5 spill du så i Spaceworld hylla som du nå først forstår hvor bra de var
0

5 spill du så i Spaceworld hylla som du nå først forstår hvor bra de var

jan 20 Alexander Lund  

For oss som ble født på 80 og tidlig 90-tallet har kanskje Spaceworld en spesiell betydning. Elektronikkjeden som ble fusjonert i 2015 og endelig konkurs i 2018 var kanskje det beste stedet for unge spillnerder til å finne de beste spillene. Særlig for oss som ikke hadde hverken Spiderman eller Platon butikkene i nærheten.

Hvem her gikk ikke ned til nærmeste kjøpesenter fra skolen og fant hvor Spaceworld var lokalisert på senteret. Det var kanskje for mange en magisk tid hvor Internett bestod av GameFAQs for koder og IGN games for skjermbilder, hvor vi så spennende spillcovere på hyllene men skjønte aldri hvor legendariske mange av de spillene var.

Her er 5 spill du garantert så på Spaceworld  hyllene i storefri, men først nå skjønner hvor legendariske de var.

Neverwinter Nights

Du husket kanskje logoen som lignet et øye, og navnet som rullet så vakkert på tungen din. Likevel var du ganske usikker på hva Neverwinter Nights var?

Spillet var den andre store tittelen fra kanadiske Bioware, som senere ble verdenskjent for Mass Effect og Dragon Age serien. Spillet er satt i Forgotten Realms universet fra Dungeons and Dragons franchisen, og handlet om å stoppe en dødelig smittesykdom i byen Neverwinter.

Spillet fikk en oppfølger i 2006, men ble raskt glemt da Bioware skapte sine originale titler og ikke lenger trengte å forholde seg til andres fantasiverdener.

Icewind Dale

Rollespillet ble utgitt i 2000 og var utgitt av Black Isle Studios som er kanskje mest kjent som skaperene av de originale Fallout spillene. Icewind Dale var i likhet med mange andre stortitler fra tidlig millennium et episk rollespill som tok mange timer å gå gjennom.

Det tok i likhet med Neverwinter Nights plass i Forgotten Realms universet hvor du må redde de ti byene av Icewind Dale mot en ukjent trussel.

I likhet med mange andre spill foregikk spillet fra et fugleperspektiv

System Shock 2

Noen av dere kjenner kanskje igjen dette spillet hvis dere er fans av Bioshock-serien. System Shock 2 er nemlig hva Ken Levine og Irrational Games lagde før Bioshock i 2007 og er blant mange regnet som en spirituell prequel til nettopp Bioshock.

Spillet er irriterende, dypt urovekkende og klarte å fange en mørk og forlatt atmosfære hvor du blir jaget av noe udrepelig i et forlatt romskip, noe som nesten ingen andre klarte frem til Alien: Isolation nesten 15 år senere. Vi må heller ikke glemme det skumle coveret som viste en kvinnelig cyborg med gule intense øyne.

No one lives Forever 2

Vi følger den hemmelige agenten Cate Archer gjennom det svingende sekstitallet og den kalde krigen på sitt kaldeste. Spillet som kom ut i 2002 og var kjent som en useriøs og morsom utgave av Half-Life. Her var det mye rart som man kunne bruke mot fiender, blant annet dart pistoler og giftige katter.  

 

Den lengste reisen

Vi kan da ikke avslutte en slik liste uten å trekke frem Den lengste reisen. Funcom sin kronjuvel som ble lansert i 1999 og satte norge på spillkartet. Et eventyr hvor du styrer April Ryan gjennom en fantastisk verden og episk  historie som satte skjebnen til to ulike verdener i fare. Ble kraftig promotert i både media og på Spaceworld, ofte med store plakater og postere hengende bak skranken.

About Alexander Lund

Opplevde "good old days" av videospill, og har fremdeles den gamle grå PSX som sin favorittkonsoll. Liker en god historie bedre en mange pixler og FPS i et spill