Dungeon crawler på sitt beste Karakter: 6

The Binding of Isaac

Dungeon crawler på sitt beste

Av Puffy 16.06.2013 22:40
Vanskelighetsgraden, billig, spillbarheten, simpelt, masse innhold, musikken,
Laget i flash.


The Binding of Isaac var et spill jeg tilfeldigvis fant på Twitch for rundt ett år siden. Jeg skulle bare ta en titt innom men det endte med at jeg satt til sent på natt. Dagen etter valgte jeg for å kjøpe det. Etter 340 timer spilt bestemte jeg meg for å skrive en anmeldelse.

Her slåss Isaac mot The Duke of Flies, en av mange bosser.

Simpelt, billig og tilfeldig genererte dungeons.

The Binding of Isaac er noe ALLE må ha vis de er fan av spill   det orginalet Zelda. Ekkelt, rart og forstyrrende det er det som gjør det så fantastisk. 

Laget av mannen bak "Super Meat Boy" får du The Binding of Isaac. En ung gutt ved navn Isaac som blir jaget av sin gale religiøse mor som prøver og drepe han med en kniv. Rett før han er på vei til å bli drept finner han en dør som leder han ned til en kjeller, slikt starter det.

Spillet lar deg lede Isaac gjennom  tilfeldig genererte dungeons, I stil med det orginale Zelda. Spillet kryr av rare og ekle vesner som prøver å drepe deg. WASD lar deg bevege Isaac mens piltastene skyter tårene til Isaac som du kan bruke til å drepe fiender med. 

Etterhvert som du kommer deg gjennom de forskjellige levelene, så vil du finne items som kan holde deg i livet. Disse vil du finne i item rooms. Det er alltid ett item room i hvert level og de vil koste deg en nøkkel utenom det første levelet, der rommet er åpent. Du vil også finne mulighet for å gamble. Du har en sjangs for å finne en arcade med tre forskjellige spillemaskiner du kan bruke mynter på. 

Karakter progresjon.

En av mange grunner til at "The Binding of Isaac" er unikt er karakter progresjonen. Hvert item du plukker opp vil gi en effekt på Isaac. Dette kan få han til å se ut som en søt kattepus eller en forferdelig grusom drapsmaskin som skyter lasere så store at de dekker skjermen. Du kan få items som "Epic Fetus" som gjør at du skyter atombomber eller du kan få items som "Kamikaze!" som gjør at du sprenger deg selv. Noen items er rare som for eksempel "Mom's pad" som er mamman til Isaac sitt bind og ikke spessielt bra. variasjonen er fantastisk og du vil aldri gå lei av den følelsen av og finne noe bra eller finne noe nytt. Noen bilder som viser variasjoner av Isaac (gjort av items).

VANSKELIG!

Vært level ender med en tilfeldig boss, alle ser helt jævlig ut. Boss fights er utfordrende og gir den gode old-school følelsen, noe som egentlig går i hele spillet, grunnet vanskelighetsgraden. Når du dør vil du bli sendt helt tilbake til start uten noe av det du hadde før du døde. I samme gata som "Dark Souls" så er dette et spill du må lære av og feile. Etter noen timer spilt vil du huske gangen på fiendens angrep og du vil få den gode mestringsfølelsen. Spillet vil utfordre deg til å ungå tårer, bomber og lasere. Det vil gi deg den hjertebanken når du har spilt i 40 minutter og har et halvt hjerte igjen før du står i døra til siste boss. En fantastisk spillopplevelse.

Masse inhold, simpelt spill.

Spillet vil gi deg MASSE inhold. Du får et stort utvalg items, forskjellige slutter på spillet, en håndfull med karakterer å velge mellom og challenges. Du vil ofte finne noen nye items eller fiender som gjør at spillet aldri føles gammelt eller repeterende. Det er noe du kan kose deg med i flere uker om ikke måneder frammover. Du vil sakte merke at du vil bli bedre og du vil åpne nye og spennende ting mens du utforsker kjelleren. 

Isaac som kjemper mot en rød versjon av mom.

Stjålet fra bibelen.

Spillet vil ikke gjøre en kristen troende glad. Det tar temaer fra bibelen og putter dem i et urovekkende lys.

"The Binding of Isaac" historien er orignalt fra Bibelen. I bibelen får Abraham ordre fra Gud om å ofre sin søn Isaac før Gud igjen stopper han i siste liten. Spillet sin version er mye mer syk og kvalm, men det er fint og ha en rouge-like som har en intressant og engasjerene historie.  

Alt i alt.

Det er vanskelig å si noe dårlig om Isaac. Det eneste jeg kommer på er vell at det er laget i Flash. Skal du kjøpe spillet anbefaler jeg deg og samtidig kjøpe expansion pakken "The Binding of Isaac: Wrath of the Lamb" som gir deg flere bosser, fiender items og alternative slutter til spillet. Jeg har personlig ikke spilt  spillet uten expansion så denne anmeldelsen er basert på både spillet og ekstra pakken. 

Spillet er vanskelig men morsomt, veldig mye innhold for en veldig liten pris. Masse ting du kan åpne eller finne gjennom spillet. Det er så mye mer jeg kunne ha sagt men jeg velger heller å la deg få utforske spillet selv. 

Kjøp spillet, ingen grunn til å la være!

3 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

The Binding of Isaac

The Binding of Isaac
Testet format: PC
Format: PC
Omtalt: 16.06.2013
Karakter: 6


Spill-informasjon


Utvikler: Edmund McMillen
Utgiver: Edmund McMillen
Utgivelsesdato: 28. september 2011
Aldersgrense: 16+

Les mer om The Binding of Isaac

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser