Karakter: 5

Batman: Arkham Asylum

Paging DR. Bat!

Av IGameNerdify 14.07.2013 01:45
Utrolig bra stemmeskuespill. Du får følelsen av å virkelig være Batman. Alle Riddler gåtene. Praktisk talt alt.
Litt svak AI. Skuffende sisteboss.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Etter å ha spilt gjennom hele den tolv til femten timer lange historien i Batman: Arkham Asylum sitter jeg igjen med et inntrykk. WOW! Dette er definitivt det beste Batman spillet så langt (for meg, jeg har ikke spilt Batman: Arkham City enda!) og man kan uten tvil si at det er det beste superheltspillet noen gang. Det er også et kjærlighets brev til alle som elsker alt ved Batman universet. Det dukker opp kjente fjes som Harley Quinn, Killer Croc og The Riddler bare for å nevne noen få. Man får også adgang til mange av Batman sine dingser. Dette spiller gjør noe ingen andre Batman spill virkelig har fått til helt, det får deg til å virkelig føle deg som Batman.


Historien

Historien begynner med at Batman allerede har fanget Jokeren. Han tar han med til, du gjettet riktig, Arkham Asylum. Kort tid etter at de kommer frem til asylet klarer Jokeren og rømme. Han tar kontroll over Asylet og det er opp til Batman å stoppe han. Underveis må han redde fanger, banke opp kjeltringer og slåss mot noen av de større skurkene som fungerer som bossene i spillet.


Gamplayet.

Gamplayet i Arkham Asylum koker ned til tre ting; slåssing, sniking, og utforsking.

Slåssingen i Arkham Asylum er noe middelmådig. Alt du gjør er å trykke på en knapp helt til du har slått alle fiendene, av og til må du kontre. Det samme gjelder noen av boss kampene, de koker ned til «stor kis stormer mot deg, kast en batarang på han, dukk unna og slå han til han går ned» Det er gøy i starten men det blir utrolig fort kjedelig. Ikke akkurat det sterkeste punktet med dette spillet.


Snikingen derimot er noe helt annet. Av og til kommer du til rom der fienden har gevær og da nytter det ikke å storme rett på dem. Da må du snike deg rundt på forskjellig statuer som henger i taket, tenke fremover og slå til i riktig øyeblikk. Siden du også har et ganske stort arsenal til rådighet finnes det utallige muligheter for slå ut fiendene dine. Du kan spille gjennom samme rommet utallige ganger, og du kan bruke forskjellig taktikker hver eneste gang. Dette er definitivt spillets sterkeste side.


Det siste jeg skal snakke om er utforskingen i spillet. The Riddler har gjemt 240 gåter rundt omkring på øya, og det er opp til deg å finne alle sammen. De kommer i form av såkalte Riddler Trophies og ordspill som leder deg til spesifikke steder du må skanne. Du må selvsagt ikke finne alle i løpet av historien men når du er ferdig med spillet er dette noe du kan gjøre for å forlenge spilltiden «litt» mere. Noen av gåtene kan du ikke løse før etter at du er ferdig med historien fordi de krever en gadget som du får senere. Dette øker virkelig spilletiden for dem som er interessert i å prøve å finne og løse alle sammen.


Negative ting.

Det er virkelig ikke så mange negative ting man kan finne i et spill som er så utrolig bra, men det er da noen. For det første er intelligensen til de datastyrte fiendene dine lav, og det virker til tider som de verken har side syn eller hørsel. Jeg kan skjønne det når jeg tar ut en skurk på andre siden av rommet med en Silent Takedown. Men når jeg står to centimeter bak en skurk mens jeg tar ut en annen skurk som forgjeves prøver å skrike ut en advarsel gjennom den hanske bekledde hånden som ligger over munnen, da begynner man å lure på hva slags kriterier Jokeren egentlig hadde da han rekrutterte disse folkene.


Den andre tingen som skuffet meg veldig med Arkham Asylum var siste bossen. Jeg skal ikke spoile noe her i anmeldelsen i tilfelle noen enda ikke har spilt spillet, men når et spill er så bra og har en så enkel boss som man praktisk talt ikke trenger noen strategi for å overvinne, da blir man lei seg ja.


Konklusjon.

Alt i alt er Batman: Arkham Asylum et fantastisk spill. Snikingen fungerer supert, du føler deg virkelig som Batman og alt med karakterene er fantastisk. Dette er et spill både hardcore Batman fans og nykommere kan like. Selv om du ikke liker Batman engang er dette et spill som det definitivt anbefales at du plukker opp, så bra er det. Det får dessverre noen poeng trukket fra for litt svak AI og en utrolig skuffende siste boss. Dette spillet fortjener intet mindre enn en 5-er, det er et must buy spill som alle burde legge til i samlingen sin :)7 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

Batman: Arkham Asylum

Batman: Arkham Asylum
Testet format: Xbox
Format: Playstation, Xbox, PC
Omtalt: 14.07.2013
Karakter: 5


Spill-informasjon


Utvikler: Rocksteady Studios
Utgiver: Eidos Interactive
Utgivelsesdato: 27. august 2009
Aldersgrense: 16+

Les mer om Batman: Arkham Asylum

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser