Søk | Aktive emner

"Alt i én" musikk tråd Alternativer
Myggdreper
Thursday, February 15, 2018 11:07:18 PM


Innmeldt: 10/23/2009
Innlegg: 1,155


Til toppen
MARS - MARS

Karpe Diem, Arif og Unge Ferrari linker opp for det som i grunn er det største norske rap-prosjektet noensinne, og leverer fire sanger som holder jevn kvalitet. EP'en åpner med et pang med "jeg bruker ikke kondom", en hyllest til Magdi som har blitt pappa for tredje gang, og dermed åpenbart ikke bruker kondom. Bombastisk produksjon og latterlig catchy refreng.

Magdi er ikke den eneste kvartetten ønsket å hylle, og sang nummer to, "jeg føler meg som tshawe" handler om ingenting annet enn den bedre halvdelen til Madcon, Tshawe Baqwa. Silkemyk trapbeat som Norges fire beste urbane artister flower over helt perfekt.

"jeg er lei meg" er enkelt den beste sangen på denne EP'en, med et kanskje enda mer fengende refreng enn førstesporet og fantastiske vers om depresjon og følelsen av å underprestere.

"tårer i en mansion" er den verste av disse fire sangene. Uinspirerte vers fra Ferra og Rifla som ikke er særlig underholdende å høre på, men reddes av et flott refreng fra Karpe Diem.

8/10

Drake - Scary Hours

Drake slapp en EP på literally to sanger (er det ikke da en singel? :tenke-emoji:) hvorav den ene skjøt til topps på hitlistene og den andre ble ganske bortglemt.

God's Plan er en banger av en låt, med supercatchy one-liners og en bass som tar seg særdeles godt ut i diverse kjøretøy

Diplomatic Immunity er Drake som prøver å være dyp når han ikke når lenger ned enn kjelleren.

God's Plan bangs in the whip tho lmao lit

6/10

Migos - Culture II

Ifjor lagde Migos literally tidenes beste trap-album, og for oppfølgeren valgte de å ta det som gjorde Culture I så bra og skylle det ned i dass, mens de fisket opp bruksanvisningen deres for "hvordan lage en mixtape" fra 2013-2014. Resultatet er 24 sanger og et 1 time og 45 minutter langt album.

Det er et ork å høre gjennom hele albumet, spesielt når hver sang er nærmere 5 minutter langt, alle tre Migo'er skal ha et fullt vers (no more doitlooklikeiwasleftoffbadandboujee), beaten er generisk trap og refrengene er en av to varianter, som enten er den samme frasen gjentatt i det uendelige eller et vers som ble "oppgradert" til et refreng.

Noen høydepunkter er det riktignok, som introsporet med et vaskeekte melodisk Migos-refreng, Narcos som naturlig nok har en Narcos-inspirert beat, Stir Fry, albumets beste sang, med en forfriskende Pharrell-beat som jeg aldri hadde sett for meg Migos flowe over, Motorsport med to hard as bricks-vers fra Nicki og Cardi B, og outrosporet Culture National Anthem, som er nøyaktig hva Migos skal og burde være.

Disse sangene til tross er det skrekkelig mye filler på dette albumet, og det å høre hele greia gjennom kan faktisk skade ditt syn på de faktiske gode sangene.

4/10

Various Artists - Black Panther: The Album

Når jeg fikk vite at Kendrick skulle lage musikk for Black Panther-filmen, ble jeg umiddelbart mer hyped enn jeg opprinnelig var. Og til tross for å være nogenlunde kommersielle sanger laget for en blockbuster, er resultatet overraskende bra!

Albumet har mange bidrag fra afrikanske artister som gir albumet en særegen personlighet og som skiller det godt ut fra resten av diskografien til TDE. Jeg vet ikke hva det er med den afrikanske aksenten, men jeg synes den er veldig kul å høre på, og å da høre på afrikanere rappe om lean, Xanax og andre mer ghetto-kulturelle ting over harde trap-beats ble foruten en ny opplevelse, veldig kult!

Albumet kan minne mye om DAMN. i den grad at hver sang kan ha en veldig annerledes stil fra den forrige, som f. eks. Paramedic!, en knallhard California-possecut med nykommerne SOB X RBE, som går rett over til Bloody Waters, en mye mer lowkey sang med med Anderson .Paak som gir et varmt, men brutalt refreng og Ab-Soul med årets beste to vers så langt.

Andre høydepunkt er X og Opps, hvorav sistnevnte like gjerne kunne vært på Vince Staples sitt album fra fjoråret.

7/10


Album 2018

1. MARS - MARS
2. Various Artists - Black Panther: The Album
3. Drake - Scary Hours
4. Migos - Culture IILast.fm | Spotify | PS4: Myggdreper
Spiller: Mafia III | Ser på: Rick and Morty
Grotlo
Tuesday, March 13, 2018 9:58:42 PM


Innmeldt: 12/23/2008
Innlegg: 3,882


Til toppen
Between The Buried And Me - Automata I

Between The Buried And Me er back, og denne gangen heavyare enn førre gang. Automata er eit todelt album, og #2 kommer i sommer. Før eg begynner, så må det annerkjennast. Det at dette albumet er todelt er eit problem, pga det følast ikkje fortjent. Mange har lurt på om dette er eit move av deiras nye plateselskap Sumerian Records. Uansett, grunnen til at det ikkje følast fortjent er pga albumet er kort for å vere disse karane, på 35 min, og albumet berre stoppar. Parallax 2, som IMO er deiras beste, hadde ein veldig klar theme som gjekk igjennom heile albumet og gjorde starten og slutten utruleg markert og som ein journey frå start til slutt. Her virkar det ut som Automata blei delt nøyaktig i to.

Okey, no som det er ute av veien, er dette eit bra album? Ja. Albumet er kort, noko som kanskje gjer dette teknisk sett til deiras mest konsistente album. Eg elskar Parallax 2 med heile mitt hjerte, men det er nokon sangar der som eg gjerne skipper. Automata er utruleg lett å høre igjennom og deretter ta på repeat.

Det førre albumet, Coma Ecliptic, tok ein meir "rockopera" approach, som dei sjølv sa, til albumet sitt. Altså, det blei mindre "death" i metallen, mindre growls og meir fargerikt kanskje. Det var eit bra album, men ikkje eit eg annser som deiras beste. Automata er meir albumene før det igjen, som Parallax og The Great Misdirect. Sounden er kanskje ein veldig heftig blanding av dei to, med deiras vanlege kreativitet. Om du er ute etter heftig men kreativ metall, så er Between The Buried And Me heilt klart det beste alternativet for deg, og dette albumet er intent unntak.

Automata I har fleire høgdepunkt iløpet av halvtimen, som regel i kreative instrumentale øyeblikk, men sangen "Millions" er min favoritt sang pga det er ein kortare sang som er fantastisk heile veien.

Sjølv om eg har hørt på dette albumet i repeat i fleire døgn, så er eg ikkje sikker på kor eg ville plassert det i forholdt til dei andre albuma av Between The Buried And Me. Under Parallax vertfall, men veldig høgt oppe. Dette er eit utruleg konsistent fantastisk album, og det overraska meg eigentleg litt etter at Coma Ecliptic eigentleg berre var bra. Kreativiteten til bandet står like sterkt som alltid og Automata kommer kanskje til å bli eit av årets beste album. Vi må vente til sommeren før det blir klart, med Automata II.

8-9/10

Mitt musikkår 2018:

Spoiler (klikk for å vise)| Spelar: Playerunknown's Battlegrounds | Serie: ... |
Hurtigsvar Gjem hurtigsvar
Du må være medlem og logget inn for å svare på i forumet.
Brukere av dette temaet
GjestGå til forum
Du kan ikke poste nye innlegg i dette forumet.
Du kan ikke svare på innlegg i dette forumet.
Du kan ikke slette dine innlegg i dette forumet.
Du kan ikke endre dine innlegg i dette forumet.
Du kan ikke lage avstemminger i dette forumet.
Du kan ikke stemme i dette forumet.

RSS