Fantastisk eventyr i Hoenn! Karakter: 6

Pokemon Sapphire

Fantastisk eventyr i Hoenn!

Av NinjaKatt 07.11.2013 16:47
Gameplay, grafikken og musikken er nydelig, enkel og leken. Veldig mye å gjøre, nye Pokemon og generelt koselig og god stemning.
Spillet er desverre litt enkelt. Dårlig variasjon av Pokemon blant fremmede trainers.

Innledning

Det var skyhøye forventninger da Pokemon Ruby & Sapphire ble sluppet i 2003. Mens de fleste gledet seg til Pokemon Gold & Silvers oppfølgere var det som vanlig en horde av fanatiske Pokemonfans som mente at det spillene hadde å by på ikke på noen måte ville overgå de tidligere titlene i serien. Heldigvis for oss tok de ekstremt feil. Pokemon Ruby & Sapphire er blant de mest kjære og kjente spillene innen Pokemon universet, og de er begravd i mange menneskers hjerte, spesielt oss som vokste opp på tidlig 2000 tallet. Pokemon Ruby & Sapphire ble fullpakket med revolusjonerende grafikk (Innen Pokemonserien), et enormt arsenal av godt designede Pokemon fra vår venn Ken Sugimori og sist men ikke minst masse moro. I denne anmeldelsen tar jeg for meg Sapphire, et spill som for alltid vil være i mitt hjerte.

En kylling, gekko og....ehhh....en axolotl?

Plot (SPOILERS)

Det sjarmerende eventyret begynner med at du, hovedpersonen i spillet flytter til Littleroot Town sammen med din mor. I denne grønne og koselige lille landsbyen er det foruten to hus et laboratorium hvor den anerkjente Professor Birch holder til. Kjent verden rundt for sin research innen Pokemon gir han deg sin første Pokemon etter at du redder han fra en fryktinngytende Zigzagoon. Med din alle første Pokemon,  Torchic, Mudkip elller Treecko samt din helt egen Pokedex (og fem Pokeballer) setter du ut på en uforglemmelig reise i regionen Hoenn.

 Hoenn er stort. Veldig stort. Her kan du finne noe for enhver smak. Enten om du vil fange hundrevis av Pokemon på spillets mange routes og trene opp disse for å bekjempe regionens 8 gymledere for så å gå løs på Pokemon ligaen i Evergrande City, stille ut din Pokemon i skjønnhetskonkurranser, dra på Safari, slappe av på stranda i Slateport med en ?Soda pop? eller å ta en tur på det vakre havet med en småsenil eldre herremann i den lille snekka hans. Dessverre for din del er ikke alt som det skal være i Hoenn. Den ellers så fredelige regionen er plaget av en stadig voksende kriminell gjeng som består av menn og kvinner med bandanas og skinnjakker. Dette er nemlig ?Team Aqua?, en gjeng som er glade i Poochyenas og? vann? Deres største mål er å oversvømme Hoenn med vann for å skape et vannparadis for vannpokemon,

 Team Aqua og deres fanatiske leder Archie bruker deres kraftige Pokemon og suverene flertall til å kapre alt fra værstasjoner til ubåtbaser og til og med en oppskytningsbase for romraketter. Det er opp til deg å stoppe Team Aqua for å utføre disse planene, og det er dette som er hovedplottet i Sapphire.

Team Aquas leder, Archie er kjent for sin avslappede klesstil.

Gameplay

Gameplayet du finner i Sapphire er bra og enkelt å forstå. Kontrollene er enkle: du beveger deg med hjelp av Gameboyens D-PAD, du har enkel tilgang til menyen hvor du finner items du har funnet, Pokemon du har med på reisen og annet knask som for eksempel Pokedexen, som registrerer alle Pokemon du møter i battles, og informasjon om hver enkelt Pokemon som blir tilgjengelig om du klarer å fange den. Verdt å nevne er også den berømte ?SAVE?, hvor du lagrer spillet ditt.  Med ?SELECT? kan du raskt og hurtig bruke et item du har valgt satt til ?KEY ITEM? fra bagen din. Dette kan være alt fra sykler og fiskestenger til den snodige itemfinderen.

Her er det mat til både meg og Pokemonsa, nå skal vi FRÅTSE i fisk.

 Utviklingen av Pokemon er også noe som kan nevnes. Når en Pokemon rykker opp til en bestemt level,  blir utsatt for en evolution stone (Fire stone, Thunder stone osv) eller linkes vekk til en venn utvikler den seg og får en ny, kraftigere form.

 En annen viktig ting å nevne er HM, såkalte ?hidden machines? og TM ?technical machines?. TM er angrep som kun kan brukes i battle og HM er praktiske angrep som du kan bruke rundt om i Hoenn og utenfor battles. Det er varierende måter du får tak i disse på, men dette skal jeg ikke spoile for deg. De er kun utvalgte Pokemon som kan lære disse, og den ellers så hyggelige reisen din vil bli ganske irriterende uten noen HMs i bagen.

 O1. CUT ? kutter ned småbusker som blokkerer en sti.

02. SURF ? lar deg ri på bølgene med din Pokemon.

03. FLY ? din flyving type Pokemon flyr deg dit du måtte ønske.

04. STRENGHT ? lar deg ?rulle? store steiner.

05. FLASH ? din Pokemon lyser opp mørke steder for deg.

06. ROCK SMASH ? knuser steiner (pass opp for Geodude!!!)

07. WATERFALL ? lar din vannpokemon svømme opp fosser.

08. DIVE ? du dykker under havoverflaten med din Pokemon.

 Det er også heldigvis aktiviteter utenfor ?storyen?. Her er et par som er verdt å nevne:

 Hidden Base: ved hjelp av ?Secret Power? kan du lage en base i et tre eller i fjellheimen. Dekorer etter ønske med cushions osv.

Berry blender: Knus bær du finner rundt om i Hoenn, til Pokeblocks som kan øke blant annet en Pokemons beauty eller coolness.

Battle Tower: Møt gode trenere til kamper ved en avsidesliggende øy (postgame)

Pokemon Contest: En slags talentkonkurranse for Pokemon

En skjønnhetskonkurranse med den ikke så skjønne Slakoth som deltager.

Battling

I Pokemon Sapphire er det mye battles. Dette er noe du enkelt setter deg inn i, og battling systemet er fantastisk. Noe som er nytt i Sapphire er double battles, altså at du bruker to Pokemon i en battle. Motstanderen bruker også selvfølgelig to Pokemon.

 Angrepene har sin egen type, og hver enkelt type har sine svakheter og styrker. Det er opp til deg som trener å mestre disse. Om en type er svak for en annen type og et angrep av den "sterke" typen brukes mot en Pokemon som er svak mot den vil den ta ekstra mye skade. Er den nøytral, god til å forsvare seg mot eller immun mot en typing tar den mindre til ingen skade. Det er også status moves som "Toxic" (setter inn poison på Pokemon) og "Swords Dance", et angrep som øker attack. 

Her er det en god oversikt over de ulikene som viser svakheter, resistances osv.

Grafikk & Lyd

I Pokemon Sapphire i motsetning til Red/Blue/Yellow og G/S ganske FARGERIK grafikk (med mindre du spilte Gold eller Silver på GBA Color). Hoenn er prydet med vakre innsjøer, ørkener, fjell (spesielt Fallarbor Town), fuktige skoger med MYE gress og sandfylte småøyer med noen merkelige trær. Byene har også blitt dekorert med hundrevis av flotte farger, og dette er en fryd å se på. Alt, og da mener jeg ALT i Hoenn har veldig flotte farger. Grafikken er så utrolig koselig og leken! 

Grafikken er selvsagt rimelig utdatert, og om du er veldig interessert i insane grafikk og ikke i selve spillopplevelsen anbefaler jeg deg å ikke prøve dette spillet. 

Soundtracket i Sapphire er også veldig leken, på kanten til småbarnslig enkelte steder. Den er ikke for skarp eller for dyp, og det er en stor variasjon av lyder som blir brukt i det enorme soundtracket. Spill spillet med headset!

Den koselige småbyen Fallarbor. Routen som starter til venstre er enda finere!


Konklusjon

Som så mange andre mener jeg at dette spillet er så utrolig bra på grunn av den nye standaren den satte for Pokemonspillene. Det avanserte battlingsystemet som er så lett å forstå, forbedret breeding og item effects, double battles, soundtracket og sist men ikke minst grafikken. Om du har gått glipp av dette spillet anbefaler jeg deg på det høyeste å få tak i det, enten om det er på Gameboy eller Emulator. Dette er et spill alle, og spesielt Pokemon fans bør få med seg!

Vennlig Kyogre med god personlighet og flott utseende søker nye eier.

1 kommentar

Klikk her for å hente kommentarene

Pokemon Sapphire

Pokemon Sapphire
Testet format: Game Boy Advance
Format: Game Boy Advance
Omtalt: 07.11.2013
Karakter: 6


Spill-informasjon


Utvikler: Game Freak
Utgiver: Nintendo
Utgivelsesdato: 25. juli 2003
Aldersgrense: 3+

Les mer om Pokemon Sapphire

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser