150.000 i premier
0

150.000 i premier

nov 23 Spill.no  

Hadde vi fått en hundrelapp hver gang vi ble kontaktet av noen som skal gjøre esport stort i Norge hadde vi hatt, tja, i hvert fall 6-700 kroner. Flere har forsøkt å lage et samlende miljø og gjøre publikumssport ut av dataspilling i Norge, men ingen har lykkes. Det ønsker Renato Mahmutagic å gjøre noe med. Under årets SpillExpo lanserer han eSports Norway, som ønsker å bli ledende som arrangør, utvikler og offentlig organ for alt som har med esport å gjøre i Norge.

Samlepunkt

– Vi ønsker å være et samlepunkt for hele miljøet i Norge og være med å utvikle og bygge norsk esport, norske spillere og deres talent, og bidra med å “eksportere” de til internasjonale turneringer. I tillegg vil vi invitere toppspillere og lag fra hele verden til å være med å delta på våre events i Norge de neste år, sier Mahmutagic til Spill.no.

At det har vært gjort forsøk på å starte noe lignende i Norge før er Mahmutagic klar over.

– Esport er et stort og i noen tilfeller et godt etablert fenomen i utlandet. Vi ønsker å skape noe av det samme her i Norge og vi vet etter å ha sett konkrete tall at miljøet eksisterer. Men vi vet også at det er viktig å starte i en ende. Jeg ser på esport her i landet som en sirkel med flere ledd som kommer til å være avhengige av hverandre fremover for å lykkes. Derfor er det viktig at esport-miljøet i Norge samarbeider mot et felles mål med arrangører slik at Norge, med tid, skal bli et foregangsland innen esport.

Mahmutagic mener han har funnet nøkkelen til å lykkes.

– Jeg har sett det flere ganger før: arrangører og teams med ambisjoner og godt gjennomførte prosjekter som ser profitt i esport og går all-in fra start rett og slett prøver å løsrive og isolere det leddet som de ser på som verdifullt, og glemmer det viktigste: the community.

Renato Mahmutagic driver eSports Norway, og brenner for spill. Fra en barndom med et behov for å være best i Street Fighter, Wolfenstein, Tekken og Red Alert 2 til guildleder for The Legacy i World of Warcraft. Konkurranseinstinktet har alltid vært stort. Han drar en analogi fra idrettsverdenen når han snakker om hvorfor han nå blir arrangør.

– I fotballverden er det naturlig for spillere å gå over til en manager-rolle, og det er blandingen av kjærlighet og respekt for esport, spillerne og det generelle spillmiljøet som skaper eSports Norway.

Turneringer på SpillExpo

Den offisielle lanseringen av eSports Norway foregår under årets SpillExpo på Norges Varemesser i Lillestrøm 30. november til 2. desember. Det vil bli markert med en rekke turneringer og konkurranser.

– Det blir turnering i Starcraft 2 og en egen Starcraft 2 Invitational med noen av Norges og Sveriges toppspillere, deriblant Targa, Eiki og Maddelisk. Det vil også bli en League of Legends-turnering, en CS: GO on-site turnering i samarbeid med Slap Live fra Danmark, og andre småkonkurranser, forteller Mahmutagic.

Premiepotten til alle turneringene inneholder penger og premier til en samlet verdi av 150.000 kroner. Mahmutagic håper mange tar turen til Lillestrøm neste helg for å konkurrere.

– Vi trenger hele spill-Norges support. Vi elsker esport, miljøet og profesjonell spilling. Esport-miljøet eksisterer her til lands, og vi skal støtte de profesjonelle spillerne og skape en felles arena i Norge.

Les mer om SpillExpo her!

SpillExpo finner sted på Norges Varemesse på Lillestrøm 30. november til 2. desember. Spill.no er mediepartner for SpillExpo.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.