Spec Ops: The Line Karakter: 4

Spec Ops: The Line

Spec Ops: The Line

Av PrebenOlsen 05.12.2013 15:31
God historie, solid stemmeskuespill, gøy å leke med sand og solid skytefølelse.
Noen kamper blir litt kjedelige, noen tekniske problemer og gameplayet mangler litt særpreg.

En gruppe amerikanske soldater med et oppdrag og en haug med fiender å skyte ned med et standard utvalg av våpen. Dette høres kanskje ut som et veldig uoriginalt skytespill, men heldigvis viser Spec Ops: The Line at du ikke alltid skal dømme boken basert på coveret.


Du og dine med-soldater befinner deg i Dubai for å finne ut hva som skjedde med en gjeng soldater som skulle redde sivile fanget i en enorm sandstorm, men det viser seg etterhvert at det er farligere saker som foregår her en litt sand som blir tatt av vinden. Spec Ops: The Line er et spill som prøver å skille seg ut fra mengden av skytespill der ute som kun handler om å skyte så mange fiender du klarer. Joda, det er ingen mangel på kuler som flyr frem og tilbake, men under det som ser ut som et ordinert skytespill finner vi en meget god historie!


For å avklare dette med en gang, du spiller ikke dette spillet vist du bare er ute etter et vanlig skytespill. Dette er et spill som er designet for deg som liker en god historie, for det er nettopp det som er salgspunktet til dette spillet. Det er en solid historie her som vil få deg til se krig på en liten annen måte du er vant til. jeg kan ikke si for mye for det vil være å ødelegge spillopplevelsen, men jeg tror mange vil få seg en positiv overraskelse av Spec Ops: The line. Det tar uheldigvis litt tid før man merker at historien er noe annet en din klassiske: skyt skurker, redd noen som er fanget og jakt ned en skurk eller to. Du må forbi midtpunktet i spillet før historien virkelig tar seg opp, men når den gjør det da begynner spillet å imponere. Heldigvis så er dette også et kurant actionspill i 3 person som fyller sjekklisten for hva vi forventer av skytespill i dag. Du finner ganske standard våpen og våpnene føles og høres gode ut. Du har også muligheten til å gi dine 2 med-soldater enkle instrukser og selv om spillet på ingen måte gjør noe nytt, så er det et polert og gjennomført actionspill på sine egne premisser.


Dubai byr selvfølgelig på mye sand og spillet byr også på muligheter for å bruke miljøet for å kjapt kvitte seg med noen fiender. Skyt et vindu og plutselig er 5-6 skurker dekket av sand og er hjelpeløse, dette er i seg selv ikke noe nytt, men det gir litt variasjon til kampene. De som kjemper på ditt lag er heldigvis smarte nok til å klare seg selv som regel og du føler at de faktisk gjør en innsats for å hjelpe deg. Vist det er noe med designet til spillet som fortjener litt kritikk så er det at kampene kan bli litt like og at spillet gjerne kunne byd på litt mer variere kampsituasjoner. Det blir aldri direkte kjedelig, men noen ganger blir det litt for mye rutine når du står bak en vegg og titter frem for å skyte en kar eller fire. Spillet byr på en behagelig vanskelighetsgrad som gradvis blir høyere og på slutten må du fort regne med at du blir å dø en gang eller to. Det tok meg rundt 9 timer å klare spillet og dette var en passende mengde, nok tid for å fortelle en god historie, men det varte ikke for lenge å ble monotont, en rimelig god balanse.


Det at spillet er i Dubai fører til at noen miljøer kan bli litt like, heldigvis klarer spillet å krydre miljøene med noen stilige brett som er inne i hoteller og andre bygninger. Visuelt er spillet helt godkjent og byr på noen fine sandeffekter. Det er ikke av øverste kvalitet, men det ser ikke stygt ut. Opplevde på min PS3 at det noen ganger var teksturer som lastet inn for sakte, men dette ødelegger ikke for spillopplevelsen. Opplevelsen blir også styrket av gode stemmeskuespillere og noen sanger som virkelig er funky å spille til. Det som kanskje merket litt med spillet er at bortsett fra historien, så føles spillet litt for velkjent ut. Gameplayet er som du forventer, dette er ikke nødvendigvis noe negativt, men det er alltid godt når det er noe frisk med et nytt spill, uheldigvis så klarer ikke sandmulighetene spillet byr på å gjøre opplevelsen veldig unik.


Når du er ferdig med spillet som har flere endinger, så vil du sitte igjen med en følelse at du akkurat har opplevd et friskt pust når det kommer til historie i slike skytespill. Spillet i seg selv er ingen gudegave, men historien byr på en såpass god opplevelse at jeg lett anbefaler dette spillet til alle som er glad i en litt dypere spillopplevelse. Gjør deg selv en tjeneste å kjøp dette spillet, i dag må du neppe ut med mer en 200 kr for dette og du gjør ingen feil i å la deg selv oppleve et annerledes skytespill. Spec Ops: The Line er ikke noe mesterverk, men det fortjener skrytt for å prøve å fjerne stemplet som sier at alle krigsspill byr på en generisk og kjedelig historie.

2 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

Spec Ops: The Line

Spec Ops: The Line
Testet format: Playstation
Format: Playstation, Xbox, PC
Omtalt: 05.12.2013
Karakter: 4


Spill-informasjon


Utvikler: Yager Development
Utgiver: 2K Games
Utgivelsesdato: 29. juni 2012
Aldersgrense: 18+

Les mer om Spec Ops: The Line

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser