Spillkunstens yrende blomst Karakter: 4

Flower

Spillkunstens yrende blomst

Av RadioZlave 05.05.2015 23:55
Flower gir en ny tilnærming til spill med sine dype meninger og spektakulære visuelle opplevelse.
Et spill som kanskje blir for alternativt for de fleste.

Følelsen
Har du noengang drømt om å vandre i en gresseng? Å kunne legge seg ned, mens late skyer vandrer over himmelen. Sivilisasjonen ligger milevis unna, og det eneste som gjenstår er å omgi seg med luftens energi.

I Flower har du denne muligheten. Som det andre spillet i serien til thatgamecompany inntar vi den digitale verden i form av et blomsterblad. Som tidligere flOw handler det mye om å skape harmoni og nyte samspillet av melodi og visuelt bilde.

flower1

Begynnelsen
Du starter spillet i en leilighet med utsikt gjennom et vindu, og foran deg fem potteplanter. Som en lidenskapelig gartner vet vi at målet blir å blomstre de til sitt fulle potensial. Vinduet ditt er i begynnelsen knust, det regner ute og fargebildet er grått. Du oppdager at du befinner deg i en storby, og i bakgrunnen ser du en grå uværsdag. En enslig blomst står på bordet foran deg. Den lyser svakt, som et hint til å undersøke den nærmere..

flower2

Ved hjelp av små animasjonssekvenser får vi servert glimt av byen. I det første kapitellet  beveger vi oss fra den mørke byen og inn i et neonhav bekledd av gress.

En følelse av ro omgir deg. Den følelsen av å være alene i et fredelig verden under en knallblå himmel. I engen er det nemlig fullt av uberørte blomster som villig gir deg et blad om du kommer på besøk. Aktiver en bunke av disse og du låser opp en videre del av brettet. 

Uten å røpe for mye vil man oppleve at Flower berører ulike følelser. Det er nesten som å gå på et museum fullt av facinerende kunstverk hvor du kommer ut på andre siden som et forandret menneske. Spillet tvinger deg til å utforske et spekter av tanker man gjerne ikke føler til daglig.

Gameplay

Sixaxis-kontrollen sitter presist. Det kan ta tid å vende seg til å manøvrere ved hjelp av sidelenge bevegelser, men ikke før du snart gynger behagelig i sofaen i takt med svingene.

Grafikken er skarp, med klare linjer og veltegnede omgivelser. Landskapet er tegnet med både giv og egengitt sjel. Det er noe som må oppleves på en storskjerm for å virkelig beundre.

flower3

Avsluttende kommentar

Som spill mangler Flower elementer som gjør det til et virkelig godt spill. Som et visuelt eksperiment derimot er det en stor opplevelse. Jeg anbefaler spillet for de som ønsker å prøve noe nytt og visuelt stimulerende.

Spillet er også spesielt aktuelt om dagen som følge av en relansering på Playstation 4, og vil skilte med oppgradert grafikk og spektakulære farger. For dagdrømmerne der ute er dette et obligatorisk kjøp. Sjekk også ut anmeldelsene av de andre spillene i trilogiene til thatgamecompany, flOw og Journey.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå..
Hva med å være den første?

Flower

Flower
Testet format: Playstation
Format: Playstation
Omtalt: 05.05.2015
Karakter: 4


Spill-informasjon


Utvikler: thatgamecompany
Utgiver: Sony Computer Entertainment America
Utgivelsesdato: 12. februar 2009
Aldersgrense: 3+

Les mer om Flower

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser