Bank dritten ut av rødkledde tosker i Pokémon Ruby Karakter: 5

Pokemon Ruby

Bank dritten ut av rødkledde tosker i Pokémon Ruby

Av 03.11.2013 18:30
Morsom grafikk, ganske mange nye pokemon, enkel og god historie
Kort, veldig mye trompet i musikken, kan ikke overføre pokémon fra tidligere generasjoner til spillet

La meg fortelle dere alle en historie. Denne historien vil lære dere hvordan et spill var favorittspillet til en gutt når han var 5 år gammel, da han fikk det til bursdag sammen med en sølvfarget Gameboy Advance. Gutten var glad, jeg kan nesten si at gutten var overlykkelig. 8 år senere, i en alder av 13 år, skulle samme gutt bevise hvor umulig det var å ødelegge en Gameboy Advance. Gutten slapp den i bakken, og needless to say, den ble ødelagt. Da han kom hjem fra skolen samme dag tenkte han "Hmm... Jeg har ikke noe bruk for disse spillene lenger, har jeg?", så gikk han gjennom dem alle. Midt inne i en haug av spill som "Lego Star Wars" og "Narnia" til Gameboy Advance så han den. Den lille, røde kasetten som det sto "Pokémon: Ruby Version" på. Han ga det bort i bursdag til en venn uten å tenke over at han en dag vil få tak i en Gameboy Advance igjen, eller at han kunne spille det på DS'en sin. Som dere kanskje allerede har forstått, jeg er den gutten, og jeg har bestemt meg for at jeg, den lille idiotiske 14-åringen jeg er, skal prøve å anmelde Pokémon Ruby ved hjelp av kun minne noen måneder etter at han ga bort nettopp det spillet. Så, med Hopsin og Karpe Diem musikk i øret, la oss begynne å anmelde, shall we?

 Generasjon 3 av Pokémon er visstnok den generasjonen som fikk mange tilhengere av Pokémon til å drive litt vekk fra serien. Mange mener at Generasjon 3 blir for barnslig i forhold til de forrige spillene og at det enten var for mange eller for få forandringer (litt forskjellig varierende fra person til person). Personlig mener jeg at det var akkurat nok forandringer. Jeg mener, dette er Pokémon, spillserien som er kjent for at den største forandringen i hele serien er at det kom iskrem og søplesekk-pokémon, i hvert fall før X og Y.

#teammudkip

Plot

Så, det er egentlig ikke veldig mye å spoile i historien til dette spillet, men for sikkerhets skyld... *kremt*... SPÅILER ALØRT!!! Så... ja. Let's begin. Du er en ung gutt/jente, kommer an på hva du velger, som skal flytte til en liten landsby kalt Littleroot Town, og når jeg sier liten så mener jeg liten. Littleroot består av to hus og en lab, aka. ikke så mye. Uansett... Din far er gymleder her i Hoenn, regionen hvor spillet er satt, og du og moren din flytter til Littleroot fordi det er det nærmeste de kommer byen som faren din er gymleder i. Jeg vil egentlig ikke bruke altfor mye tid på å forklare historien, så la meg si det veldig fort og veldig enkelt; Du møter Team Magma og shit goes down. Det var en god beskrivelse føler jeg, og hvis du vil ha noe mer "in-depth" kan du spille spillet selv.

Ah, Littleroot.

Gameplay

Gameplay-messig er dette spillet helt likt som alle andre spill i serien. Du kan gå opp, ned, høyre og venstre, egentlig veldig enkelt. De har lagt til ting som "double-battles" som egentlig bare er det samme som en vanlig pokémon-kamp bare med to pokémon for hvert "lag" i stedet for en. Du har også muligheten for å få ditt eget lille bosted i stedet for hjemme hos din mor i Littleroot Town, og det er, for å sitere Forrest Gump, nice and dandy, selvom jeg egentlig aldri brukte denne funksjonen. Det er egentlig alt jeg har å si om dette spillet gameplay-vis som er annerledes enn i de forrige spillene. Spillet er ganske classic Gameboy Advance, du har ingen joystick så du har ingen mulighet til å bevege deg diagonalt som mange har ønsket i mange år med Pokémon spillene, som vi nå har fått muligheten til i X og Y. Koselig at det er håndholdt, da, så du har muligheten til å spille noe bedre enn Angry Birds og Hill Climb Racing, eller hva enn det er som er populært på mobil nå, mens du står i kø og sitter på duddeli-dass.

Double-battles som ble introdusert i generasjon 3

Visuelt

Ah, grafikk. Mine tre største svakheter er nok matte, dansing og å finne ut om jeg liker grafikken i et spill eller ikke, men en ting vet jeg; Pokémon Ruby er ett av de få spillene med sånn grafikk som jeg liker. Når jeg ser på grafikken til dette spillet får jeg bare lyst til å slikke på skjermen og bli gravid med ungen til dette spillet, før vi får en stor familie, en folkevogn og en milliard regninger. Neida, jeg mener, jeg liker dette spillets grafikk mer enn de fleste andre spill fordi spillet har det fine, koselige utseendet som alle de beste spillene har. Jeg har bare en ting imot grafikken til dette spillet. Bandana'en til gutte-hovedpersonen i hele generasjon 3 av Pokémon er forferdelig stygg.

ds

En trompet.

Lyd

Musikken til Pokémon-serien har alltid vært fin. Pokémon har den koselige barnslige musikkstilen som alle elsker hvis de ikke er hardcore metal-elskere. Musikken fikk en ganske stor oppgradering når det gikk over til Gameboy Advance som egentlig var bedre enn de andre håndholdte Nintendo-systemene på absolutt alle måter. En ting som kan være litt irriterende med musikken til generasjon 3 av Pokémon-spillene er trompet. Fyfader, det er mye trompet i musikken til dette spillet, ikke at jeg har noe i mot det, det kan bare bli litt mye noen ganger. Forresten, musikken er veldig mye mer koselig enn i de andre spillene, i hvert fall i følge meg. Jeg vil veldig gjerne se Toby Turner spille dette spille Pokémon Ruby bare for å se hvor mange perfekte sangtekster han kunne komme på ved hjelp av musikken her.

Så, alt i alt synes jeg dette spillet NESTEN er verdt en 6'er, men det er fortsatt noen få ting som trakk terningskastet litt ned. Det ble en helt utrolig sterk 5'er, så vær fornøyd. 

To ting jeg vil legge til som ikke har noenting med denne anmeldelsen eller spillet å gjøre; homo er ikke et skjellsord og One Direction sin nyeste sang er utrolig fin.


9 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

Pokemon Ruby

Pokemon Ruby
Testet format: Game Boy Advance
Format: Game Boy Advance
Omtalt: 03.11.2013
Karakter: 5


Spill-informasjon


Utvikler: Game Freak
Utgiver: Nintendo
Utgivelsesdato: 25. juli 2003
Aldersgrense: 3+

Les mer om Pokemon Ruby

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser