Dypt og imponerende om Afrikas underverden Karakter: 6

Far Cry 2

Dypt og imponerende om Afrikas underverden

Av Indifference 21.05.2014 12:14
Kompleks og uventet storyline, fascinerende karaktergalleri, meget underholdende actionscener, behagelig frihet og fravær av cutscenes
Noen bugs og annet småtteri

Innledning

Etter at Far Cry 3 er utgitt og vel gjennomspilt, samt Far Cry 4 er annonsert, ble jeg fristet til å skrive en liten anmeldelse på denne lille godbiten av en forgjenger. For der Far Cry 3 ble rost opp i skyene (velfortjent etter min mening), ble Far Cry 2 fort glemt som et litt halv-mislykket bug-preget og langt fra fulkomment spill. At Far Cry 2 er halv-mislykket er jeg imidlertid så uenig i som man kan bli! Vil også med engang poengtere at i denne anmeldelsen er det NOEN SPOILERE, så du er herved advart :).

Spillets gang og gameplay

Å få lov å boltre seg i masse deilige våpen og eksplosiver i et krigsherjet fiktivt land i Afrika byr på en masse spenning - Far Cry 2 er virkelig en stor lekeplass av action! Enten man løper inn i en fiendebase med maskingevær og gyver løs rambostyle, meier ned fiender med bil, eller leker seg med å sprenge både mennesker og gjenstander i lufta med en M79, eller stuper ned i elva fra en fjellskrent med fiender i hælene, Far Cry 2 har alt en actionhungrig guttunge ønsker seg.

Spillet er bygd opp slik at du velger en av flere valgfrie karakter, alle leiesoldater på oppdrag i Afrika. Etterhvert som du spiller deg oppover vil du møte disse andre karakterene i forskjellige situasjoner, og de vil kunne tilby deg alternative måter å gjennomføre oppdrag på gjennom spillets gang. Fordelen med dette? Jo, du vil få tilgang på masse mer deilige våpen å sprenge ting i lufta med!
Gjennom spillets gang spiller du forøvrig som en dobbeltagent mellom to militære fraksjoner som er i krig mothverandre og underkuer landets befolkning. Oppdragene minner ofte om hverandre, og målet er gjerne å ta knekken på en av den andre fraksjonens lakeier og under-ledere. Men selv om oppdragene har mange likhetstrekk skaper det varierte terrenget i Far Cry 2 en behagelig variasjon i spillet og jeg blir aldri lei av å plaffe ned fiender og sprenge ting i lufta eller hoppe i elva fra fjellskrent med fiender på nakken! (Ja jeg er en 10-åring i en 27-årings kropp ;)). Gameplayet er underholdende hele veien!

Mye kan sprenges i lufta i Far Cry 2

Den skjulte storylinen og antoganisten

Også vil jeg gjerne snakke litt om det storylinen i Far Cry 2, for det er her Far Cry 2 virkelig skinner! Spillet er blitt kritisert for å ha en storyline som er både blurry og uinspirert, samt ikke henger sammen med oppdragene i spillet, men dette er noe jeg ikke er enig i!  Selv om karakteren du spiller som ikke virker å utvikle seg nevneverdig, jobber man seg fremover i hvert eneste oppdrag, og har til slutt utryddet omtrent alle lederne i begge fraksjonene, og ditt endelige mål er da og ta knekken på "The Jackal", mannen som har forsynt begge fraksjonene med våpen. Handlingen viser seg altså ikke alltid i hvert oppdrag, men den er der, og den er skjult. Når man så begir seg ut på det som ser ut som å være det siste oppdraget, nemlig å ta knekken på The Jackal, kommer spillets lille twist. Uten å avsløre for mye vil jeg bare påpeke at The Jackal kanskje ikke er den man tror han er, og det er mer som skjuler seg bak hans umiddelbart brutale ytre. For The Jackal er en fascinerende fyr. Han er lavmælt og nihilistisk i sin filosofi. Du treffer ham flere ganger i løpet av spillets gang, og i alle sitasjonene er du i hans vold, uten mulighet for å gjøre ham noe. Han forteller deg om livsfilosofiene sine og dobbeltmoral i verden, og jammen har han et poeng også. Jeg må innrømme at jeg aldri fikk det store behovet for å ta knekken på denne fyren, og med spillets lille twist ble jeg svært positivt overrasket. Spillet har en storyline som i min mening er filmen verdig, og du er nesten nødt til å spille gjennom Far Cry 2 for å se hva jeg snakker om.

Jeg vil også legge til at jeg opplevde the Jackal som mye mer kompleks og interessant enn den pubertale og overdrevne Vaas i Far Cry 3. Jeg blir sikkert upopulær som sier dette, men Vaas var i mine øyne kun en forvokst drittunge med ustyrlige tantrums. Med det sagt, Far Cry 3 var likevel (som sin forgjenger) også et fantastisk godt spill!

Fremdeles vakkert å se på

Konklusjon

Jeg vil konkludere med at Far Cry 2 ikke er et feilfritt spill, og det har absolutt sine bugs og irritasjonsmomenter, men reisen er virkelig verdt det! Sjelden har jeg vært bort i et spill med en slik underliggende ekkel og uggen stemning, med sine hint avl sosialrealistiske kommentarer til den reelle situasjonen i mange Afrikanske land. Hvis man får med seg historien og den gode stemningen i dette spillet kan man se fram til mange gode timer med spillunderholdning!


14 kommentarer

Klikk her for å hente kommentarene

Far Cry 2

Far Cry 2
Testet format: Playstation
Format: Playstation, Xbox, PC
Omtalt: 21.05.2014
Karakter: 6


Spill-informasjon


Utvikler: Ubisoft
Utgiver: Ubisoft
Utgivelsesdato: 24. oktober 2008
Aldersgrense: 16+
Violence

Les mer om Far Cry 2

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser