Alle om bord! Karakter: 4

Bus-Simulator 2012

Alle om bord!

Av CraftHubify 10.03.2014 10:35
Morsomt konsept, kult buss-system
Laber grafikk, veiledningen

Langt inni meg har jeg alltid hatt lyst til å kjøre buss. Da jeg tok tak i Bus-Simulator 2012, fikk jeg endelig sjansen.

Veiledning, sa du?
Når du begynner med et spill, forventer du en veiledning som forteller deg akkurat hva og når du skal gjøre det. Her får jeg beskjed om å sette meg inn i bussen og skru på motoren, men når jeg får beskjed om å skrive inn rutenummer og tjenestenummer, står jeg fast. Jeg har ikke fått beskjed om noe som helst, og jeg ender opp med å kjøre rundt i byen med ?Godt nyttår!? skrevet på bussen.

Etter litt tulling frem og tilbake får jeg teken på det. Det er da moroa begynner. Jeg, som alltid har hatt lyst til å kjøre buss, koser meg ekstra mye. Du velger en rute, kjører til første stopp, og begynner kjøringen.

Detaljert system
Jeg har ikke peiling på hvordan buss-systemene funker, men hvis det stemmer overens med spillet, må jeg si at de har klart det ganske bra. 

Velkommen om bord, frue!

Du stopper på hvert stopp, og av og til betaler noen med kontanter. Da må du ta imot pengene, sette inn billetttype og gi dem penger tilbake hvis de har betalt for mye. En annen utfordring er når du begynner å få meldinger som ?For sen: -8? eller ?For tidlig: -8?. Ett eller annet går i minus, det er bare at vi ikke er forklart hva. Vi har verken en poengsum på skjermen, eller noen annen form for poengsystem.

Hva tenker de med?
Når du har spilt en stund, begynner du å legge merke til ting som er merkelig med den kunstige intelligensen til beboerne i den tyske byen spillet foregår i. Du ser ikke forskjell på de som vil på bussen, og de som bare går en tur. Alle går i lik fart, og alle oppfører seg som om de har veldig god tid. Beboerne stopper plutselig opp rett foran fotgjengerfeltet, noe som fører til at all trafikk stopper. Dette kan bli ganske frustrerende, spesielt når du også må tenke på å ikke frontkollidere.

Ikke akkurat nyskapende grafikk
Grafikken er ikke akkurat så veldig bra, men på en annen side, den er heller ikke så altfor dårlig. Bussene og de andre kjøretøyene var gode nok, men når det kommer til både hus og beboere, kunne de jobbet litt mer med grafikken. Beboerne har pikselerte og noenlunde firkantede hoder.

Fri som fuglen
Bus-Simulator 2012 har ikke en karrieremodus, men har valgt å gå med en åpen verden. Du kjører bare ut av busstasjonen, og så er du fri til å kjøre hvor du vil. Har du valgt å kjøre en bestemt rute derimot, får du bare passasjerer ved å besøke bussholdeplassene i denne ruta. Noe som er litt morsomt, er at du kan kjøre rundt med ?Godt nyttår!?, ?Ikke i bruk?, ?Øvelseskjører? og mye mer istedenfor rutenummeret.

Kaffen er alltid like viktig!

Kort sagt
Konseptet til Bus-Simulator 2012 er fantastisk. Men når det kommer til både gameplay og grafikk, ser det litt lite gjennomført ut. Utvikleren beskriver spillverdenen som ?detaljert?, noe som jeg føler ikke stemmer helt. Veiledningen er en av nøkkeltingene for at en spiller skal like spillet. Har spillet en dårlig gjennomført veiledning, fatter ikke spilleren hvordan man spiller, og vips: Du har fått en molefunken bussjåfør. Alt i alt så er dette et flott spill, og med over 450 stopp å besøke kan du holde på en god stund.

4 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

Bus-Simulator 2012

Bus-Simulator 2012
Testet format: PC
Format: PC
Omtalt: 10.03.2014
Karakter: 4


Spill-informasjon


Utvikler: TML Studios
Utgiver: Astragon
Utgivelsesdato: 23. februar 2012

Les mer om Bus-Simulator 2012

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser