Åndelig oppfølger til Suikoden på Kickstarter – Har allerede brakt inn over 4,7 millioner
0

Åndelig oppfølger til Suikoden på Kickstarter – Har allerede brakt inn over 4,7 millioner

jul 27 Anders Lønning  

Redaktør-Tommy har en kjær plass i hjertet sitt for Suikoden serien til Konami, og i dag gikk hans ønske om en oppfølger i oppfyllelse.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes er nemlig det nye spillet Suikoden skaperen Yoshitaka Muruyama har gått til Kickstarter for å sikre finansiering for, og det tok ikke mer enn 38 minutter før målet var mer en halvveis oppnådd. I skrivende stund er kickstarteren allerede fullt finansiert

kickstarter siden, som er opprettet av Tokyo-baserte Rabbit & Bear Studios, loves det et helt nytt japansk rollespill av høy kvalitet utviklet av den forannevnte Yoshitaka Murayama, som jobbet på de to første spillene i serien, og Junko Kawano, som jobbet på første og fjerde spill i serien.

Kampsystemet skal være likt tidligere spill i serien og spillet skal benytte todimensjonale karaktergrafikk over flotte tredimensjonale omgivelser. Historien loves å være dyp og ha i hvert fall 100 forskjellige karakterer slik serien har vært kjent for.

Utviklerne bak Kickstarter kampanjen spiller med alle kortene på bordet å sier at pengene de får fra Kickstarteren vil være i tillegg til finansiering de må sikre seg fra eventuelle utgivere av spillet, da utvikling av et spill, og da gjerne spesielt pixel-art, er uhyre kostbart, men at ved å vise interesse med å støtte kronerullingen vil vise utgivere at det er interesse for denne typen spill, men også hjelpe utviklerne med å få beholde rettighetene til sluttresultatet på en måte de ikke fikk med Suikoden i sin tid.

Målet per i dag er å lansere spillet på PC, men utviklerne tar også sikte på Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5 og Xbox Series X, samt hva en Nintendo sin neste generasjon konsoll kommer til å være.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.