De levende døde fortsetter! Karakter: 6

The Walking Dead: 400 Days

De levende døde fortsetter!

Av LeonSnake 12.09.2013 05:17
Historie, karakterer, gameplay, grafikk, musikk/lyd, stemning., fantastisk stemmeskuespill.
Ingen verdens ting er negativt med denne episoden!

(Dette er en anmeldelse av 1 episode, men det trekkes også inn mye fra det første spillet, da denne serien er episodebasert. Det er ingen spoilere for selve historien i denne anmeldelsen)

Historien fortsetter!

Det er liten tvil om at "The Walking Dead" har gjort seg bemerket de siste årene både blant TV-tittere og spillentusiaster. Originalt en tegneserie om verdens undergang i form av et zombieutbrudd har denne serien av TV-serier, tegneserier og spill blitt ett varemerke uten sidestykke! zombie-temaet er fortsatt like hot som det har vært de siste årene, og Telltale Games vet å utnytte dette. Da det ble klart at Telltale hadde skaffet alle rettigheter på spill om T.W.D ble nok mange både overrasket og skuffet, for hvordan kan en spillutvikler som lager eventyrspill og barnespill klare å få skape ett interessant spill om noe de aldri har prøvd seg på før? Vel, snart 2 år etter første episode kom ut av det første spillet kunne vel egentlig hele spillverden konkludere med at Telltale gjorde alt riktig. Få spill har fått slik positiv omtale som "the Walking Dead" har fått.

Etter å ha spilt alle de 5 episodene som det første spillet hadde å tilby var det vanskelig, om ikke umulig å ikke kjøpe seg "The Walking Dead: 400 Days". Dette er en enkelt episode som skal knytte det første spillet med det kommende spillet (som skal komme i slutten av året) Dette er ett genialt påfunn av Telltale, fordi alle som har spilt det første vet at dette spillet er bygget opp slik at valgene du gjør er avgjørende for hva som vil skje senere i spillet.

For de som ikke har spilt T.W.D så må det forklares litt før vi setter i gang. Spillet er et pek-og-klikk spill med oppdrag som går ut på å løse forskjellige gåter og dilemma`er. Selv om dette er ett Zombie-spill så handler det mye mer om karkaterene og hvordan de forholder seg til den nye verden de er i. Når du ikke går rundt å løser oppgaver, så er du i dialog med andre karakterer, og du får som regel valg når du skal svare de på spørsmål. Forskjellen her i forhold til spill som "Skyrim" og liknene er at du har tid på deg til å velge ett svar. Dette skaper en intensitet i spillet som gjør det så utrolig spennende! Du står ofte ovenfor vanskelige valg, og disse valgene har konsekvenser for hva som skjer videre i spillet. Dette betyr ikke at spillet er ribbet for action, det er det mer enn nok av. Telltale har skapt en god balanse der du ofte må gjøre viktige valg på tid mitt i en actionsekvens der du feks gjemmer deg for noen som skyter, eller sloss mot en zombie.

Noen av karakterene i 400 days

Rett på sak!

T.W.D: 400 days går rett på sak, Det er ikke en direkte oppfølger til 1`eren, men historiene i 400 days strekker seg over perioden som 1`eren utspiller seg på. Du skal spille som 5 forskjellige karakterer, som alle har unike historier, som på ett eller annet vis er knyttet til hverandre. Historiene i disse 5 scenarioene er veldig godt skrevet og satt sammen på en fantastisk måte. Noen av valgene du gjorde i det første spillet har en innvirkning på hva som utspiller seg i noen av scenarioene. Når du starter opp kan du selv velge hvilken rekkefølge du vil spille i, og uansett hvilken rekkefølge du velger, blir slutten på denne episoden lik. Selv om det er slik, betyr ikke det at Telltale har tatt seg en rolig sommer når de skapte denne episoden, for om du velger feks Russel`s historie først, har det innvirkning på Bonnie sin historie, om ikke en enorm innvirkning så kan den observante spiller legge merke til det!

Spennede karakterer!

Denne episoden er unik fordi du spiller som flere forskjellige karkaterer, der du i 1`eren bare kan være Lee Everett, så må du igjenom historiene til: Bonnie, Shel, Russel, Wyatt og Vince. De har vær sin unike historie, og det må sies at Telltale har gjort det fryktelig spennede og gitt oss gode karakterer som gir oss innblikk i historiene sine. Men stikkordet er forsatt "innblikk" for du rekker ikke å lære alt for mye om karakterene før det er over. Det er liten tvil om at det neste spillet vil gi oss ett bedre innblikk i disse karakterene.

Never change a winning team!

Denne episoden følger det samme mønsteret som det første spillet. Du peker og klikker, du snakker med folk, og du må gjennomføre spennende sekvenser med kniven på strupen. Jeg føler aldri at jeg er i livsfare når jeg spiller denne episoden, men atmosfæren gjør det likevel veldig uhyggelig. Dialogene er helt fantastiske, og alle valgene du gjør har mye å si for sluttsekvensen. Dette gjør jo at spillet har en utrolig gjenspillsverdi, og gjør at du nesten får lyst til å starte om igjen og om igjen bare for å se hva det andre valget fører til. Spesielt er det en scene(uten av jeg skal spoile noe som er viktig i historien) der du må ta Stein,saks, papir. Det er sånne små detaljer som gjør The Walking Dead episodene så spennede og underholdene! du føler alltid at dine valg er viktige, og ingen ting er overlatt til tilfeldighetene.


Ett moralsk dilemma!

Kanskje det aller viktigste i spillet generelt er at Alltid havner i moralske dilemma`er! Telltale legger mye vekt på spillerens skuldre når de ber deg om å gjøre tunge valg. Disse moralske dilemma`ene gjør at du sitter igjen med følelsen av at ingenting er rett eller galt. Om du gjør noe som du tror/føler er det riktige, så kan du likevel ende opp med skjegget i postkassa. Jeg tror personlig at det er dette som har gjort The Walking Dead spillet så populært. Du kan sitte igjen med følelsen av at du er ett dårlig menneske fordi du måtte gjøre ett veldig vanskelig valg! Det er dette som skaper hele spenningen i serien, og som gjør at gjenspillingsverdien er skyhøy. Jeg har flere ganger sittet med følelsen av at jeg er en psykopat, fordi jeg måtte velge å redde den ene eller den andre, eller jeg måtte si noe forferdelig til noen, men det er rett og slett bare sånn spillet er, det gir deg ikke all verdens tid til å tenke på handlingen du er i ferd med å gjennomføre, så du må ta ett valg på kort tid, og det blir ikke alltid det rette valget, selv om det egentilg ikke er noe som er rett i dette spillet. Alt du gjør og foretar deg kan på en eller annen måte forsvares av noen.

Det tekniske.

Som jeg egentlig allerede har forklart så er gameplayet i dette spillet helt i verdensklasse! Men det er ikke bare valg du tar og hva du kan gjøre som spiller som er interessant. Dette er ett spill som er lovpriset for alt! Musikken i spillet er helt fantastisk komponert, og den kommer alltid på riktig tidspunkt. Musikken skaper en atmosfære som gjør det klart hvilken situasjon du er i. Lydene er også fantastiske, zombiene høres bra ut, og stemmeskuespillerene er rett og slett rå! Grafikken i spillet er upåklagelig. Dette er ikke noen Ucharted grafikk, men tegneseriegrafikk som ser ekstremt vellaget ut. Det er pene tegninger, mennesker med kroppspråk og ansiktsuttrykk, og gode animasjoner generelt. Noe som andre spillere kanskje har opplevd i tidligere episoder er at spillet henger seg opp noen ganger. ikke ekstremt irriterende fordi det ikke har noen innvirkning på dialoger eller actionsekvensene, men det er merkbart. Ingenting henger seg opp i 400 days, og flyten er bare helt fantastisk!


Konklusjon.

Det er umulig å si noe stygt om ett så bra spill, og denne episoden er ikke noe dårligere. Den kjører samme formel som de tidligere episodene, men du kan altså velge forskjellige karakterer. Historiene er godt knyttet sammen, og det er spennede selv i den mest dagligdagse samtalen i episoden. Telltale har gjort en fantastisk jobb med The Walking Dead, og det er ett veldig unikt spill som fortjener å ligge helt i toppen av de beste spillene som er spyttet ut av spillbransjen de siste 30 årene. 400 days er umulig å unngå om du liker The Walking Dead. Om det så er spillet, TV-serien eller tegneserien så er det alltid viktig å få med seg alt for å skape din unike historie, og bygge opp ett spennende grunnlag for det neste spillet! Jeg anbefaler de av dere som ikke har spilt The Walking Dead å skaffe seg dette pronto, for det er få spill som kan gi så mye i sin sjanger, og egentlig generelt alle sjangere!

Imens sitter jeg å venter i spenning på neste sesong!

MORNA!

2 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

The Walking Dead: 400 Days

The Walking Dead: 400 Days
Testet format: Playstation
Format: Playstation, Xbox, PC, iPad
Omtalt: 12.09.2013
Karakter: 6


Spill-informasjon


Utvikler: Telltale Games
Utgiver: Telltale Games
Utgivelsesdato: 03. juli 2013
Aldersgrense: 18+

Les mer om The Walking Dead: 400 Days

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser