Activision strammer inn
0

Activision strammer inn

nov 17 Spill.no  

Activision rydder opp blant utviklerne sine, og i går kveld ble det klart at to studioer har fått kroken på døra.

Project Gotham-skaperen

Det er snakk om det mindre kjente studioet Budcat, som blant annet har konvertert «Guitar Hero»-spill til PS2 og laget egne spill til Nintendo DS. 88 personer jobber i det amerikanske studioet.

Mer dramatisk er rykteflommen om at også Bizarre Creations skal stenge. Det britiske studioet har 200 ansatte, og er mest kjent for spillserien «Project Gotham Racing» på Xbox og Xbox 360. I 2007 ble de kjøpt av Activision for 760 millioner kroner. Under Activision har de blant annet laget spill som «Geometry Wars: Retro Evolved 2», «Blur» og det nylig lanserte «James Bond 007: Blood Stone».

I skrivende stund er det ikke bekreftet at Bizarre Creations blir lagt ned. Activision har sagt at de «vurderer fremtiden til studioet», noe som pleier å være dårlige nyheter for de involverte.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.