Oppgradert perfeksjon Karakter: 6

Pokemon FireRed

Oppgradert perfeksjon

Av 30.11.2013 23:08
Grafikken, musikken, mange pokémon med fancy design, enkel men god historie.
Lavender Town er altfor creepy.

Ah, Pokémon, du er perfekt. Jeg kan nesten påstå at Pokémon er mer perfekt enn Grizz som spytter mesterverkene sine i Sly 4. Pokémon er den eneste spillserien jeg noen gang har fulgt en del, selvom jeg ikke har spilt så veldig mange av selve spillene i serien. Av alle Pokémon-spillene jeg har spilt, tror jeg at jeg har brukt mest tid på Pokémon FireRed og LeafGreen.  Jeg foretrakk alltid generasjon 3 (Ruby, Sapphire og Emerald) over generasjon 1 (Red, Blue, FireRed, LeafGreen, osv.), men det er bare min mening.

Det er allmenn kunnskap at Pokémon skaffer deg damer, og da vil jeg påstå at jeg ligger ganske godt an. Jeg har nemlig både Pokémon Sapphire, FireRed, LeafGreen, White 2, Gold og låner Stadium, men i dag... I dag skal jeg anmelde den største damemagneten av dem alle... Pokémon FireRed.

Historie

Du er en ung gutt fra Pallet Town som får et lite dyr kalt en Pokémon, som du tar med ut i verden og slåss mot andre såkalte Pokémon. På veien møter du mange tullinger som vil ta over verden og sånt. Du kommer også til en litt vel creepy by kalt Lavender Town, men herregud, jeg orker ikke å snakke om det, for jeg får mareritt etter kun et par minutter. Når du har bekjempet tullingene må du bekjempe noen andre tullinger også, og de er eplekjekke nok til å kalle seg for; "The Elite Four". Blærete duster spør du meg. Forresten, Snorlax er feit og stenger veien for deg ett par ganger.

Gameplay

Dude, det er pokémon. Hva forventer du? En liten remake av det første pokémon-spillet i historien, og du forventer bra gameplay? Gå og legg deg, gutt, du må være full. Spillet var ikke akkurat revolusjonerende når det gjelder gameplay, men herregud, cut Nintendo some slack. Spillet er veldig grunnleggende GBA gameplay-vis, men det er fortsatt ikke det som er poenget med Pokémon-serien. Jeg synes de gjorde en god jobb med spillet, og dine meninger teller ikke hvis du mener noe annet.

Uansett... Som sagt, spillet er veldig grunnleggende GBA. Med det mener jeg at du går opp, ned, til høyre og til venstre med D-Pad'en, eller hva enn det heter, og du gjør alt annet like basic. Hvis du trykker på R og L åpner noen instruksjoner seg, og dette kan være utrolig irriterende, så hold deg unna det. Det er ikke mye som har forandret seg siden Pokémon Red, og det sier vel seg selv når det er en remake, men de kunne lagt til noen nye ting. Du kan ha Pokémon-battles med vennene dine, da, og det er jo alltid kos.

Måten du slåss i dette spillet og tjener XP, penger og gjør framdrift i historien er ved å "battle". Dette funker ved at du går bortover og nynner på en koselig sang mens du beundrer Eli Hagen sitt hår, men så.. BAM! Plutselig står det en mann foran deg som du ikke har merket. Han har ett utropstegn over hodet, og du tenker; "Selvsagt. Enda en battle. God damn it." Personen sier noe sånt som "I love shorts. They're easy and comfy to wear." før han kaster deg inn i en kamp med intens og hardcore musikk. Kampsystemet er enkelt. Du har fire muligheter som jeg skal forklare hvordan fungerer.

