Analogue Pocket ser ut som en drøm gått i oppfyllelse
0

Analogue Pocket ser ut som en drøm gått i oppfyllelse

okt 17 Anders Lønning  

Når det kommer til å gjenskape fortidens storhetsdager med ny maskinvare er det vanskelig å komme utenom Analogue sine fantastiske FPGA konsoller.

Tidligere har selskapet lansert NT Mini, Super NT og Mega SG, som helholdsvis er maskinvare kopier av Nintendo Entertainment System, Super Nintendo Entertainment system og Sega Mega Drive, og høstet hyllest for hvor nøyaktig disse konsollene spiller de gamle spillene på nyere TVer, noe som er vanskelig å få til selv med den originale maskinvaren fra gamle dager.

Grunnen til at Analgoue konsollene kan spille spillene så nøyaktig som de gjør, slik vi forstår det, er fordi det ikke er snakk om noen form for software emulering av spillene, slik vi ser i de ymse mini-retro konsollene som har blitt lansert disse sisteårene. Ved hjelp av den programmerbare FPGA maskinvaren kan Analogue gjenskape og etterligne innmaten i original konsollen ned til hver minste motstand og krets.

Nå er det Gameboy konsoll familien som skal få seg sin tid i solen. Analogue Pocket lanseres i 2020 og vil koste 200 amerikanske dollar ved lansering.

Konsollen skal feilfritt spille både Game Boy, Game Boy Color og Game Boy Advanced spill som er lansert frem til og med 2008. Den har en 3,5” stor stor LCD skjerm med en maks oppløsning på 1600×1440, som er ti ganger mer er det det første Gameboy konsollen kunne skilte med.

Analogue Pocket skal også ha støtte for å spille spill fra  Sega Game Gear, Neo Geo Pocket Color og Atari Lynx konsollene via en adapter, og Analogue vil senere lansere en dock som vil gjøre det mulig å spille på en TV ala Nintendo Switch.

Her er den listen av spesifikasjoner for Analogue Pocket:

  • Støtte for Game Boy, Game Boy Color og Game Boy Advanced kasetter, samt Sega Game Gaear, Neo Geo Pocket Color og Atari Lynx via adapter.
  • 3,5” LTPS LCD skjerm med 1600×1440 oppløsning. (615 pixler per tomme)
  • Oppladbart innebygd lithium-ion batteri (lades via USB-X
  • Stereo høytaler og 3,5 mm jack
  • Konfigurerbare knapper
  • Støtte for System Link

 

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.

Legg igjen en kommentar

You must be logged in to post a comment.