3,9 millioner PS3 solgt i julen
0

3,9 millioner PS3 solgt i julen

jan 11 Spill.no  

Sony har oppsummert julesalget på årets Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas.

Juleregnskap

Tidligere denne uken annonserte Microsoft sine salgstall på elektronikkmessen CES som for øyeblikket pågår i Las Vegas, og i går var det Sonys tur til å oppsummere. I motsetning til Microsoft, som leverte salgstall for det siste året, opererer Sony med tall basert på julen, eller «holyday season» som det heter i businessverdenen, som gjelder fra midten av november og ut 2011.

I denne perioden har den japanske konsollgiganten solgt over 3,9 millioner Playstation 3-konsoller på det globale spillmarkedet, og 1,7 millioner eksemplarer av bevegelseskontrollerne Playstation Move havnet under juletreet i fjor. 

Sonys nyvinning på det håndholdte markedet, Playstation Vita, har foreløpig bare blitt lansert på det japanske markedet, og siden lansering den 17. desember har det blitt solgt over 500 000 eksemplarer. Storebror, selskapets avtroppende storsatsing på håndholdtmarkedet, holder fremdeles noenlunde stand, med respektable 1,6 millioner solgte på verdensbasis. Den gamle giganten Playstation 2 fortsetter å selge i Øst-Europa, Midtøsten, Sør-Amerika og Sørøst-Asia, og matchet Playstation Vita med en halv million solgte konsoller, men da altså på internasjonal basis.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.