drosjen og kaster han inn i politibilen innen det har gått to minutter av spillet. De tar alle pengene hans og beskylder han for forskjellige lovbrudd. De gir ham en siste sjangse for å slippe å gå rett til kasjotten. Han må være litt undercover agent i gangstermiljøet.

Du får møte mange folk i spillet. Blandt annet CJ's bror Sweet, en konstant crackrøyker med navn Ryder og ikke minst en nøkkelkarakter som er Big Smoke. Alle disse har forkjellige personligheter og vil oppnå forskjellige ting i livet. Senere i spillet får man finne ut hva hver av disse karakterene har i bakhodet.

Dette er altså begynnelsen av historien, og som du kanskje merket er den ganske innviklet, så man må virkelig konsentrere seg om historien og ikke hoppe over de små filmsnuttene før hvert oppdrag. Da burde du få med deg det meste.

Man får også utrolig variasjon i oppdragene. Alt fra undervann, til langt oppe i himmelen. Eller så kan man jo også være på bakken og gjøre oppdrag for pimps.

Det er også forskjellige gangstergjenger i Los Santos, men de som er mest fiendentlige er de som heter ballas. Disse karene kommer du til å møte en god del på ettersom spillet fortsetter.


Dette er altså CJ. Han skal man ikke kødde med! He's pure gangstah!


Hey, man. You drive like shit!

Spillbarheten kunne ikke vært mer perfekt. Jeg syns GTA IV kontrollene var altfor trege og seige i forhold til dette. For å si det slikt så kan man kjenne forskjellen på bilene man kjører. Med dette mener jeg for eksempel som forskjellige personbiler. Man kan helt klart kjenne forskjellen på de forskjellige uten å nøle!

Alt fra siktet til måten CJ beveger seg på er relativt bra. Man kan også ha utrolig mange forskjellige våpen og eksplosiver med seg. I tillegg til herlige kontroller, får man utrolig mange forskjellige måter å fikse på utseende til både CJ og kjøretøy. Du kan kjøpe nye klær, nye tattoveringer eller så behøver man rett og slett ikke å ha på klær.

Når det gjelder bilene kan du endre farge, endre utseende på støtdempere, sette inn NOS (Nitro), endre på hjul eller faktisk plassere på hydraulikk. Hydraulikk er det som kan få bilen til å "danse" som man kanskje har sett i noen av de tidligere Need for Speed - spillene.

Man kan ikke få nok klær eller lignende i dette spillet, for i hver by kan man nemmelig kjøpe forskjellige klær. Forskjellige kjeder har forskjellige klær og dette er en veldig stor verden, så man får nok av klesbutikker.

I tillegg til all denne endringen av både kjøretøy og klær, kan man også endre den fysiske formen på karakteren. Hvis CJ spiser for lite bilr han sykelig tynn og mister energi og hvis han spiser for mye blir han stor og tjukk å blir tregere når det gjelder løping. Du kan også trene på gymstudioer for å holde deg i for og bli sterkere for å banke dritten ut av tilfeldige forbi passerende.


Hvem vil ha hamburgere etter vi har gjort et driveby ?

Grafikken er flott, sammen med lyden blr den perfekt.

Joa, grafikken drar på årene og de fleste vil kanskje kalle den dårlig, men dårlig er den ikke. Dette er et gammelt spill må så det skulle bare mangle at folk snakker om det som "det spillet, jeg spilte for noen år siden."

Grafikken er utrolig nok veldig bra til å være fra 2005. Man kan se gjenskinn i motorsykkelmotoren og alle bilene har riktig form og størrelse. Samme gjelder flyene. Alt er perfekt, ingen feil untatt noen veldig små bugs. Bilene har også alle forskjellige farger og utseende så det er fin variasjon mellom det vi kan kalle "bilmerkene". (Det er ingen ekte biler i dette spillet, så du kjenner de mest sannsynlig ikke igjen)

Lyden går perfekt sammen med grafikken og hjelper å skape den fine frihetsfølesen som nesten hele spillet består av. Radioen har mange forskjellige kanaler og alle er skapt for forskjellige sjangere. Et eksempel på en radiokanal er Radio X, personlig elsker jeg denne kanalen, men alt ble mye bedre etter jeg fant ut om User track kanalen. Her kan man altså legge in sine egne favorittlåter og scanne de, også kan man høre på de mens man kjører til oppdrag eller rett og slett bare vil ta seg en tur ut i naturen.

Stemmeskuespillet er også fantasisk. Jeg kan ta et eksempel på en av stemmene og det er faktisk Samuel L Jackson. Han har stemmen til vår kjære venn Fran Tenpenny, og han gjør en utrolig bra jobb. Det hjelper jo selvfølgelig at Rockstar's manusforfattere har satt sammen en flott miks mellom spøk og alvor, som gjør dette litt mer realistisk.

Lydene som er rundt i terrenget er også utrolig viktige å ha med. Slik som at man hører en bil på avstand, sånn at det ikke plutselig kommer en bil og kjører deg ned uten at du hadde hørt noe som helst. Man kan også høre folkene på gata snakke sammen og det er noe man faktisk hører sjeldent på andre spill.

Alt dette hjelper GTA til å bli et supert spill.


Tjukkasene er ute på ferde igjen.

Hva som er morsomt med spillet!

Noe av det som har gitt GTA ett så godt rykte som de har er juksekodene de legger til. Det er utrolig mange av dem og så er de utrolig morsome!

Man kan foreksempel fikse bilen, miste politiet, få alt av politi etter deg, udødelighet og ikke minst en kode som gjør at bilen din flyr! Da passer det fint med et program som heter San Andreas Mod Installer. Dette programmet gjør at man kan laste ned og installerere en ny bil eller andre kjøretøy og lignende.

Jeg syntes personlig at dette var kjempe morsomt, og jeg hadde masse morro med Back to the Future bilen også kalt DeLorean. Hvis noen av dere husker filmene, så i film nr. 2 kunne den fly på grunn av at den hadde blitt overhalt i fremtiden. Morsomt!

Jeg kan anbefale å ikke bruke SAMP Mod Installer før de er ferdig med spillet siden dette kan ødelegge for noen oppdrag. Bare et tips!


Eksempel på en bil som har blitt installert. Ganske stilig?

Was i all worth it ?

Ja, det var verdt penga! GTA San Andreas er et utrolig bra spill med alt man kunne ønske seg i et sandkasse-spill, Har man ikke prøvd dette kan det hende man ikke får prøvd det heller siden de fleste som har kjøpt dette, vil helst ikke levere det tilbake.

Hvis du finner et så må du også prøve multiplayeren. Der er det masse kule ting å gjøre. Blandt annet er det stunt baner der som du bare stunter. Utrolig morsomt, men først burde du spille singelplayeren.

Absolutt ett røverkjøp. Løp og finn også kjøp, dette er en opplevelse!

Takk for meg!

20 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

Grand Theft Auto: San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas
Testet format: PC
Format: PC, PS2, Xbox
Omtalt: 13.11.2010
Karakter: 6


Spill-informasjon


Utvikler: Rockstar North
Utgiver: Rockstar Games
Utgivelsesdato: 10. juni 2005
Aldersgrense: 18+

Les mer om Grand Theft Auto: San Andreas

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser