The Binding of Isaac: Wrath of the Lamb Karakter: 5

The Binding of Isaac

The Binding of Isaac: Wrath of the Lamb

Av Chrisneitoffer 28.06.2013 13:37
Musikken, innhold, mye for pengene, grafikken, simpelt, tilfeldig generert, humoren
Ikke noe for enkelte kristne, laget i flash, tar tid å lære seg, basert på flaks
The Binding of Isaac er et spill laget av Edmund McMillen og Florian Himsl som handler om, utrolig nok, en gutt med navn Isaac! Isaac og hans mor, som vi ikke får vite navnet på, bor i et lite hus, på toppen av et fjell. De har det fint sammen: Isaac holder på med sitt, tegner tegninger og leker med lekene sine, mens moren på fjernsynet. Livet deres er simpelt, like simpelt som dette spillet, og begge var glade.

En dag hører moren til Isaac stemmen til Gud «Din sønn har blitt korrupt av synd. Han trenger å reddes!». Og som alle andre med sinnsyke mødre med schizofreni vil hun jo gjøre sitt beste for å redde sønnen sin: Hun tok fra Isaac alt som var «farlig og ondt», slik som leker, tegninger, videospill, bamser og ? trusen hans?!

Igjen hørte moren stemmen til Gud! Isaacs sjel er fremdeles korrupt, og for å fikse dette må moren hans fjerne alt som er ondt, i gåseøyne, her i verden for at Isaac skal innrømme sine synder. Moren følger Isaacs ordre atter en gang, denne gangen stenger hun Isaac inne på rommet sitt, borte fra ondskapen i verden. Kort sagt får han husarrest.

En siste gang roper Gud på moren igjen. Denne gangen forlanger Han et offer for å bevise hennes tro. Gjennom en sprekk i døren ser han moren komme med kniven for å drepe og ofre han til Gud: livredd rømmer Isaac ned i kjelleren fullt av farlige fiender, tapte søsken, hans verste mareritt og dermed hans egen mor.

En vanlig kamp med zombier


Gameplay

The Binding of Isaac: The Wrath of the Lamb er tilfeldig generert og et veldig simpelt action- og RPG-shooter laget i flash inspirert av The Legend of Zelda-serien. Spillet bærer med over 235 unike gjenstander (!) som vær for seg kan gi Isaac både positive og negative reaksjoner, som kan kan bruke i kampen mot over 75 forskjellige fiender og over 35 forskjellige minibosser og bosser. Med så mange forskjellige gjenstander er det ikke lett å vite hvilke som er gode i forhold til hva. For eksempel er det ikke en lur idé å bruke en gjenstand med navnet IPECAC og med My reflection. Da vil skuddene du skyter komme tilbake til deg, noe som absolutt skal ungåes. Men seperat er dette gode gjenstander, men ikke kombinert.

Det er derfor dette spillet tar litt tid å lære seg, og siden det er tilfeldige gjenstander du hele tiden får i tilfeldige rom på tilfeldige baner, vil det nok ta ganske langt tid før du har sett, hørt og brukt alle gjenstandene i spillet. Særlig med tanke på at det er en del gjenstander som er opplåsbare, som vil si at du må låse dem opp.

Når du er kommet deg et stykke inn i spillet og slått bossen, vil du merke at det er enda mer å spille etter det igjen! Etter at du har slått bossen må du også slå flere bosser, og etter det igjen er det enda mer å slåss mot - hvis du vil fullføre spillet. Selv etter dette er det enda mer å gjøre i spillet, det er derfor jeg mener du får ganske mye for pengene. Spillet, med Wrath of the Lamb, koster omtrent 60 kroner. Ganske billig! Nå kan det selvsagt diskuteres om spillet blir bedre av at det er billigere: det gjør det nok ikke, men det blir i hvert fall mer verdt å kjøpe og bedre for lommeboken enn hvis spillet skulle ha kostet like mye som det faktisk fortjener.

Det er 13 forskjellige mulige slutter i spillet, og for å kunne ha klart spillet 100% må du ha åpnet alle disse, inkludert fått alle gjenstandene. Dette kan jeg, med over 120 timer spilt, garantere er vanskelig, og du kan forvente deg mange timer foran skjermen om du forventer å klare hele spillet. Dette er ikke noe du gjør på en dag eller to, som prisen kanskje skulle ha tilslått - dette er snakk om uker, om ikke måneder med den store håndfullen av utfordringer du kommer til å møte. Når du har klart spillet 100% får du en spesiell utmerkelse.

Et enormt sterkt angrep


Frustrerende spill

The Binding of Isaac: Wrath of the Lamb kan absolutt sies å være et vanskelig og frustrerende spill. Er du av typen som hater å dø og måtte starte på nytt igjen kommer du nok til å rive deg i deg i håret mange ganger (i det minste slipper du å gå til frisøren). Er du derimot av den typen som har tålmodighet nok, og ikke minst tid, vil det å dø for deg bare være et nytt skritt til å kunne vinne dette spillet og en lærdom over hva du ikke skal gjøre. For meg var en del av moroa å gjøre disse fatale feilene, slik at jeg kunne lære av det og dermed vite bedre av til neste gang.

Siden spillet er helt tilfeldig generert - baner, rom, monster og alt - vil det nok være en ganske lur idé og velge gjenstandene du plukker opp med omhu og ikke bare ta alt du ser, for til slutt kan du sitte opp med masse gjenstander, men en ganske dårlig kombinasjon. Det kreves i tillegg nøkler til å åpne et rom til en butikk, og før du åpner døren til en butikken er det best å sørge for at du har coins (penger) på deg, ellers vil bare nøkkelen være bortkastet, og du kan heller bruke den på å åpne en kiste, hvis du finner det. I kister finner du selvsagt noe av verdi.

Butikken, som du trenger en nøkkel til

Det samme gjelder å handle med Satan: stemmer! Du kan handle med ondskapen selv. Satan tilbyr ofte ganske kraftige gjenstander i seg selv, men for å få tak i disse må du «selge sjelen din», noe som i dette tilfellet vil være å selge røde hjerter mot for eksemel blåe hjerter. Blåe hjerter er midlertidlige hjerter, noe som vil si at hvis du mister dem, så mister du dem. Røde hjerter er noe som blir der for alltid (eller til du selger dem) og kan bli funnet i rom eller droppet av bosser. Bosser kan også droppe blåe hjerter, men det er sjeldnere og du finner oftere røde hjerter enn blåe. Det er opp til å finne ut hvilke valg du skal ta og på hvilken måte du skal spille, men i mine øyne vil de røde hjertene være mer verdt enn de blåe. Du kan selvsagt få andre ting enn blåe hjerter fra Satan, dette var bare et eksempel. Men husk! Kjøp fra Svartebørsen med omhu, tingene du har fra nå av kan være med på å gjøre tingene Satan selger til en dårlig deal, eller til en god deal. Dette er rett og slett noe du må lære deg om. The Binding of Isaac Wiki kan være en nyttig side å lære seg om spillet på, spesielle kombinasjoner og hvordan gjenstander kan brukes med hverandre. NB! Siden er på engelsk.


Karakterer i The Binding of Isaac

Du har forskjellige karakterer i spillet. Du starter med Isaac, og kan få seks nye karakterer. Sju karakterer alt i alt. Karaktererene er som følger ?

Isaac. Denne karakteren er din startkarakter. Standard. Speed: 100%. I Bibelen er Isaac sønn av Abraham som skulle ofres til Gud.

Magdalene. Du får denne karakteren hvis du har over sju hjerter igjen etter å ha fullført et spill der du drepte moren (blåe hjerter telles ikke). Speed: 85%. I Bibelen er Magdalene en av Jesus venner, også kjent som Mary.

Cain. Cain er den beste karakteren i følge mange, fordi han er så sterk. Du får han med å ha 55 coin eller mer i et spill. Speed: 130%. I Bibelen er Cain sønn av Adam og Eva, og bror av Abel. Han har en øyelapp i spillet.

Judas. Du får denne karakteren hvis du klarer å bekjempe din mors hjerte. Speed: 100%. I Bibelen er Judas han som forrådte Jesus.

Eva. Du får denne karakteren hvis du har klarer å gjennomføre to avtalerer med djevelen, selv om det dreper deg. Speed: 123%. Eva er den første kvinnen skapt av Gud, kjæreste med Adam.

Samson. Du får denne karakteren hvis du klarer å la være å gå forbi to Skatterom og bekjempe mor din. Speed: 110%. I Bibelen er Samson en over gjennomsnittet sterk mann, født av Gud for å bekjempe Philistinene. Hvis han klippet håret, hadde seksuell omgang eller drakk vin mistet han all styrken sin. Han ble lurt, og Philistinene klarte å klippe av håret hans. Han mistet et øye da han røpet hemmeligheten.

???. Du får denne karakteren hvis du klarer å bekjempe It Lives. Speed: 110%. Du finner ikke i denne karakteren, siden det er en karakter laget av Edmund McMillen, skaperen av spillet sammen med Florian Himsl.


Spillet er tatt fra en historie i Bibelen!

The Binding of Isaac har tatt sin historie fra Bibelen, og personen som lagde dette spillet, gir all creds til at han tok historien fra Bibelen. Så om du er kristen, og ikke liker dette spillet på grunn av historien, er det nok nyttig for deg å vite at dette er fra Bibelen. Historien orginalt fra Bibelen går slik som dette: Abraham, far til sin sønn Isaac, for ordre av Gud om å ofre sin eldste første sønn, Isaac - derav navnet The Binding of Isaac. Gud stopper heldigvis Abraham rett før øyeblikket fra å drepe sin egen sønn. Så alt i alt er The Binding of Isaac sin bakgrunnshistorie bare en skremmende og ekkel versjon av den i Bibelen. Og Isaac i Bibelen flykter ikke akkurat ned i kjelleren og slåss med zombier og andre monstre, for å si det slik.


Min mening om the Binding of Isaac

Jeg har ikke vært veldig subjektiv i denne anmeldelsen. Hva jeg selv mener om spillet er for det meste positivt, men jeg følte alltid at det var noe med spillet som irriterte meg. Det var helt tilfeldig. Hva du fikk av gjenstander og piller. Det er kun 5-6 runder, men på runde fire ble det virkelig frustrerende. Om du ikke fikk gode ting innen den tid, vil det være veldig vanskelig å overleve. Det er nesten som poker: litt flaks og litt kunnskaper. Alt i alt er dette et veldig bra spill, men det passer ikke for alle, fordi det er ikke alle som har tid og tålmodighet til å klare det, særlig med tanke på at det for det meste handler om hvor heldig du er. Du vil nok trenge sikkert ti timer for å komme deg til bossen, med mindre du har flaks nok. Det fikk en STERK fem på terningen av meg fordi det var helt tilfeldig, og det syntes jeg var veldig morsomt, men til en viss grad ble det litt småirriterende. Hadde det vært et ti av ti opplegg ville jeg gitt dette spillet 9,4. Fint spill med mange timers underholdning for en veldig lav pris!

KILDER: YouTube, Steam og The Binding of Isaac Wiki

3 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

The Binding of Isaac

The Binding of Isaac
Testet format: PC
Format: PC
Omtalt: 28.06.2013
Karakter: 5


Spill-informasjon


Utvikler: Edmund McMillen
Utgiver: Edmund McMillen
Utgivelsesdato: 28. september 2011
Aldersgrense: 16+

Les mer om The Binding of Isaac

Siste redaksjonelle anmeldelser