"Bag" er en av mulighetene. Hvis du trykker på "bag" blir du sendt inn i sekken til karakteren din, hvor du kan velge for eksempel en potion som du gir til en Pokémon, som du kanskje har kalt for "Okseku". Kort sagt, du velger noe du vil gi til en Pokémon eller noe annet som har noe med kampens utfall å gjøre.

jh

En annen mulighet er "Fight". Du kan vel egentlig skjønne hva det er hvis du ser på navnet, men jeg kan forklare litt. Det som skjer når du trykker på "fight" er at du får opp en liste på opp til fire angrep. Du kan bruke hvilket som helst angrep du vil, så lenge du har nok "PP" som funker litt som mana og magicka i andre spill. Noen angrep skader motstanderen (f.eks Water Gun, Tackle, Pound), mens andre angrep bare ødelegger statistikken til motstanderen "f.eks Tail Whip, Growl). 

Tredje mulighet er "Pokémon". Dette er så basic at det nesten ikke er en vits i å forklare det, men none the less. Hvis "Okseku" er skadet og du ikke skal bruke han mer i kamp, så kan du velge "Pokémon" og velge en ny Pokémon å sende ut, som f.eks "Hestehingst". Hvis din motstander sender ut en Charizard, kan det hende at du tenker "Hmm.. Hvordan skal jeg slåss mot Charizard med en Oddish?" Vel, da sender du ut din Blastoise med navnet "Skilpaddetortoise" og pisser på Charizard med dine epic vannkanoner.

Og fjerde, men siste mulighet, "Run". Hvis du suger og taper en kamp kan du trykke på "Run" og stikke som den lille pysa du er, men det er ikke så enkelt som du tror. Du kan nemlig bare stikke fra Pokémon du møter tilfeldig, noe som betyr at om du vil stikke fra "Youngster Joey", vel, good luck.

Visuelt

Dette spillet er ganske så pent. Det er en remake av Pokémon Red, noe som naturligvis betyr bedre grafikk, og det er det virkelig. Det er visstnok på Gameboy Advance, så grafikken vil ikke være legendarisk for å si det sånn, men det er ganske pent uansett. Det er forandringer og forbedringer overalt, noe jeg liker godt. Det er for eksempel farger, noe det ikke var i de originale spillene grunnet begrensninger fra Gameboy. Visuelt er spillet veldig tilfredsstillende hvis du liker den litt retro stilen.

Lyd

Musikken er diggbar. Musikken er helt wow (huehue doge). Den er som alt annet en utrolig forbedret versjon av Pokémon Red. Musikken er så utrolig perfekt at jeg ikke kan forklare det. En ting med musikken... Lavender Town. *grøsser nedover ryggen og ser bak meg* De har gjort om musikken i Lavender Town veldig i forhold til det meste annet, noe som har gjort at mange folk har lagd noen forferdelige, og noen ikke så forferdelige creepypastaer. Dere kan sikkert finne noen på YouTube. Jeg er egentlig veldig lettet over Lavender Town sin forandring i musikk, for den originale sangen friker meg ut. Det er egentlig ikke noe spesielt jeg kan finne med lyden som jeg misliker...

Konklusjon

Spillet er utrolig, det er virkelig utrolig, men jeg foretrekker Pokémon Ruby. Det gir ingen mening egentlig, for jeg sier at jeg foretrekker Ruby framfor FireRed, men jeg gir fortsatt Ruby terningskast 5 og FireRed terningskast 6.  Uansett, kjøp FireRed hvis du har en GBA men ikke FireRed, okay? Hvis du svarte ja, takk. Hvis du svarte nei, din prompalompa.

Historie: Enkel, men koselig og familievennlig. (9/10)

Gameplay: Ikke så mye, men utrolig uansett. (9/10)

Visuelt: Sykt pent. Jeg kan påstå at det er noe av det peneste på GBA. (10/10)

Lyd: Diggbar. (10/10)

Forresten.. Spill Ruby i tillegg. Det er ganske så bra det også.

3 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

Pokemon FireRed

Pokemon FireRed
Testet format: Game Boy Advance
Format: Game Boy Advance
Omtalt: 30.11.2013
Karakter: 6


Spill-informasjon


Utvikler: Game Freak
Utgiver: Nintendo
Utgivelsesdato: 01. oktober 2004
Aldersgrense: 3+

Les mer om Pokemon FireRed

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser