Lastebil-livet er herlig Karakter: 5

Euro Truck Simulator 2

Lastebil-livet er herlig

Av Alleelskermeg 19.02.2014 23:37
Bra gjennomført, artig konsept, overraskende morsomt, realistisk, datastyrte biler fungerer bra, følelsen av progrejson
De datastyrte bilene kan til tider tulle det til, ingen flerspillerdel, friskt blod i firmaet er unødvendig

Selv har jeg aldri hatt noe særlig lyst til å bli lastebilsjåfør.
Det yrket har rett og slett aldri appelert noe særlig til meg. Derfor var jeg faktisk litt usikker når jeg kjøpte Euro Truck Simulator 2. Alt man skal gjøre er jo bare å kjøre fram og tilbake mellom to destinasjoner, for deretter å få betalt. Ja, spillet er desverre bare så lett, men heldigvis er det altfor morsomt å kjøre lastebil.

I Euro Truck Simulator 2 skal du lage ditt eget selskap og lære å drive det. Du får velge navn på deg selv, selskapet og du får også muligheten til å velge en egen logo som skal representere deg og dine fremtidige kolleger. For det har seg nemlig slik at det å drive et truckfirma innebærer ansettelse av nye mennesker. Hele spillet handler kun om å tjene inn penger, som deretter kan brukes på innkjøp av nye lastebiler, fler ansatte, oppgradering av lokalene dine og nye lokaler. Kartet består av store deler av Europa. Vil du på en roadtrip fra Polen til England? Værsågod, kjør i vei. Det dumme med kartet er at det foreløpig ikke er muligheter for å kjøre i skandinavia,noe jeg syntes er temmelig kjipt. Men kanskje det kommer i en fremtidig tilleggspakke? Noe jeg syntes er fint med spillet, er at de bruker ekte bilmerker som Volvo og Scania, som bidrar til å gi spillet en mer realistisk følelse. For hver jobb du fullfører, mottar du så og så mye erfaringspoeng som hjelper deg til å nå nye levler. For hvert level du når, mottar du ett poeng som kan brukes til å for eksempel gjøre slik at du mottar jobber som er enda lengre enn de du foreløpig har, dyrere last og mer skjør last.


Sånn kan det også gå en gang i blant 

Det som jeg syntes gjør Euro Truck Simulator 2 så bra er realismen i det. Hvis man velger å la være å bruke blinklys, kjører for fort eller på rødt lys, vanker det en bot på deg. Til og med feil bruk av lys når det er mørkt er nok til å gi deg en bot. Derfor er det viktig at man følger og kan trafikkreglene.
Penger er en viktig faktor i Euro Truck Simulator 2. Det er nemlig meget viktig at du leverer godset til tide, hvis ikke vil lønna du får for jobben bli mindre, som kan bety at du ikke får betalt dine ansatte. Et banksystem er også å finne. Du kan nemlig ta opp et lån for å kjøpe ting det vanligvis vil ta veldig mange jobber å få råd til. Hvis et lån ønskes, er det viktig å huske på at banken krever en viss sum av deg hver dag, avhengig av hvor stort beløpet du vil låne er.

Det som trekker litt ned er at du faktisk ikke har behov for nye ansatte. Jeg la fort merke til at med en gang jeg ansatte fler og fler folk, ble det mindre penger og at
jeg måtte ta hensyn til mer og mer. Det har seg nemlig slik at personer du ansetter ikke har en egen lastebil, så du må derfor gå til innkjøp av lastebiler for at de faktisk skal få tjent penger. Litt dumt, men samtidig er det nok sånn det fungerer i det virkelige liv. Hvilket bringer meg til det neste minuset - Ingen flerspiller-del.

Om det ikke var budsjett til en flerspiller del vet jeg ikke, men jeg må nevne at det er akkurat det Euro Truck Simulator 2 trenger for å gjøre spillet enda mer interessant. Imidlertidlig jobber gutta bak ets2mp.com med en modifikasjon som skal gjøre det mulig å spille med andre, men en offisiell flerspiller-del hadde vært fint.

Gult er heftig


I et simulator spill hvor du skal bruke store deler av tiden på veien, er det selvfølgelig også andre biler med. De datastyrte bilene fungerer stort sett veldig bra - de følger trafikkreglene og kjører stort sett med omhu. Ett par ganger skeier de ut og det ender som oftest i grøfta. Denne en gangen kjørte jeg tydeligvis litt for tregt og bilen bak meg bestemte seg derfor for å kjøre forbi meg. Jeg gasset på (fordi jeg endelig kom opp i høyt nok gir) og i svingen som var fremfor oss kom det en annen lastebil mot oss. Det endte med at den krasjet inn i meg, jeg havnet i grøfta og bilen som kjørte i feil felt krasjet inn i lastebilen. Nå skjer heldigvis ikke ting som dette særlig ofte, men siden man selv må dekke skader på lastebilen er det irriterende når det skjer.

Personlig syntes jeg Euro Truck Simulator 2 er et veldig artig spill. Det har som andre spill, svakheter, men svakhetene til Euro Truck er heldigvis ikke så kolossale at det ødelegger opplevelsen. Som nevnt i starten er ikke lastebilsjåfør yrket for meg, men allikevel finner jeg det utrolig morsomt og så langt har jeg bare brukt 20 timer på veien, men det skal bli fler.

9 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

Euro Truck Simulator 2

Euro Truck Simulator 2
Testet format: PC
Format: PC
Omtalt: 19.02.2014
Karakter: 5


Spill-informasjon


Utvikler: SCS Software
Utgiver: Wendros
Utgivelsesdato: 19. oktober 2012
Aldersgrense: 3+

Les mer om Euro Truck Simulator 2

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser