Søk | Aktive emner

Minianmeldelse Alternativer
XDLugia
Saturday, January 31, 2015 3:53:50 AM


Innmeldt: 4/21/2010
Innlegg: 6,214


Til toppen
Questioning the creed
Assassin's Creed: Rogue (Xbox 360)

+ Bra historie, fortsatt like knallbra gameplay og grafikk som AC4 med noen oppgraderinger, flott musikk, snur nøkkelelementer for serien på hodet, Shay sin karakter, funker som en kronologisk bro mellom tre AC-spill.

- Er altfor lett å få penger, snø og is er ikke like fresh som strand og jungel, nåtidssegmentene er dårligere enn noen gang, pop-ins forekommer mer enn tidligere i serien.

Konklusjon: Assassin's Creed: Rogue snur opp-ned på flere elementer i serien. Hovedpersonen, Shay Cormac er en del av snikmordernes klan, men etter å ha sett alt som ofres for å nå deres mål, konverterer Shay til tempelridderene, og man begynner selv å betvile på om det faktisk er så svart-hvitt som alle de andre AC-spillene vil ha det til: Er snikmordernes mål den rette veien å gå?

Gameplay-elementer blir også skiftet på, der snikmorderkontrakter lar deg beskytte målene i stedet for å drepe de, samt at utviklerene har klart å få elemtenter fra multiplayeren i tidligere spill til å funke i singleplayer.

For det meste, så er Rogue for de som elsket AC4 og har lyst på mer. Her er det nytt skip å oppgradere, nye hav å utforske, nye hvaler å jakte på og skatter å finne. Rogue klarer å ta det beste fra AC4 og mikse det sammen med et utrolig plot som gir en flott opplevelse.


Terningkast 5YouTube | STEAM | Anmeldelse: HALO 2 | GoTY: SMASH BROS. 3DS/WiiU

"You tell me what you want and I'll explain to you very carefully why it cannot be."
XDLugia
Sunday, March 15, 2015 11:43:31 PM


Innmeldt: 4/21/2010
Innlegg: 6,214


Til toppen
Nothing is true, everything is permitted
Assassin's Creed (Xbox 360)

+ Fresh og velflytende gameplay, Animus er et nyskapende og genialt konsept, bra historie og interessante karakterer, mye å utforske, mystisk atmosfære, mindblowing slutt, bra grafikk.

- lite variasjon i missions, ensformige omgivelser.

Konklusjon: Assassin's Creed var... når det først kom, helt nytt og fresh. Desmond Miles har blitt kidnappet av en organisasjon som kaller seg Abstergo, og de tvinger han til å bruke en maskin som gjør at man kan gjenoppleve forfedres minner. Gjennom dette, får man oppleve livet til Altaïr og renessansen til snikmorder-brorskapet.

I motsetning til de aller fleste spill, så viser AC til realismen ved å være en atletisk galning, og belønner deg ved å være diskrè og bruke stealth, samt at man har liten sjanse mot mengder med vakter og at det er bedre å stikke av og gjemme seg.

Alt i alt, så er Assassin's Creed et fresh og nytt spill, hvis du ikke har spilt noen spill senere i serien først, da det kan virke utdatert. Riktignok er historien til Desmond utrolig fengende, og hvis du ikke har prøvd deg på Assassin's Creed før, så er dette stedet å starte.


Terningkast 5YouTube | STEAM | Anmeldelse: HALO 2 | GoTY: SMASH BROS. 3DS/WiiU

"You tell me what you want and I'll explain to you very carefully why it cannot be."
XDLugia
Wednesday, June 03, 2015 3:03:43 AM


Innmeldt: 4/21/2010
Innlegg: 6,214


Til toppen
In memory of a patriot
Metal Gear Solid: Snake Eater 3D (Nintendo 3DS)

+ Kanonbra historie, innovativt og velflytende gameplay, jungeloverlevelse, flott musikk og grafikk, bra bruk av 3DS funksjoner

- FPS dips forekommer regelmessig, kontrollene er knotete hvis man ikke har Circle Pad Pro (eller New 3DS), Peace Walker finnes ikke til 3DS

Konklusjon: Metal Gear Solid 3 sitt steg til Nintendo sin håndholdte maskin er en velgjort jobb.
Snake Eater gir det man forventer fra et MGS-spill, men dybden i hvordan man skal overleve er mye større.
Rasjon fyller ikke livet, fordi det fylles sakte av seg selv avhengig av at du har mat i magen. I tillegg så må man behandle skader man får av uforsiktige hendelser og du kan bytte kamuflasje for å forhindre at de skjer.

