Karakter: 5

Firewatch

Skogbrann er ikke det eneste som er skummelt i skogen.

Av VegardM 06.01.2017 21:33
Pent, spennende, stemningsfullt, morsomt, valg alternativer, gjenspillbarhet
Mye gåing, falske valg alternativer

Jeg oppdaget dette først som gameplay på Youtube. Men starten virket treg, og orket ikke følge med. Så, sent i Desember, hadde en venn av meg sett gjennom Jacksepticeye sin gameplay, og anbefalt til en annen venn. Han kjøpte spillet, og vi startet det sammen.

Det som først virket tregt, var plutselig mye morsommere nå, når vi snakket og vitset om hvordan den starter. Vi spilte gjennom de første dagene, og siden spillet lå ut på salg i PS Plus, så kjøpte jeg det selv, og spilte det hjemme.

Spiller starter som så: Du møter ei jente på en bar, og allerede her, får du valgalternativer på hvordan du går frem. Dere blir sammen, og tilsynelatende gift. Dessverre blir kona di syk av Alzheimers, og begynner å glemme hele livet deres sammen. Du ser en ledig annonse i avisen, og får jobb som en skogbrann vokter. Og det er her spillet starter, og går videre.

Ditt første oppdrag, går ut på å sjekke ut fyrverkeri som blir sendt opp fra nede i innsjøen. Der finner du to tenåringsjenter som har drukket mye øl, og nakenbader, og en kassetspiller som står på høyt volum. Hvordan du vil hanskes opp med dette, er opp til deg. På turen tilbake, ser du plutselig skyggen av en mann som ser på deg. En tilfeldig skoghaiker? Vel, det er nå fortellingen virkelig begynner å fordype seg, når du kommer tilbake til tårnet ditt, med knust vindu, og noen har rotet i sakene dine. Og hva er det egentlig med den låste døren i grotta?

Dette er bare noen av mysteriene som skjer i spillet. Og etterhvert som historien fordyper seg, lager du også et vennskapsforhold med ei kvinne i det andre tårnet, gjennom en walkie talkie.


Dette er et veldig pent og stemningsfullt spill. Selv om grafikken ikke akkurat er realistisk, så har det likevell sin egen skjønnhet, gjennom farger og naturen.

Fortellingen blir mer og mer spennende etterhvert som historien fordyper seg, og alle mysteriene som dukker opp.

Det komiske i spillet her, er dine samtaler med Delilah. Hun er veldig grei å prate med, og er ei ganske morsom jente. Hun er sarkastisk, ironisk, og liker veldig godt ordspill.

Spillet er fullt av valgalternativer. Nesten alle av dem er i dine samtaler med Delilah, hvordan du vil bygge ditt forhold med henne, og hvordan det vil påvirke det du får av informasjon om mysteriene i spillet. Det som dóg er litt kjedelig med disse alternativene, er at, uansett hva du velger, så vil historien alltid gå samme veien, og ende opp på samme sted, og du vil alltid gå til samme stedene i en bestemt rekkefølge. Derfor vil flere av dine alternativer føles litt som falske alternativer.

Det som også trekkes ned i spillet her, at det er mye gåing. Det er lange avstander når du skal til nye plasser, og det blir litt att og fram, i kronglete stier. Men hva annet er det egentlig å forvente, når du er en skogbrann vokter? For å si det litt sånn: det var en gang i løpet av spillet når jeg greide å gå helt feil retning, og da skulle jeg gjerne ønsket at det fantes sjekkpunkter på utvalgte steder, som jeg kunne "teleportere" meg til. Det ser veldig ut til at spillet er bygd ut på opplevelsen i skogen, og skaper mer stemning i spillet utav det, enn hvis du bare kunne teleportere overalt hele tiden.

Når du har spillt gjennom spillet, får du muligheter til å spillet spillet på nytt. Det låses opp en "free roam", der du kan gå over alt, som jeg ikke har prøvd. Og du kan også starte spillet på nytt med en ny save, hvor du kan gjøre deg nye og andre alternativer, og kan dermed få en løsning og forklaring på detaljer som du kan sitte igjen med, når spillet er over.


Sammendrag: Spillet er pent, veldig spennende og stemningsfullt. Det kan føles som det blir litt vel mye gåing, og selv om du får flere valgalternativer, kan de føles litt falske, når du ender opp til samme sted uansett.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå..
Hva med å være den første?

Firewatch

Firewatch
Testet format: PS4
Format: PC, PS4
Omtalt: 06.01.2017
Karakter: 5


Spill-informasjon


Utvikler: Campo Santo
Utgiver: Panic
Utgivelsesdato: 09. februar 2016

Les mer om Firewatch

Relaterte tags

Siste redaksjonelle anmeldelser