Rørleggere og sopper Karakter: 6

Super Mario Bros.

Rørleggere og sopper

Av 08.12.2013 04:51
Musikken. Grafikken. Alltid gøy å spille. Historisk. Enkelt konsept, men godt utført.
Mario dør på coveret, annet enn det, ikke noe merkverdig.

Jeg føler at jeg skriver litt for mange anmeldelser, men yolo. I denne anmeldelsen skal jeg skrive litt annerledes enn jeg vanligvis gjør i anmeldelser, men det blir koselig. Let's go! 

Hvem har ikke hørt om Mario? Den italienske rørleggeren som hopper på dyr for å drepe dem og redder prinsesser. For å si det som Karl sier det.. Alle har hørt om Super Mario. Til og med bestemoren din kan peke på skjermen og si "Oi, det er han TV-spill, jo!" Hvis du har hørt om spill har du hørt om Mario, og hvis du motsier dette, så kan du gå rundt på gata i Oslo med et bilde av Mario og spørre alle om de vet hvem det er. Jeg garanterer at 99,9% av menneskene du møter vil si at "Jo, det er Super Mario." 

Mario er "personen" som fikk alle til å like spill. Du kan ikke spille et Mario-spill og ikke kose deg. Det er umulig, forskerne sier det. Hvis du ikke har spilt Mario, så har du ikke spilt spill, og du burde faktisk ikke få lov til å spille noenting uten å ha spilt Super Mario først. 

Mario har pimpa seg litt med nye hvite klær.

Mario har pynta seg med nye, fine, hvite klær.

Spillet jeg anmelder, Super Mario Bros., er på NES, noe som tilsier at gameplay er ikke noe veldig mye. Det er et side-scrolling spill, altså at skjermen følger etter karakteren din jo lenger bort du går. Det er veldig basic på NES med side-scrollers, og jeg foretrekker det over de fleste andre spill, til og med til denne dag. Alt du gjør i spillet er å hoppe, og hoppe, og hoppe, og hoppe, og hoppe. Du dreper ting ved å hoppe, du får ting ved å hoppe, du trykker på ting ved å hoppe... Alt er hopping. Hopping is key. Det er noen få power-ups som; Stjerner (gjør deg udødelig og dreper alt ved å være nær det + fet musikk, også kjent som en god, gammeldags syretripp), Røde sopper (gjør deg større) og grønne sopper (gir deg et liv til).

Halla, balla!

Hvis du ser nøye etter kan du se en Goomba som risikerer sitt liv i et episk hopp.

Musikken er diggbar. Jeg vil alltid elske musikken, og som rørleggeren selv vil man alltid kunne gjenkjenne musikken uansett alder (nesten). Musikken er søt, som mesteparten av de andre sangene på NES, fordi jeg elsker 8bit-musikk. Det er ikke mye musikk i Super Mario Bros., men fortsatt, all musikken er perfekt. Jeg har egentlig ikke noe særlig å si om musikken, men vit dette... DEN ER DIGGBAR.

Epic showdown.

Mario vs Koopa Troopa. FIGHT!

Super Mario Bros. har en veldig enkel historie, sånn som alle de andre spillene i serien, men jeg skal fortsatt forklare den. Så.. SPÅILER!! En dag bestemmer Bowser seg for å prøve å ta over Mushroom Kingdom, hjemmet til en haug med sopper, fordi han var sjalu. Han forvandler alle soppene til mursteiner, gress og andre objekter. Prinsesse Peach eller Toadstool eller whatever kan stoppe magien til Bowser, så han kidnapper henne. Mario får vite om dette og prøver å hjelpe Mushroom Kingdom og Peach/Toadstool. Så.. Det er hele historien.. Ganske basic, sant? Kewl, da fortsetter vi anmeldelsen.

Grafikken i Super Mario Bros. er klassisk NES. Ikke veldig bra, men fortsatt helt utrolig sjarmerende og koselig. Jeg kan enkelt si at jeg foretrekker grafikken på Super Mario Bros. framfor grafikken på f.eks Battlefield 4. Det er 8bit, noe jeg elsker med hele mitt hjerte, selvom jeg foretrekker 16bit. Ungdommen nå til dags, min helt utrolig kjipe generasjon, mener ofte at grafikk er det viktigste i et spill... I så fall burde de spille noen retro-spill og innse hvor mye bedre spillet er hvis utviklerne ikke fokuserer for mye på grafikk... Hvis du skal overbevise en venn om noe sånt kan du gjerne starte med dette spillet, for det er et veldig godt eksempel. 

Leap of faith.

The moment of truth. Leap of faith.

Min fulle mening om dette spillet er at wow. Det er helt perfekt. Det finnes så vidt spill som er bedre enn dette. Litt av grunnen til at jeg ga det dette terningskastet og faktisk var såpass positiv til spillet er kanskje "litt" på grunn av nostalgi? Littegranne nostalgi?.. Tipper det, men spillet er fortsatt helt utrolig bra, og du burde prøve det om du ikke har gjort det enda. Lykke til med å redde Mushroom Kingdom og å få Peach til sengs, og pass på å ikke bli friendzoned, for da er du doomed (story of my life).

Hvis Super Mario Bros. hadde en lukt ville det vært enhjørningfjert i en blomstereng hvor det bor kattepuser som bæsjer sommefugler, også kjent som en ganske god lukt. Takk for meg.

4 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

Super Mario Bros.

Super Mario Bros.
Testet format: Nintendo NES
Format: Nintendo, Game Boy Advance, Gameboy, Nintendo NES, Nintendo 3DS, Nintendo Wii U
Omtalt: 08.12.2013
Karakter: 6


Spill-informasjon


Utvikler: Nintendo EAD
Utgiver: Nintendo
Utgivelsesdato: 15. mai 1987
Aldersgrense: 3+

Les mer om Super Mario Bros.

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser