Anmeldelse: 51 Worldwide Games
0

Anmeldelse: 51 Worldwide Games

Dersom du leter etter en pakke med spill for deg selv eller med andre i familien å kose deg med i sommer, uten å dra med deg en gigantisk sekk så har Nintendo løsningen for deg i pakkeform med 51 spill på én Switch kasett!

Nylig slapp Nintendo partyspillet 51 Worldwide games, og som tittelen tilsier så finner du det meste innen brett- kort eller minispill i denne samlingen.Dette er en ganske omfattende og greit variert samling med de mest kjente og kjære favorittene som du kan ha vokst opp med, avhengig av hvor i verden du er oppvokst.

Toy Football!

Du finner garantert noe du kjenner igjen her, for variasjonen går fra Ludo og Yahtzee til Texas Hold ’em og Kabal! Så det å finne seg noe å kose seg med alene eller med en venn i sommervarmen, skal ikke være noe problem med denne samlingen.

 

 

 

Alle spillene kommer med en liten videogjennomgang hvor et par avatarer snakker seg i mellom om hva spillene handler om, og veldig kort hvordan de spilles, før du havner i menyen hvor du kan velge ulike spillopppsett dersom spillet har flere måter å spilles på, og du kan gå dypere inn i hint og instrukser på hvordan spillene fungerer og spilles, før du kaster deg ut i det mot en venn eller datamaskinen.

 

Shogi var en interessant variant av vanlig sjakk-

Etter hvert som du klarer å slå datamaskinen i et spill, låser du opp høyere vanskelighetsgrader du kan bryne deg på for å holde utfordringen oppe dersom du synes det blir lett. Men du kan ikke velge høyeste vanskelighetsgrad fra start, du er nødt til å vinne på hvert enkelt nivå før du kan gå høyere, men det burde ikke være noe problem.

Som nevnt tidligere kan du velge mellom å spille alene mot datamaskinen, spille lokalt på en eller flere Switch konsoller sammen med venner eller online dersom du vil spille mot andre fra hele verden!

Battle Tanks minner veldig om Tanks spillet fra Wii Play..

Spillet kan deles inn i 5 kategorier:
Brettspill
Kortspill
Sportspill
Diverse
Enkeltspiller

Brettspill kategorien er den som folk flest kommer til å sette seg ned med, da det er størst variasjon innenfor denne sjangeren. Her finner du alt fra vårt kjære og kjente Ludo, til 4 på Rad og Backgammon og Kinasjakk!
Det som kan være greit å merke seg er at om du er vant med lokale variasjoner av brettspill, så ikke forvent at disse reglene er med i spillet. Men det er ganske bra med variasjon der man kan velge. For eksempel i Ludo kan du velge om du må kaste akkurat på terningen for å komme i mål, eller velge at om du kaster over antall øyne du trenger så er dette godkjent.

Hex er et spill som virkelig får deg til å tenke før hvert trekk!

 

Innenfor kortspill har du også veldig mye variasjon da det utspiller seg fra den gode gamle Solitaire(Kabal som sikkert alle er kjent med fra Windows 98,2000,Xp osv) til det litt mer ukjente kortspillet Hanafuda. Det som er litt morsomt å vite er at Nintendo har lang historie som selskap, og at i starten av selskapets levetid på slutten av 1800-tallet solgte de spillekort for å bruke i kortspillet Hanafuda. De er altså kjent for mye mer enn bare tv-spill som dagens Nintendo er mest kjent som for folk flest.
Her skal det også sies at jeg satt en kveld og koste meg ganske lenge med noe så enkelt som BlackJack før jeg gikk over til å prøve Mahjong kabal som var en helt ny opplevelse for meg og gjorde så tiden fløy fortere enn den burde, og det at Switch er en håndholdt konsoll kom til nytte som vanlig da man kan ta med seg konsollen på soverommet og gjøre unna noen runder til før man må legge seg.

 

Liten morsom snutt med dialog før hvert spill starter opp

Sportspillene er en litt morsom del av spillet. Det tar for seg en form for «Leke» utgave av mer kjente spill som tennis, boksing og fotball for å nevne noen. De litt mer uvanlige spillene innenfor denne sjangeren er et fiskespill der du skal få flest mulig fisk innen en tidsramme, og et bilbane spill der du styrer små biler på diverse bilbaner.

Innenfor diverse, så finner du alt fra et spill hvor det faller klaser med fargekuler ned fra toppen, og målet er å samle 6 av samme farge så de sprekker og forsvinner i en veldig fargerik versjon av Tetris.

De aller fleste spillene her var morsomme, men det som slukte mest tid for meg selv er nok Battle Tanks og Team tanks som virker å være tatt rett ut fra Wii Play som kom ut for mange år siden som en tech demo for Wii fjernkontrollen.

Du har også noen spill som er lagd for en spiller. Her kan Sliding Puzzle trekkes frem, det er et spill hvor du skal flytte på brikker i et brett slik at en motorisert skilpadde skal komme seg rundt og samle diamanter på brettet.

Sliding Puzzle

Ganske mange av spillene kan spilles enten ved at du legger konsollen flat på et bord og bruker den som et brett og bruker berøringsskjermen. Men du kan også simulere virkelige bevegelser med Joy-Con kontrollene i andre spill, «Kast» piler i Dart eller «Rulle» Bowlingkula med hånden din i Bowling. Utenom disse alternativene så er det oppsett for å bruke knapper til å styre i spillene ellers. Det skal nevnes at både touch og bevegelseskontroll fungerer kjempebra her. Det er ikke nødvendig å spille på enten den ene eller den andre måten, jeg vil heller anbefale å prøve ut begge måter for å finne din favoritt måte å spille på.

Dette er en pakke med stor underholdningsverdi, og dette er et spill du kan plukke opp både på hytta, i bilen på lange turer i sommer eller inne foran peisen midtvinters.
Det er ikke en eneste situasjon jeg kan se for meg hvor det ikke passer seg å vippe opp Switch’en din og utfordre venner og familie på en rask runde i 51 Worldwide games!

 

 

 

Eneste jeg føler trekker spillet litt ned er at det ligger ute til 500kr og det er vanskelig å anbefale det helt til folk når du også kan få x antall timer med herlig historie, atmosfære og gameplay i for eksempel The Last Of Us Part 2 til omtrent samme pris. Men utenom prisen har jeg ikke mye å si negativt om dette spillet.
51 Worldwide Games anbefales til alle sammen, både de som elsker tv-spill og de som er glad i å samles rundt bordet for kort- og brettspillkvelder.

 

About Nichlas Krabsethsve

Gamer pappa som elsker alt av spill! Vokste opp med Super Mario på NES, og spiller alt fra Mario til Wolfenstein og Resident Evil. Det meste faller i smak! :)