En ekte rallysimulator i stua! Karakter: 5

Colin McRae: DIRT

En ekte rallysimulator i stua!

Av 22.09.2013 21:16
Lyd, gameplay, skademodellen, realistisk.
Kort karriere, litt dyster grafikk av og til, dårlig online, ingen split-screen, colin mcrae er død. RIP!

Colin mcrae serien har blitt en veldig populær trend for både spillere og for codemasters, og denne gang så ruller de inn for første gang på next gen konsoller. Klarer de å gjennopplive serien eller blir det helt på trynet, jeg har nå fulgt rallypetter (mitt idol) sine fotspor.

Jeg husker godt mine spillminner der jeg spilte klassikern colin mcrae 2003, det første som rullet inn på xbox og pc. Utrolig morsomt spill der det var blanning av både arcade og realisme. Så har jeg også prøvd å spille colin mcrae 2004 og colin mcrae 2005. Jeg bare digger serien og jeg håper at det gjør den like bra som de klassikse spillene.

Hva er DiRT?

Alt sammen foregår i karrieren, der du blir tatt i mot av Mr. Pastrana (Travis Pastrana). Han veileder deg igjennom karrieren din, uansett om at du er i paddocken eller på banen. Det er hele 10 leveler eller som det heter i spillet så er det "tire" som er istedenfor leveler. I "tire 1" så kjører du 10 mesterskap, og i "tire 2" så er det 9 mesterskap. Og sånn fortsetter det helt til "tire 10" så er det 1 mesterskap. Men karrieren har sine gode og svake sider, det positive er at du kan velge vabskelighetsgrad og at det er en lang karriere, men det negative sidene som trekker spillet ned at det er ikke så  mye motiverende og at det blir ganske repetrende. Det eneste  spillet handler om er løp etter løp og etapper etter etapper.


Når det er snakk om spillmoduser, hva er med. Jo de klassiske rallyettapene er med, det er bare å kjøre fra A til B. Veldig enkelt, men du må stole 100% på kartleseren din, en minste feilberegning sender deg rett i til skogs og løpet blir sannsynelis vis over.  I "Crossover" kjører du på bane mot en annen fører. Banen er designet sånn at man kjører side om side på forskjellige veier, og etter en runde krysses de slik at man kjører motstanderens runde. I "Hill climb" Skal du bestige stupbratte amerikanske fjellsider, mens i "Rally raid" kjører du heftige offroad biler på støvete ørkenveier mot konkurrenter. Her blir det ofte rå kamper på de sandete veien, hvor bilen din like gjerne kan ligge igjen totalvraket i grøftekanten, eller du kan ende som ensom rytter trillende over målstreken. "Rallycross" er skitten og intens kjøring på rallybane mot andre motstandere. Her gjelder det å ha de spisseste albuene for vinne pokalen. Høy hastighet og mange kollisjoner. "Corr" er den mest arkadeaktige modusen av alle, med kraftige Chevy'er og buggyracing på små gjørmete baner stappet til randen med dumper og hopp.


Det tekniske

Det er ikke bare grafikken og realismen codemaster har jobbet med. Den nye avanserte kollisjonsdelen er på sitt beste. Karosseriet bøyes, bildeler faller av, ruter knuses og alt skjer med herlige detaljer og imponerende presisjon. Men, det er ikke bare bilene som har bra interaksjon i Dirt. Også landskapet er langt mer interaktivt enn i tidligere bilspill, takket være den nyutviklede Neon-motoren. Bare for å skumme toppen nevnes det at små trær og busker knekker, høyt gress og blomsterenger bøyes under bilen og blir liggende i det den kjører over, og autovernet, som i tidligere bilspill har vært solid som fjell, kan nå bøyes og til slutt ryke. Fullt av partikkeleffekter bidrar også til å skape den skitne, sandete og gjørmete rallyopplevelsen man ønsker seg. Alt skjer med en imponerende fotorealistisk visuell stil, full av nydelige lyseffekter, refleksjoner og skygger.
Grafikken i DiRT har fått en skikkelig ansiktløfting. Det vises at det er bassert på next gen konsoller, men det er som en berg og dalbane. Som i Race driver GRID og F1 2010 så er grafikken litt mørk og dyster på visse steder, men på solrike baner, som i USA så er det glimrende grafikk. Et veldig bra forsøk på å lage racing spill til fremtiden.


Gameplayet er bra, karrieren er litt tynn, men når det gjelder  kjørefølelsen så er den rimelig bra, bare koble opp et bilratt og pedaler så har du den beste rallysimulatoren på lang tid, det lover jeg. Lyden er det beste med Colin mcrae DiRT, den beste lyden til å ha en rallysimultaor på stua. Alt fra kartleseren, motoren og støvet som fyker irundt deg er veldig realistisk. Jeg bare elsker lyden, hvor har dere alt dette fra? Tenker jeg, den beste lyden fra et rallyspill på lang, lang tid.

Hva får du for penga?

En fullverdig rallysimulator rett i stua. Du treger ikke å bruke penger til å bli rallyfører, om det er drømmen din så finner du det i DiRT!

"If in doubt, flat out"- Colin Mcrae2 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

Colin McRae: DIRT

Colin McRae: DIRT
Testet format: Playstation
Format: Playstation, Xbox, PC
Omtalt: 22.09.2013
Karakter: 5


Spill-informasjon


Utvikler: Codemasters
Utgiver: Codemasters
Utgivelsesdato: 13. september 2007
Aldersgrense: 12+

Les mer om Colin McRae: DIRT

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser