Playstations svar på Indiana Jones Karakter: 4

Uncharted: Drake's Fortune

Playstations svar på Indiana Jones

Av BareMartin 12.03.2014 18:12
Atmosfæren, spennende puzzles og gjennomført humor
Repeterende skuddvekslinger og unyttige medhjelpere

5 år tok det før jeg fikk satt meg ned med et spill i Uncharted serien. Serien som har sine tydelige inspirasjonskilder fra en viss skuespiller med hatt og pisk, klarer å fortelle en spennende, men litt uorginal, historie på en måte som gjorde det litt vrient å legge fra seg selv 5 år etter lansering. Tok ikke mange timene med spilling før jeg skjønte at dette kanskje kom til å gå litt utover eksamenslesningen min.

Spillet starter med en kjapp og intens opplæring i spillmekanismer og en solid dose slibrige one-liners fra hovedpersonen Nathan Drake. Er slibrige one-liners noe du virkelig ikke tåler anbefaler jeg deg absolutt ikke å spille gjennom, da disse kommer som perler på en snor gjennom hele historien. Personlige syns jeg humoren som blir servert er vittig og ofte spot-on.

Med seg på laget har Nathan, eller Nate, med seg noen medhjelpere som ikke har noen særlig funksjon annet enn å fungere som skyteskiver i tillegg til historiefortellingen. Det var tider da jeg følte medhjelperne mine var mer til bry enn hjelp, men de var absolutt en nødvendighet for å fortelle historien. 

Etter et par timer spilling begynte jeg å slite med at spillet nesten gikk på repeat. Rundt hver sving var det en kasse jeg kunne ta deknining bak og plaffe ned den enorme gjengen med soldater som enten har et maskingæver av typen AK47 eller en pistol typen Walther. De popper opp fra dekningen sin en etter en og skytes villig ned. Greit i starten, men etter noen timer begynte det å bli litt repeterende. På en eller annen måte virket det som spillet forsto hvordan jeg følte meg og satt inn høygiret mot slutten. Endelig var det variasjon i fiendene og man hadde tilgang til mange forskjellige typer våpen. Fiendene appelerte også til mer taktisk planlegging, men det funket fortsatt bare plaffe vilt løs om det var å foretrekke. 

Historien minner veldig om en standard Indiana Jones film med tvister og vendinger her og der, men ingen som slår luften ut av meg. Den klarte dog en periode og få meg sittende på kanten av sofaen med puls kun Ravenholm i Half-Life 2 har fått til tidligere. Nei, skrekkspill er ikke helt min gate.

Grafisk har spillet holdt seg godt til å være et spill fra 2007 og ligger litt over de andre spillene som kom ut i samme periode. Jeg syns grafikken funker godt og ble imponert over grafikken spesielt i jungelen. Ikke alle scenen var like nydelige, men jeg tok meg selv i og se litt på omgivelsene når jeg klatret rundt på bygninger.

For klatre gjør man en del her og jeg mener ikke klatringen i dette spillet står så mye tilbake for klatringen i Assasins Creed som ble utgitt samme måned i 2007. Hovedfokuset her er åpenbart ikke klatringen, men det gir en god avveksling fra de ekstremt mange skuddvekslingene som preget spillet. I tillegg har de lagt inn noen puzzles her og der som spriter opp historien og skaper en følelse av eventyr og skattejakt.

Det som gjorde at spillet fanget meg var bruken av den meget godt komponerte musikken som følger deg gjennom hele spillet og brukes aktivt. Spesielt musikken på menyskjermen gir meg virkelig Indiana Jones vibber og får meg i virkelig eventyrmodus. Alle kapittlene (det er en del av de) har sin egen musikk som setter stemninge avhengig om det er snakk om en heftig skuddveksling eller roting i mørket med kun en liten lommelykt. 

Alt i alt syns jeg Uncharted: Drakes Fortune var et godt spil som har holdt seg godt og forteller en spennende historie. De holder det «safe» og tar ingen store sjanser før mot slutten.. Musikken er det som virkelig gjør at jeg kommer til å huske nettopp dette spillet og atmosfæren som ble servert.


12 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

Uncharted: Drake's Fortune

Uncharted: Drake's Fortune
Testet format: Playstation
Format: Playstation
Omtalt: 12.03.2014
Karakter: 4


Spill-informasjon


Utvikler: Naughty Dog
Utgiver: Sony Computer Entertainment
Utgivelsesdato: 05. desember 2007
Aldersgrense: 16+

Les mer om Uncharted: Drake's Fortune

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser