Messi & co er tilbake! Karakter: 5

FIFA 14

Messi & co er tilbake!

Av 08.10.2013 04:21
Grafikken, fri flyt med ballen, bedre dueller og klareringer, FUT er forbedret, hoved,enyene, hjelpsomme lagkamerater.
For likt FIFA 13, for mye automatikk

Fotballsesong er årest høydepunkt for de fleste fotballfans, enten om at det er Bundseliga, Serie A, Tippeligen eller Premium League så er det fotball. Jeg har nå tatt avspark, driblet, skutt og scoret meg til seier. Dette er FIFA 14!

Jeg husker mine gamle minner der jeg spilte FIFA 2003 på XBOX, jeg var nok en liten noob der og da, men lærte etter hvert. Har hamstret alle FIFA spilllene siden 2009, og jeg har brukt over 1000 timer på hver av dem. Og det hadde jeg ikke gjort om at jeg var inntrisert i fotball, og ihvertfall ikke spilt de om at de var så dårligere.
For hver gang jeg tok steget fra et gammelt til et nytt spill, så merket jeg forskjellen. Alt fra automatikken til intligensten, EA går i riktig rettning, ifølge meg. Og denne gang er jeg iikke så negativ. Dårlige relekser, dårlige dueller og urettferdig dømming er erstattet med bedre flyt med ballen, hardere dueller og følelsen av å score mål er bedre. Ja FIFA 14 er "skapt" til å score mål,  enten med en lobb eller vristskudd, den skal jo i nettet eller så hadde det ikke het fotball (Jeg tror dere kjønner hva jeg mener).


En stor nyhet er hovedmenyen. Ja her er det ikke bare skrift, men firkantete bokser med bilder. Mye lettere å finne fram, sikkert lettere for nybegynnere også, pluss at de fleste spillerne har fått nytt portrettbilde. Ultimate Team har dessuten også fått noen små justeringer, da spillerne ikke lenger er bundet til én spesifikk formasjon (Det har jeg ventet lenge på), å slippe å bruke så mye unødvendige penger er borte.

Når vi er inne på Ultimate team, så hadde jeg ikke kjøpt det hvis dette ikke hadde hvert med. Bruker flere tusen FIFA points på spillere fra beg og dal (gjør det femdelses). Dette er nok et høydepunkt for de fleste. Å bygge opp et lag med kjente spillere, til å eie verdens beste FUT klubb, det er nokk drømmen for mange det, men du må være heldig.


Når vi går over til spillmoduser så finner du blant annet: Karriere, Seasons, Turnering (nå med rask simulering) osv. De har ikke sat bort ferdighetutfordringene. Der du trener for å komme skikkelig igang, litt for kjedlig for min del, og en mot en situasjonene er flyttet til både treningsanlegg og byen (Endelig!).

Jeg irriterte meg veldig over FIFA 13, det føltes ikke som virtuell fotball. Angret på at jeg kjøpte FIFA 13, med for mye automatikk, serverne og dumme medspiller osv. Men det var den versjonen, dette er FIFA 14, med et enormt potensiale.


For meg så er virtuell fotball bedre en ifjord, i år er det ekte fotball. Grafikken i FIFA 14 er ikke forandret, ikke en prikk. Bare at de kjente spillerne som Messi, Ronaldo og fle kjente er pyntet litt på. Blant annet ny frisyre, mer detalijert i ansiktet osv. Det eneste som er nytt i lyd, er musikken. Ikke noe annet. Bare håper på norske kommentatore en vakker dag. Gameplayet er opp og ned, for mye automatikk, men fin flyt med bevegelser og ballen. Alt sammen ser så "timet" ut. Levetiden.. Tja for meg så er planene å bytte inn mot en PS4 versjon, så levetiden er ganske stor. "FIFA er bra alene, men best med venner".

5 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

FIFA 14

FIFA 14
Testet format: Playstation
Format: Playstation, Xbox, Nintendo, PC, PS2, Playstation Vita, PS4, Xbox 720
Omtalt: 08.10.2013
Karakter: 5


Spill-informasjon


Utvikler: EA Sports
Utgiver: Electronic Arts
Utgivelsesdato: 24. september 2013
Aldersgrense: 3+

Les mer om FIFA 14

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser