Søk | Aktive emner

"Alt i én" musikk tråd Alternativer
Grotlo
Friday, April 28, 2017 8:20:37 PM


Innmeldt: 12/23/2008
Innlegg: 3,854


Til toppen
Kendrick Lamar - Damn.

Dette er ulikt meg å prøve å "anmelde". Det er openbart når du leser mine innlegg i denne tråden at eg er hovudsakeleg metall-orientert, men dei siste åra så har eg faktisk prøvd å utvide min musikk-portefolio, noko som begynte med To Pimp a Butterfly.

To Pimp a Butterfly er eit utruleg album, fordi den samplar sangar frå mid 70-talet og er veldig tematisk komplekst. Det som gjer det spesielt vanskeleg for meg å komme inn i rap og hip-hop musikk er at musikken som regel er ein representasjon av ein "stolt"-ghettokultur i USA som rappar om dop, sex, arroganse, diskriminering, etc., noko eg ikkje kjenner meg igjen i her i Norge. To Pimp a Butterfly gav ikkje det inntrykket, som gjorde det enkelt for meg å like det. Damn prøvar ikkje å vere To Pimp a Butterfly 2, som vil seie at han droppar jazz samples frå 70-talet til å komme med originale beats, og då blir instrumentalen litt meir mot den retninga av rap-verda eg ikkje er komfortabel med.

Av det eg har forstått derimot, så er ikkje dette albumet noko meir overfladisk av den grunn. Sjølv om instrumentalen er veldig rap, så er den også veldig lite mainstream fordi den til tider er underprodusert og så rå. Den andre halvparten av DNA er eit fantastisk eksempel på det, der bassen faktisk klipper audioen. At instrumentalen er slik er ein god ting, pga det er openbart at musikken ikkje skal vere clean og skal slå hardt for seg. Ved å vere rå på denne måten, så bringer det endå meir personlegheit til seg som ville ha gått bort om det blei pussa på. Eg likte sangane som gikk hardt, som HUMBLE og DNA, og eg likte sangane som tok det litt meir roleg, som YAH og XXX. Instrumentalen er original, men nettopp sangar som YAH og FEEL er openbart inspirert av sounden til To Pimp a Butterfly, noko som er herleg.

Det er ganske high praise eg har kommet med, men sjølv med alt dette skrytet, så er dette ikkje akkurat musikk som er min type. Ingen av sangane som har ein liknande sound til TPaB er betre enn det som er på det albumet, og det er nokon sangar som virka litt throwaway. Eg skulle faktisk ha ønska at han hadde fleire sangar som gikk like hardt som DNA også... Det trudde eg aldri eg skulle seie. Kanskje energien til den sangen er på lik linje med metallsangar eg likar?

Uansett, så er dette eit ganske bra album. Ikkje heilt min type musikk, men det er kvalitet og den er rå.

7/10

Mitt musikkår 2017:

Spoiler (klikk for å vise)
| Spelar: Zelda: Breath of The Wild | Serie: ??? |
XDLugia
Sunday, April 30, 2017 5:54:43 AM


Innmeldt: 4/21/2010
Innlegg: 6,197


Til toppen
Tror jeg har funnet en ny favorittlåt


http://www.youtube.com/watch?v=NvS351QKFV4


YouTube | STEAM | Anmeldelse: HALO 2 | GoTY: SMASH BROS. 3DS/WiiU

"You tell me what you want and I'll explain to you very carefully why it cannot be."
Grotlo
Monday, May 08, 2017 12:42:14 PM


Innmeldt: 12/23/2008
Innlegg: 3,854


Til toppen

http://www.youtube.com/watch?v=SR-mH6lrOAo

I'm stroking out


| Spelar: Zelda: Breath of The Wild | Serie: ??? |
Zarahuztra
Friday, May 19, 2017 3:35:52 PM


Innmeldt: 4/23/2016
Innlegg: 3


Til toppen
vel, du svarte meg myggdreper. sorry at jeg kom tilbake med mitt svar, men det kunne du fått fra grotlo. han vet hva det dreier seg om, eller hva, grotlo? søk opp permafrost.today så kan du se...
Splaat
Friday, May 26, 2017 1:03:52 AM


Innmeldt: 3/25/2011
Innlegg: 3,178


Til toppen
Myggdreper
Friday, May 26, 2017 2:42:23 AM


Innmeldt: 10/23/2009
Innlegg: 1,137


Til toppen
Joey Bada$$ - ALL-AMERIKKKAN BADA$$

Joey Bada$$, en rapper mange sier er stuck in the past siden han foretrekker tradisjonelle boom-bap beats fremfor mer moderne trap, men det er å ha et ganske snevert syn på musikken hans. Det er få som er like med i tidene som Joey, og det er ikke beatsene hans som reflekterer det.

Joey har alltid vært en conscious rapper som har brukt mest tid på tekst og bars, men som han selv sier balanserer han på en fin linje mellom kvalitet og kommersiellalitet. Med dette albumet har han et politisk budskap om hvordan Amerika behandler deres svarte innbyggere idag, hvor han går løs på både Black Lives Matter, Donald Trump, Hillary Clinton, det politiske systemet generelt og det afroamerikanske samfunnet i sin helhet. På sanger som Land of The Free hvor han blant annet snakker om hvordan slavekulturen fortsatt henger igjen idag, sier han "In the land of the free, it's full of free loaders/ Leave us dead in the street to be their organ donors/"

Shit's heavy, dawg.

Videre har vi Devasted, som fungerer som albumets mer kommersielle hit-forsøk, med et fint budskap om positivitet og at lysere tider alltid venter. Catchy refreng med en absolutt brukbar synging og den mest trappy beaten Joey har ridd (kanskje) noensinne. Rockabye Baby, den beste sangen på albumet, har en skummel og truende sound med en aggresiv, sulten og monstrøs Joey som leverer et beist av et vers, og klarer likevel ikke nå opp til ScHoolboy Q som har skrevet det som like gjerne kan bli årets beste gjestevers. Høydepunktet til albumet er likevel sisteverset til AmeriKKKan Idol, som er noe man burde høre selv. Ta meg på ordet.

Sonisk så har albumet en ganske jazzy sound fra start til slutt. Albumet er nemlig veldig konsistent med få sanger som høres altfor ulike ut fra den forrige, uten at det blir kjedelig å høre på. Rett og slett ett bunnsolid album fra Joey med et budskap man ikke burde kimse av.

9/10

T.F - No Hooks

T.F er en av to barndomsvenner ScHoolboy Q skikkelig introduserte for verden på sangen "Tookie Knows II" fra fjorårets Blank Face LP, og T.F la igjen et bra inntrykk inn til denne mixtapen.

Som navnet tilsier er det ingen hooks å spore i dette prosjektet, uten at jeg egentlig savner dem. Dette er straight bars fra start til slutt, og det bugner over av smarte og kvikke ordspill og punches. Stort mer enn det får du ikke tho.

7/10

Traffic - Talk of The Streets

Traffic er en av to barndomsvenner ScHoolboy Q skikkelig introduserte for verden på sangen "Tookie Knows II" fra fjorårets Blank Face LP, og Traffic la igjen et bra inntrykk inn til denne mixtapen.

Ett inntrykk han ikke klarte å holde gjennom de 20 minuttene han ga oss. Basic lines som ikke gir deg noe særlig, svake budsjettbeats som ikke gjør deg pumped på noen måte og som heller ikke støtter opp det han sier. Plusspoeng for hard delivery og en stemme så ødelagt av Henny og sigaretter at det nesten blir litt morsomt.

2/10

Rick Ross - Rather You Than Me

Husker nesten ingenting fra dette albumet. Nesten...

TRAP TRAP TRAP TRAP TRAP TRAP

TRAP TRAP TRAP TRAP TRAP TRAP


http://www.youtube.com/watch?v=MJYcQaAlLFQ


3-4/10

Album 2017

1. Kendrick Lamar - DAMN.
2. Joey Bada$$ - ALL-AMERIKKKAN BADA$$
3. Wiley - Godfather
4. Migos - Culture
5. T.F - No Hooks
6. Mastodon - Emperor of Sand
7. Mike WiLL Made-It - Ransom 2
8. Pink Guy - Pink Season
9. Drake - More Life
10. Big Sean - I Decided.
11. Ed Sheeran - Divide
12. Future - s/t
13. Rick Ross - Rather You Than Me
14. Traffic - Talk of The Streets
15. Future - HNDRXX


Favoritt sanger i null rekkefølge

Spoiler (klikk for å vise)Last.fm | Spotify | PS4: Myggdreper
Spiller: Mafia III | Ser på: Rick and Morty
Hurtigsvar Gjem hurtigsvar
Du må være medlem og logget inn for å svare på i forumet.
Brukere av dette temaet
GjestGå til forum
Du kan ikke poste nye innlegg i dette forumet.
Du kan ikke svare på innlegg i dette forumet.
Du kan ikke slette dine innlegg i dette forumet.
Du kan ikke endre dine innlegg i dette forumet.
Du kan ikke lage avstemminger i dette forumet.
Du kan ikke stemme i dette forumet.

RSS