Det er også fullt av easter eggs og hemmeligheter som belønner din nysgjerrighet, samt plot detaljer som fucker med hodet ditt, slik som det skal være i Metal Gear.

Man kan ikke trå feil uansett hvilken versjon av MGS3 man plukker opp, men 3DS-remaken er virkelig den jeg vil anbefale mest.


Terningkast 6!YouTube | STEAM | Anmeldelse: HALO 2 | GoTY: SMASH BROS. 3DS/WiiU

"You tell me what you want and I'll explain to you very carefully why it cannot be."
Grotlo
Wednesday, July 08, 2015 7:53:45 PM


Innmeldt: 12/23/2008
Innlegg: 3,882


Til toppen
Batman Arkham Knight

+ Fantastisk grafikk! Slåss- og snikesekvensane har fått ein god vanskeleghetskurve for veteranar. Gotham City. Alt føles smuuuud og polert. God story. Batmobilen er godt integrert...

- ...men er brukt i overkant mykje. Overkill med Riddler-challenges nok ein gang, i tillegg til at han er ein masete bæsjefaen. Scarecrow-greiene slår ikkje den eine sekvensen på Arkham Asylum. Nokon skurkar som manglar (DLC?). Få AR-challenges (DLC?).
| Spelar: Playerunknown's Battlegrounds | Serie: ... |
XDLugia
Monday, July 13, 2015 1:30:09 AM


Innmeldt: 4/21/2010
Innlegg: 6,214


Til toppen
Definitely not left in the Dust
Dust: An Elysian Tail (Xbox 360)

+ Fantastisk artstyle og leveldesign, crazy og avhengighetsskapende gameplay, flott historie med mange interessante karakterer, elskbar og stemningsfull musikk.

- Flere karakterer kunne/burde ha blitt utforsket mer i historien.

Konklusjon: Dust: An Elysian Tail er et Metroidvania spill med mye platforming og action, samt en håndfull RPG. Spillet er et indie-utviklet spill med en fantastisk anime-ish artstyle som også gir en look man aldri går lei av. Kampsystemet er enkelt, men blir etter hvert helt crazy på en god måte, og det er uten tvil at det er når Dust skinner på sitt beste.

Karakteren på dette spillet vippet for min del mellom 5 og 6 opprinnelig, men takket være sin store gjenspillbarhetsverdi og mangel på betydningsfulle negativer, så gir jeg Dust toppkarakter.


Terningkast 6!YouTube | STEAM | Anmeldelse: HALO 2 | GoTY: SMASH BROS. 3DS/WiiU

"You tell me what you want and I'll explain to you very carefully why it cannot be."
XDLugia
Tuesday, October 13, 2015 2:23:58 AM


Innmeldt: 4/21/2010
Innlegg: 6,214


Til toppen
The illusion of peace
Metal Gear Solid: Peace Walker HD (Xbox 360)

+ Kanonbra historie, Comic-art cutscenes, co-op spilling, oppbygging av Mother Base, herlig gameplay, interessante karakterer, tonnevis med ting å gjøre (og høre)

- Helse og kamuflasje føles nedgradert fra MGS3, veldig korte missions, Mother Base oppbyggingen blir etter hvert mer et "ork", til tider veldig dumme soldater

Sammendrag
Metal Gear Solid serien tar en drastisk sving når det gjelder hvordan spillet er bygget opp. Alle hendelser er "for better or worse" nå delt opp i missions og alt du gjør skjer via Mother Base.

Måten man bygger opp Mother Base ved å rekruttere folk, utvikle våpen og utsende tropper på oppdrag gir en knallgod viljestyrke til å spille mer og gjøre det bedre for å få mer ut av spillet. Dessverre så blir det etter hvert veldig mye tid (10-25 min) som går til dette mellom korte missions (5-15 min) og spillet begynner å gå sent framover.

