Det beste onlinespillet noensinne Karakter: 6

Team Fortress 2

Det beste onlinespillet noensinne

Av svinepels 08.03.2009 12:43
Variasjon, unikt gameplay, nyskapende grafikk, høy replay value
Tregt med oppdateringer til konsollversjonene

Jeg våger å kalle Team Fortress 2 for det beste online-spillet noensinne, ganske enkelt fordi jeg aldri har vært så grepet og avhengig av et spill før, og fordi jeg nesten ikke kan finne noen minussider ved det.

To store selskaper

Team Fortress 2 tar utgangspunkt i lagbasert flerspiller-action. Spillet handler om to lag; Blu og Red, som representerer de to største og konkurrerende selskapene i verden. Derfor er det naturlig at det oppstår komplikasjoner, og Blu og Red har stadig blodige slagsmål mot hverandre. Det er disse slagsmålene du deltar i når du spiller TF2.

En scout overrasker en Pyro med sitt balltre

Variasjon av online-spillmoduser

Spillet består kun av en online-modus. De forskjellige online-spillmodusene tar utgangspunkt i at alle spillerne fordeles på de to lagene som taktisk skal spille mot hverandre inntil ett lag vinner. Dette kan skje på mange måter. I Capture-the-flag-modusen må det ene laget stjele det andre lagets intelligens, som ligger godt beskyttet i det andre lagets base. I en annen modus må det ene laget frakte en bombevogn til det andre laget base for å sprenge dem i filler. Kort sagt står lagspill i fokus.

Ni balanserte klasser

Når du logger på en server i TF2, blir du først bedt om å velge mellom lagene Blu og Red. Derette får du velge klasse, og her er det stor variasjon i utvalget. Du kan spille som...

  1. Scout, den raskeste men svakeste klassen, utstyrt med en kraftig toløpshagle og et balltre av metall.
  2. Soldier, som har et dødelig bazooka-våpen
  3. Pyro, utstyrt med en flammekaster som tar mest liv på kloss hold
  4. Demoman, spillets versjon av Dynamitt-Harry, som har både et granatvåpen og et minevåpen på lager
  5. Heavy, spillets kraftigste men tregeste klasse som bærer den dødelige mini-gun'en
  6. Engineer, som kan montere sin egen Sentry Gun, lage teleportere og dispensere som forsyner laget med ammo og helse
  7. Medic, en av lagets viktigste klasser som har som hovedoppgave å heale sine medspillere
  8. Sniper, som utstyrt med sitt sniper-gevær kan drepe hvilken som helst fiende med et ladet hodeskudd, og
  9. Spy, den taktiske klassen i spillet som kan kle seg ut som fienden, gjøre seg usynlig og backstabbe (instant kill)

Disse ni klassene er ustyrt med unike våpen som gjør dem alle forskjellige. Hver klasse krever egne spilltaktikker, noe som gjør det vanskelig å gå lei av TF2.

Backstab: her står en Spy bak en Engineer for å backstabbe ham og sappe hans Sentry Gun.

Her ser vi en spy backstabbe en engineer

Vanskelig å gå lei av

Jeg har hatt dette spillet i ett år og spiller det jevnlig fremdeles. Det er mange grunner til dette: Spillet peker seg veldig ut med sin unike grafikk - mens andre spill i dagens marked fokuserer på å se så realistiske ut som mulig, har Valve rett og slett gitt litt faen, og heller ved hjelp av sin Source-motor laget et tegneserie-aktig spill der karakterene ligner karikaturer. Dette gjør at du heller ikke trenger en spesielt sterk computer for å spille TF2, noe som også er positivt. Valve slipper også jevnlige oppdateringer til spillet, hvor de blant annet gir klassene bonus-våpen som man kan få tak i ved å samle prestasjoner (achievements).

Engasjert community

Team Fortress 2 har også en av de største communitiene i spillverdenen, våger jeg å hevde. Gjør et lite søk på YouTube, og du vil finne hundretalls machinima-filmer laget av vanlige spillere. Du vil også støte på videoer som gir deg tips og triks for å spille de forskjellige klassene, som viser fram nye bonusvåpen og andre ting. På grunn av den åpne tilgangen til Valve's source-motor og deres Development Kit, kan brukerne også lage sine egne brett og sine egne modifiserte versjoner av spillet. Noen av kreasjonene er så bra at Valve velger å inkludere dem i den offisielle versjonen av Team Fortress 2, noe som gjør spillet tidløst - det vil alltid komme oppdateringer, så spillerne aldri går lei.

Mye for penga

På Steam koster ikke Team Fortress 2 mer enn 19,99 euro, som tilsvarer 179 norske kroner. Nå er kanskje ikke dette spillet så gigantisk, men det har en ekstremt høy replay value og det kan bli en av de største spillinvesteringene i ditt liv.

25 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

Team Fortress 2

Team Fortress 2
Testet format: PC
Format: PC
Omtalt: 08.03.2009
Karakter: 6


Spill-informasjon


Utvikler: Valve Software
Utgiver: Electronic Arts
Utgivelsesdato: 17. april 2008
Aldersgrense: 16+

Les mer om Team Fortress 2

Siste redaksjonelle anmeldelser