Amerikanere frykter overvåkning fra Kinect
0

Amerikanere frykter overvåkning fra Kinect

nov 10 Spill.no  

Tredjepartsprodusent Pritect selger et deksel for kamerakontrollen Kinect for Xbox 360, rettet mot foreldre som er bekymret for “støv, sollys” og “privatlivet”.

Storebror

Det er ingen tvil om at det er uakseptabelt å bli overvåket i sitt eget hjem, og med dagens flyt av webkameraer, mobiltelefoner og andre hackbare dippedutter, skal det ikke mye til å skape uro blant forbrukere med begrenset teknologisk innsikt..

Dippeduttprodusent Pritect har imidlertid sett sitt stikk til å spille på denne frykten, og selger derfor et eget deksel for Kinect. Pritect Sensor Cover dekker til begge kameraene på kontrollen, men skal ifølge produsenten ivareta kvaliteten på mikrofonen som registrerer stemmekommandoer. Ingen frykt for å bli avlyttet, med andre ord.

Fra forbrukermunn

En rekke tilbakemeldinger på Amazon.com vitner om at dingsen har falt i god jord hos forbrukere som både elsker og frykter teknologien de går til innkjøp av.

– Min kone var bekymret for den personlige sikkerheten, siden Kinect-kameraet alltid er på, og derfor i teorien kan brukes til å spionere – selv om vi kan skru av kameraet. For å ta tak i problemet, skrudde jeg av Kinect og dekket det til med et oppvaskhåndkle. Selv om det var effektivt, er ikke et oppvaskhåndkle særlig estetisk tiltalende, så etter å ha gjort litt research, fant jeg Pritect Kinect Sensor Cover, forteller brukeren “GS”.

– Jeg anskaffet den først og fremst fordi jeg er paranoid for at noen på ett eller annet vis skal overvåke meg, men dette er et solid stykke svart plastikk med små filtbiter på innsiden. Den passer Kinect perfekt. Forstyrrer ikke talekommandoer, forteller “Z IO”, hvis paranoia ser ut til å begrense seg til visuell overvåkning.

– Jeg har små barn, og kunne ikke vært mer fornøyd med innkjøpet. Vi elsker å spille med Kinect, men jeg må innrømme at vi var litt bekymret for å ha et internett-tilkoblet kamera i stua. Med alt “hacking” og “svindel” for tiden, foretrekker vi litt ro i sjelen, forteller småbarnsmor “Erica A. Martinez” lettet.

Det finnes imidlertid ingen tilfeller av at Microsofts Kinect-kamera har blitt hacket via Xbox 360, akkurat som Playstation 3-eiere kan ta det med ro selv om Playstation Eye har orkesterplass til sofaen fra sin plassering på TV-bordet. De som frykter å bli filmet mens de spiller Halo i underbuksa, har imidlertid nå et alternativ å kaste penger etter.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.