Overall gameplay er forbedret på flere måter, men mangelen på førstehjelp, stamina og betydelig kamuflasje fra MGS3 er skuffende.

Selv om mye av det som holder spillet tilbake er grunnet PSP som originalplatform, så må ikke det faktumet at det er et PSP-spill gjøre at spillet har liten betydning for MGS-serien da det uten tvil er like viktig for historien som de nummererte spillene.

Konklusjon: Til tross for å opprinnelig være et spill for en liten maskin som PSP, så er dette et vaskekte Metal Gear Solid spill på lik linje med de andre i serien. Anbefales sterkt med en sterk femmer.


Terningkast 5.YouTube | STEAM | Anmeldelse: HALO 2 | GoTY: SMASH BROS. 3DS/WiiU

"You tell me what you want and I'll explain to you very carefully why it cannot be."
Myggdreper
Monday, November 23, 2015 9:43:26 AM


Innmeldt: 10/23/2009
Innlegg: 1,155


Til toppen
Star Wars: Battlefront (PS4)

Jeg kan forstå klagene dette spillet får, og jeg ser helt klart hvorfor folk velger å sammenligne det med de forrige Battlefront-spillene, men jeg ser på dette som noe eget og frittstående fra de andre spillene. Gameplayet er kjempegøy, da alle matchene er godt balansert og mapsene er akkurat passe store for max antall spillere. Det skjer nærmest alltid noe uansett hvor du er, og pickups som alle klager på legger til en dose med tilfeldighet som ofte kan snu en match på hodet. Ingen match er lik den forrige.

Av gamemodes er det ikke så altfor mange som utmerker seg - Drop Zone, Walker Assault og Supremacy er min personlige favoritter, men jeg synes også at Fighter Squadron og Droid Run er gode. Resten, derimot... Blast er en half-assed TDM og ingenting annet. Cargo føles som noe som er slengt på i siste liten og lagt lite ettertanke i. Hero Hunt og Heroes vs. Villains føles forced og er bare en måte for noobs å få trent seg med heroes.

Men mens man snakker om heroes, synes jeg de er godt implementert i spillet og det er lagt fantastisk arbeid ned i dem. Jeg er usikker på hvilke jeg har som min favoritt av dem - Luke og Vader er uten tvil best for kills, men jeg digger også hvor bad to the bone-badass Han Solo og Boba Fett er. Og Palpatine og Leia er overraskende gode å spille som, og kan i tillegg heale seg selv!

Grafikken, lyden og musikken er upåklagelig. Bare om du er ute etter en Star Wars-simulator er det ingen bedre alternativer for øyeblikket. DICE har nailet hele rammen som omgir den originale trilogien, og hele veien gjennom en match føler du at du har blitt sugd inn i en av filmene. Øyet for detaljer som DICE har er ekstremt.

+ Godt gameplay, alltid noe som skjer, Heroes og villains er fantastisk utført, følelsen av å være i Star Wars-universet

- Få gode gamemodes, noe merkelig spawn-system, litt lite å låse opp, AT-AT Walkers har blitt nerfet siden betaenLast.fm | Spotify | PS4: Myggdreper
Spiller: Mafia III | Ser på: Rick and Morty
Grotlo
Thursday, December 10, 2015 12:47:47 AM


Innmeldt: 12/23/2008
Innlegg: 3,882


Til toppen
Call of Duty: Black Ops 3

+ Grei til god grafikk. Ganske smooth kontroll. Safeguard og specialists. Ein del nytt som holder serien som har lenge overstayed its welcome litt lenger i live...

- ...men fleirspelaren er framleis eit av dei mest utilfredstillande fleirspelar opplevelsane i markedet i dag. Bortsett frå å opne opp nye kostymer til dine specialists, så har fleirspelaren mista all form for progresjonskjensle. Kampanjen er ikkje like interessant som dei førre. Zombies har ikkje den teite modusen som var på Black Ops 2, men her er den blitt så latterleg komplisert og ekstrem at moroa har forsvunnet.
| Spelar: Playerunknown's Battlegrounds | Serie: ... |
Grotlo
Monday, January 11, 2016 9:17:11 PM


Innmeldt: 12/23/2008
Innlegg: 3,882


Til toppen
Fallout 4

+ Ekstremt tilfredsstillande progresjonskjensle som gjer spelet enormt avhengighetsdannande! Meir tilknytning til figuren din. Fantastisk action. Ganske god grafikk. Enorm verden. Dialogsystemet gjer Fallout 4 om til ein langt meir innlevande og personleg opplevelse for deg og figuren din...

- ...men det er ein kopi av dialogsystemer som er gjort betre, med dårlege beskrevet val og mindre val enn før. Lootinga tar opp for mykje tid. Hovudhistorien er ikkje den beste.
| Spelar: Playerunknown's Battlegrounds | Serie: ... |
Myggdreper
Wednesday, March 09, 2016 2:29:08 PM


Innmeldt: 10/23/2009
Innlegg: 1,155


Til toppen
Red Dead Redemption

+ John Marston, god og engasjerende historie, hesteridningen er godt gjennomført, stort og variert våpenarsenal, masse å gjøre utenom main story, intenst spennende skuddvekslinger, Dead-Eye er dritkult...

- ... men kan gjøre det litt for enkelt av og til. Det kan av og til ta evigheter å ri fra A til B, og for en som ikke er stor fan av fast-travel er det litt kjipt.Last.fm | Spotify | PS4: Myggdreper
Spiller: Mafia III | Ser på: Rick and Morty
Myggdreper
Wednesday, June 22, 2016 9:07:33 PM


Innmeldt: 10/23/2009
Innlegg: 1,155


Til toppen
Trodde jeg hadde skrevet om dette, men den gang ei...

Uncharted 4: A Thief's End

Uncharted er min absolutte favorittspillserie noensinne, til tross for at det har vært et slags hat-elsk-forhold. Jeg elsket Drake, den tørrhumoristiske og umåtelig modige hovedpersonen, jeg elsket de engasjerende historiene og de kule set-piece'ene. Derimot ble jeg ofte frustrert over skytekampene som 60% av spillene består av, med spongy fiender, skummelt wonky sikte og det evinnelige spammet av fiender med armor.

Uncharted 4 går vekk ifra det. Skytekampene er langt mer gøyale og har gått fra en aldri så liten plage til pur glede. Mer enn noen gang er miljøet en del av hvordan kampene utfolder seg, da Drake har blitt utstyrt med et tau han kan slenge seg frem og tilbake i, det er mulig å skli til nye angrepsposisjoner på gjørme- eller grusbaner, og det er lagt til høytvoksende gress du kan gjemme deg i for å utføre stealth-angrep - eller bare for å stikke av fra kampen. I tillegg tåler ikke fiende flere kuler enn det som kan forventes, samtidig som rekylen og siktingen er det mest realistiske jeg har vært borti i noe spill så langt.

Omgivelsene du trasker, løper og klatrer gjennom er uimotståelig vakre og en fryd for øyet. Fra mastodontiske fjell, gudsforlatte gruver, hektiske markeder og grasiøse overdådige palasser - her får du faktisk ALT. Level designet er nå langt mer åpent, fra lineære områder som er langt større enn det de har vært i tidligere spill, til en hel øy du kan utforske helt etter eget ønske.

Men det utvilsomt beste med hele spillet, er historien. Mens det i tidligere spill har vært en veldig enkel historie som for det meste blir satt i bakgrunn til fordel for selve eventyret og banter mellom karakterene, er det nesten helomvending i Uncharted 4. Drake lengter etter gamle eventyr mens han prøver å leve et normalt liv med jobb og kone. Når hans antatte døde bror Sam plutselig banker på døra, blir Nathan slengt inn i ett nytt eventyr, som ender opp som hans mest spennende og dramatiske noensinne. Vi får flere blikk inn i Nathan's trøbbelfylte fortid sammen med fantastisk karakterbygging mellom han, Elena, Sam og Sully. Aldri før har dialogen vært det mest interessante å følge med på i disse spillene - som regel tar utsikten hovedsetet - med Uncharted 4 er det herlige unntaket.

Terningkast 6, 10/10, 5 av 5 stjerner, 100% - you get it.

Last.fm | Spotify | PS4: Myggdreper
Spiller: Mafia III | Ser på: Rick and Morty
XDLugia
Sunday, July 24, 2016 5:23:50 PM


Innmeldt: 4/21/2010
Innlegg: 6,214


Til toppen
Interessant konsept
Inversion (PC)

+ Solid gameplay, god historie, destruction, gravity powers, imponerende grafikk, co-op

- Mange ubesvarte spørsmål, litt få våpen, litt for mye cutscnees

Sammendrag
Davis og Leo er to politimenn som blir vitner til en plutselig invasjon fra en slags alien-armè som kommer opp fra bakken som dreper og gjør massive skader. Davis kjemper seg hjem med hjelp fra Leo og finner ut at konen hans er død og datteren er forsvunnet uten spor. Nå er de fast bestemt på å finne datteren, noe som begir dem ut på en ferd gjennom by, gruver og plasser man ikke skulle tro fantes.

Core-gameplayet er veldig likt Gears of War eller en annen standard third person shooter, men det som skiller seg ut her er måten man spiller med og påvirker gravitasjonen. Man har en slags gravity-device som lar deg øke eller senke tyngdekraften på ting og dette kan brukes til å få fiender opp fra cover, skaffe seg cover eller gjøre stor skade ved å rive ned ting fra taket etc. Man kan også plukke opp ting som svever i luften og skyte de slik som Gravity Gun i Half Life 2.

En annen kul mekanikk er den gode ødeleggelsesfysikken i spillet. Verken du eller fiendene kan være helt trygg bak en betongmur, fordi etter hvert som man blir beskutt, så blir veggen brutt ned og man kan dermed ikke campe på samme sted som regel. Spillet byr på en del puzzles og boss fights, som ofte gir deg oppgraderinger i arsenalet ditt.

Konklusjon: Dette er ikke et banebrytende spill, men det har ganske mange gode og kreative sider som gjør at det definitivt fortjener mer oppmerksomhet enn det har fått. Spillet fungerer ypperlig som et co-op spill og er lett verdt et kjøp om du får det til en billig penge.

Terningkast 4.


NB: Har ikke spilt nok multiplayer til å kunne bedømme den.


YouTube | STEAM | Anmeldelse: HALO 2 | GoTY: SMASH BROS. 3DS/WiiU

"You tell me what you want and I'll explain to you very carefully why it cannot be."
Grotlo
Tuesday, August 09, 2016 10:31:48 PM


Innmeldt: 12/23/2008
Innlegg: 3,882


Til toppen
Red Dead Redemption

+ Fantastisk historie (som alltid frå Rockstar) som har alt. John Marston og dei andre karakterene. Skytingen og actionen er gøy. Grafikken holder framleis opp. Musikken. Stor og minneverdig verden.

- Treig start. Repetitive oppdrag.
| Spelar: Playerunknown's Battlegrounds | Serie: ... |
XDLugia
Friday, September 09, 2016 2:57:55 AM


Innmeldt: 4/21/2010
Innlegg: 6,214


Til toppen
The man who sold the world
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (Xbox One)

+ Perfeksjonert stealth gameplay, utfordrende missions, dyp og flott historie, teknisk mesterverk, oppbygging av Mother Base, hundrevis av timer med content, flott soundtrack, flott stemmeskuespill med mange interessante karakterer, veldig bra oppbygde scener og transisjoner

- Kan være vanskelig å skjønne historien om man ikke har spilt tidligere spill i serien, FOB invasjoner kan være veldig frustrerende, mangel på co-op

Sammendrag
Ni år etter hendelsene som skjedde i Mellom-Amerika i 1970-tallet, så våkner Snake endelig opp fra koma. Han rømmer sykehuset og slår seg igjen sammen med Kazuhira Miller for å få armèen sin til å bli større enn noen gang, men denne gangen er målet ikke noe annet enn å ta hevn på enheten som lagde helvete for MSF for ni år siden. Kiefer Sutherland som debuterte som Snake i Ground Zeroes (med blandede resultater) returnerer igjen, men her er det mye mer gjennomført. Det var sjeldent at jeg tenkte at jeg heller ville ha David Hayter sin stemme.

For første gang får vi et Metal Gear som ikke er inndelt i soner, men er stort og åpent, noe som gir stor strategisk frihet. Fiendene er smartere enn før og Snake har nye teknikker og gadgets som man kan ta i bruk, slik som den mekaniske armen som kan funke som sonar, tazer og mer.

I motsetning til Peace Walker, så progresserer R&D utvikling nå med ekte minutter/timer i stedet for et spesifikt antall missions, noe som er en velkommen forandring. Nå kan du også bestemme selv hvordan Mother Base skal ekspandere og du kan også besøke basen din og utforske den fritt. Det er også en online FOB-modus der du kan invadere andre spillere sine baser for å stjele ressurser og soldater, men det kan også andre med deg, så det er viktig å opprettholde en god standard.

Det er også absolutt verdt å nevne at Fox Engine imponerer kraftig i MGSV. Ikke bare er det open world i 60 FPS med bra oppløsning, men det er også utrolig visuelt lekkert uten merkbare "jaggies" eller FPS drops. Jeg kan lett si at MGSV er det mest optimaliserte og beste visuelle konsollspillet jeg har sett til dags dato.

Konklusjon: Kojima ender MGS serien med et Bang! MGSV er et mesterverk som tar deg gjennom en historie med svik, lojalitet og grådighet + flere plot-twists som du forventer å finne i MGS-spill. Gameplayet, det tekniske, lyddesignet og overall-verdien er alle fantastiske. Dette er uten tvil årets spill 2015 for min del.

Terningkast 6.YouTube | STEAM | Anmeldelse: HALO 2 | GoTY: SMASH BROS. 3DS/WiiU

"You tell me what you want and I'll explain to you very carefully why it cannot be."
Myggdreper
Monday, February 06, 2017 5:21:07 PM


Innmeldt: 10/23/2009
Innlegg: 1,155


Til toppen
Mafia III

+ Lincoln Clay. Thomas Burke. John Donovan. New Bordeaux. Fantastisk gunplay, fantastisk historie, fantastisk kjørefysikk. Alt du gjør er direkte knytta til historien.

- For noen kan det bli litt for repetivt. Siden alt du gjør er knytta til historien er det fint lite å gjøre etter at du har fullført spillet (dette er riktignok meningen mtp. hvordan spillet slutter)Last.fm | Spotify | PS4: Myggdreper
Spiller: Mafia III | Ser på: Rick and Morty
Myggdreper
Monday, March 20, 2017 6:18:04 PM


Innmeldt: 10/23/2009
Innlegg: 1,155


Til toppen
Bioshock

+ Hele konseptet med Big Daddies og Little Sisters og hva det gjør for gameplayet (og historien) er genialt og unikt. Rapture har en creepy og nostalgisk atmosfære. Plasmids. Fantastisk historie og alle karakterene er minneverdige...

- ...utenom deg selv. Skulle gjerne ha forklart hvorfor, men er redd for å spoile noe. Skytingen er ikke særlig imponerende (kan ha med at spillet er 10 år gammelt). Vanlige fiender er altfor enkle i forhold til den knusende brutaliteten Big Daddies viser. Sistebossen er rett og slett silly. Det har også Ken Levine innrømmet selv, og sa i tillegg at han generelt ikke er en fan av bossbattles. :PLast.fm | Spotify | PS4: Myggdreper
Spiller: Mafia III | Ser på: Rick and Morty
Hurtigsvar Gjem hurtigsvar
Du må være medlem og logget inn for å svare på i forumet.
Brukere av dette temaet
GjestGå til forum
Du kan ikke poste nye innlegg i dette forumet.
Du kan ikke svare på innlegg i dette forumet.
Du kan ikke slette dine innlegg i dette forumet.
Du kan ikke endre dine innlegg i dette forumet.
Du kan ikke lage avstemminger i dette forumet.
Du kan ikke stemme i dette forumet.

RSS