Den pelskledde mestertyven er tilbake Karakter: 4

Sly Cooper: Thieves in Time

Den pelskledde mestertyven er tilbake

Av simsdiger 29.08.2013 18:22
En verdig oppfølger. Historien er fin. Flotte baner og god lyd. Sjarmerende karakterer.
Litt utdatert når det gjelder gameplay. Spillet jobber ikke opp mot de store brekkene som i tidligere spill.

Det har gått åtte år siden vi har hørt fra Sly Cooper. Nå er han tilbake. Det er riktig nok nye utviklere som står bak Sly's neste eventyr, men det er fortsatt Sly.

Sly som skuer ut over den vakre utsikten i Midtøsten.

Litt informasjonSly oppnådde stor suksess på Playstation 2, men ikke like mye som to andre spill som tok all oppmerksomheten på den tiden nemlig Jak and Daxter og Ratchet and Clank.

Denne gangen er det Sanzaru Studios som står for utviklingen av Sly's neste eventyr. Mange var skeptiske da de fikk høre at det ikke var Sucker Punch Productions som har laget alle de tidligere Sly spillene skulle stå bak dette spillet og.

Sucker Punch var rett og slett for opptatt med inFamous serien til at de i det hele tatt tenkte på å føre playstation 2 helten over på playstation 3. Derfor lagde Sanzaru Studios en liten demo for å få tilatelse til spillet. Sony og Sucker Punch elsket demoen og ga Sanzaru tillatelse til å lage Sly 4 eller Thieves in times som det egentlig heter. Vi gamere og fans av Sly serien fikk en gledelig nyhet da E3 2011 tok av. Vi fikk vite at det skulle komme et nytt Sly spill. Dette var en gledelig nyhet. Jeg personlig har gledet meg helt siden 2011.

Historie

Sly Cooper er som sikkert mange vet en Vaskebjørn. Han ligner ikke på en realistisk vaskebjørn da. Alle personene i spillet er dyr, men de har meget personlige trekk. De snakker og går på to bein. Sly kommer fra en lang rekke med mestertyver som kalles Cooper Clanen. Røttene hans strekker seg helt fra Istiden og frem til modernetid. Thievius raccoonus er en bok, som har gått i arv fra Cooper til Cooper. I Thievius raccoonus skriver Cooperene ned hemmeligheten bak sin spesielle egenskap. Alle i Cooper Clanen har sin spesielle egenskap. Noen kan stoppe tiden og andre kan gjøre seg usynlig mens Sly's spessiele egenskap er at han er utrolig flink til å klarte å snike seg rundt. Sly som har Thievius raccoonus denne generasjoen leser boken for å lære seg alle egenskapene.

Sly's foreldre ble drept da han var svært liten.
Han havnet på barnehjem. Der traff han sine to bestevenner, Murray en stor og sterk Flodhest og Bentley en liten skilpadde som er et geni når det gjelder å klekke planer og han er meget flink med data. Bentley kan hacke alle datamaskiner. Helt siden de var små har de utført små kupp. Alt fra å stjele kaker til å rane store hvelv med gull. Sly har en gyldenregel som lyder som følgende ?- Jeg stjeler bare fra andre kriminelle.' Så Sly stjeler altså bare fra andre kjeltringer, så han er en snill tyv vil jeg si.

Thives in time starter der Sly 3 falt av. Det starter med å introdusere Sly. Han forteller kort hva som har skjedd siden Sly 3. Vi får vite at han har tilbrakt mye tid med sin egentlige erkefiende Carmelita Fox som er en rev. Hun er egentlig politi og prøver alltid å fange Sly, men i slutten av Sly 3 mister Sly hukommelsen og Carmelita tror at Sly ikke husker noe fra sin kriminelle karriere.

Egentlig bare later Sly som at han har mistet hukommelsen for å få være nære Carmelita uten at hun jager han. Det er lenge siden han har hørt noe fra Bentley og Murray. Sly har jo tyvegener i blodet og han klarer ikke helt å slå seg til ro mens han er med Carmelita. Han vil ut å stjele igjen. Han drar for å robbe et museum som er eid av en kjeltring. Samtidig blir han kontaktet av Bentley som rapporterer at sidene i boken Thievius raccoonus har begynte å forsvinne.
Bentley mistenker at det er noen som tukler med tiden og forfedrene til Sly. Derfor lager Bentley og hans kjæreste Penelope en tidsmaskin. En dag forsvinner Penelope og Bentley blir helt fortvilet. Jeg kan si at hun dukker opp senere i spillet men ikke hvordan. Sly bestemmer seg for å dra i tid for å finne ut hvem som roter med tidslinjen hans.

Bentley kontakter Murray, som har blitt en profesjonell Racerbilsjåfør. Bentley kobler tidsmaskinen til bilen til Murray sånn at de bare kan kjøre inn i tid. For at tidsmaskin skal fungere må de ha en ting som er fra den tidsperioden som de skal reise til. Derfor stjeler Sly en Samurai Katana fra muset.
De er klar til å dra. De starter opp bilen og kjører i full fart inn i tid. Plutselig er de i Japan. Ikke moderen Japan men oldtidens Japan med samuraier og sushi. Der møter de en av Sly's forfedere. De finner ut at det ikke bare er en person som tukler med tiden men flere. De må derfor dra i tid flere ganger. For å finne ut hva som skjer må du spille spillet selv.

Sly og Rioichi i Japan.

Gameplay

Kontrollen i Sly Cooper Thieves in time er helt lik som i Sly 3. Man vil gjerne tenke at kontrollen er blitt litt utdatert med årene, men for meg funker det helt fint. Jeg vil faktisk påstå at jeg ELSKER kontrollen i Sly spillene. Man hopper med en knapp, løper med en knapp og slår med en knapp. For å få Sly til å klatre på ting trykker man på ?Sirkel' knappen.

Dette er en enkel mekanisme som funker fint den dag i dag. Det er dessuten mye klatring i spillet. Kampsystemet er ikke veldig variert men det er enkelt å forstå og enkelt å hoppe inn i. Som i Sly 2 og Sly 3 blir man kastet inn i en ?hubworld' som er en liten åpen verden der man kan gå rundt. Man skal gjøre en rekke oppdrag som bygger opp mot et større kupp. Det er en fin gameplay mekanisme synes jeg. Selv om oppdragene ikke føles like mye som at de bygger opp i dette spillet som i tidligere spill så funker det fortsatt fint. Det er egentlig en veldig grei gameplay måte som jeg liker veldig godt. Sly er fortsatt en meget bra plattform spill.

Grafikk og lyd

Grafikken er selvfølgelig meget oppdatert og mye penere å se på en tidligere spill i Sly serien. Men jeg vil ikke gå så langt som å si at grafikken er like fin som den som er i for eksempel Skyrim eller Tomb Raider.

Skyggeeffektene i spillet er pen å se på. Grafikk stilen er bra og smart den er bra utvalgt. Fine farger og bra opplyste baner. Spillet er klart. Det er lite pop ups. Spillet er dessuten spekket med detaljer alt fra klærene Sly bruker til miljøet og omgivelsene.

Lyden er bra. Spillet er dubbet til Norsk så jeg vil si at spillet er barnevennlig. Jeg spilte med Norsk stemme valg siden spillet har sine orginale stemmer fra de tidligere spillene så det er jeg meget fornøyd med. Jeg tok rett og slett den Norske stemmen til Sly siden det er den jeg er vant med. Du kan også spille det på Engelsk selvfølgelig.

Sly bruker kostymene han får til å komme seg forbi hindere.

Konklusjon

Alt i alt er dette en verdig oppfølger. Spillet er godt gjennom ført og jeg ser at Sanzaru har lagt kjærlighet i spillet. Jeg syntes historien var bra og den var godt gjennom tenkt. Alt passet liksom sammen. Sly klarer å holde på spiriten fra PS2. Jeg syntes spillet var litt kort. Ti timer er ikke mye.

Noen av oppdragene gjentok seg selv litt men ellers var det bra og variert. Det er også et pluss at hvis du kjøper Playstation 3 versjonen får du med PS VITA versjonen på kjøpet. Du kan for eksempel spille hjemme på Playstation 3 også lagre å spille videre fra samme save på PS VITA.

Jeg ville anbefale nye spillere til serien å kjøpe 'The Sly Collection' til PS3 før dere prøver Sly Cooper Thieves in time, men det går fint å begynne med Thieves in time.

5 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

Sly Cooper: Thieves in Time

Sly Cooper: Thieves in Time
Testet format: Playstation Vita
Format: Playstation, Playstation Vita
Omtalt: 29.08.2013
Karakter: 4


Spill-informasjon


Utvikler: Sanzaru Games
Utgiver: Sony Computer Entertainment America
Utgivelsesdato: 29. mars 2013
Aldersgrense: 7+

Les mer om Sly Cooper: Thieves in Time

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser