1,2 millioner Vita solgt
0

1,2 millioner Vita solgt

feb 28 Spill.no  

Sony har offentliggjort nye salgstall for Playstation Vita, som viser at det så langt er solgt 1,2 millioner konsoller på verdensbasis.

Uncharted-suksess

Salgstallene inkluderer både salget av maskinen i Japan, der den ble lansert før jul, og Europa og USA som fikk maskinen i butikkene forrige uke. Samtidig har det blitt solgt over 2 millioner spill til konsollen både i form av fysiske spillkassetter og nedlastbare spill over Sony Entertainment Network.

– Markedet har svart, og det er en åpenbar etterspørsel etter en mobil enhet som kan levere en revolusjonerende kombinasjon av rike spillopplevelser og sosiale forbindelser mot den virkelige verden, forteller Andrew House, sjef for Sony Computer Entertainment Inc.

Mens Vita-spillene slet med å få fotfeste i de japanske salgslistene i lanseringsukene, har de satt solide spor etter seg i de britiske salgslistene. Den offisielle topplista for alle formater i Storbritannia for uka som sluttet 25. februar viser at Uncharted: Golden Abyss til Vita var det mest solgte spillet den uka, med FIFA Football til Vita på andreplass.

Samtidig viser salgsstatistikken fra britene at det er wi-fi-modellen som er mest populær, 79 prosent av maskinene solgt i lanseringsuka var den rene wi-fi-modellen, mens 21 prosent var 3G-versjonen, ifølge bransjebladet MCV.

Tall for Norge eller Norden foreligger ikke ennå.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.