Anmeldelse: Pikmin 3 Deluxe
0

Anmeldelse: Pikmin 3 Deluxe

Nintendo har virkelig kastet seg over “remaster” og “port” delen av spillbransjen etter at Switch kom ut på markedet i 2017.
Det er vel nesten ikke en eneste Nintendo-publisert tittel fra Wii U sitt bibliotek som ikke har blitt relansert som remastered utgave på Switch på grunn av lave salgstall på Wii U.

Det er ikke vanskelig å skjønne dette fra et forretningsperspektiv da blant annet Mario Kart 8 Deluxe har solgt mange millioner flere kopier nå enn da det først kom ut.

Nå har tiden altså kommet til Pikmin 3 for å få seg en “Deluxe” versjon, og denne gangen har de samlet det som kom av DLC sammen med hovedspillet, samt lagt til noen nye vanskelighetsgrader og noen nye side stories som tar sted samtidig som hovedspillet.

Story-delen er det beste med spillet, der hopper du mellom å styre de tre kapteinene Alph, Brittany og Charlie som har satt ut på tokt for å finne nok mat og frukt til å ta med seg tilbake til hjemplaneten Koppai.

De krajslander på PNF-404 hvor de setter i gang søken sin etter både mat, men også nødvendige deler fra romskipet som forsvant under nødlandingen.

Her kommer vi til det Pikmin handler om: Utforsking.
Du beveger deg rundt som en av kapteinene, og underveis møter du på de lokale Pikmin skapningene, hvor hver farge av Pikmin har hver sine egenskaper du kan bruke da du utforsker planeten.

Det gjelder å utnytte hver type Pikmin sin styrke

Røde Pikmin tåler i være i ild, gule kan kastes høyt opp i luften og koble sammen elektriske ledninger uten å bli skadet og blå kan svømme i vann for å nevne noen.

Dette er egenskaper du blir nødt til å utnytte til enhver tid skal du komme deg effektivt rundt på planeten hver dag før solnedgangen kommer og du må tilbake til romskipet før alle villdyr kommer ut om kvelden og overflaten blir utrygg.

Det er veldig gøy å utforske PNF-404 og du merker fort når du har samlet deg opp mange Pikmins og satt ut på en litt lengre tur for å utforske “bare litt til” at du plutselig kjemper mot mer enn bare fiender, nemlig klokken.
Det er så fort gjort å glemme at du må passe på klokken, men da er det veldig fint at du får et lite varsel før det er for sent så du kan returnere til romskipet i tide uten å miste noen løse Pikmin.

Høydepunktene i story-delen er uten tvil bosskampene, de er så gjennomtenkte i den grad de får deg til å måtte bruke alt spillet byr på skal du klare å løse dem.

Selv om det er en veldig bra story-del, så er det litt kjedelig at du kan komme deg gjennom den på under 10 timer hvis du ikke går for 100% på alt.

Det skal også nevnes at spillet har en kameramodus…

Da er det veldig fint at spillet byr på flere mindre missions satt i samme tidsrom men fra perspektivet til Kaptein Olimar (kjent fra Pikmin 1 og 2)
Her kan du spille videre for å få litt mer story hvis du sultet etter mer når hovedspillet sluttet.

Du kan også spille noen “minispill” som går ut på at du skal bekjempe flest fiender, samle mest mulig skatter osv” på et gitt tidsrom for å få høyeste poengsum og sammenligne deg selv mot andre spillere verden over.

Den andre store nyheten ovenfor originalen er at Nintendo har lagt til en Coop-modus hvor du og en annen deler hver deres Joy-Con og spiller spillet i splitscreen modus! Dette er veldig fint for å utforske mest mulig på kortest mulig tid, samt gøy med koordinering og planlegging sammen med en venn mens dere utforsker.

Rent visuelt er det ikke mye endringer fra originalen, du kan se på sammenligningsvideoer at spillet ser litt skarpere ut, fargene popper litt ekstra, utenom dette har de ikke gjort noen endringer.
Men det gjør ikke så mye, da Pikmin 3 til tross for at det er 7år gammelt, så ser det enda veldig pent ut!

Verden er designet på en naturlig og fin måte også, så det appellerer til utforskergleden, da det er pent og du får bevege deg i varierte omgivelser fra mission til mission.

Det største “minuset” med denne oppgraderte utgaven er at du har mistet det beste (Min personlige mening) kontrolloppsettet, nemlig Wii remote og Nunchuck.
På Pikmin 3 på Wii U kunne du legge ned Gamepad’en som et kart foran deg, og bruke pekeren fra Wii remote til å samle inn og peke hvor du ville kaste Pikmin rundt deg veldig intuitivt.

Det betyr ikke at spillet er dårligere nå, men det blir litt mindre intuitivt med joystick kontra peking, men da har Nintendo økt sirkelen som du snur rundt for å samle inn Pikmin med for å gjøre det litt lettere.

Etter hver dag går spillet gjennom de nye typene frukt du har funnet

Pikmin 3 Deluxe er et veldig bra spill, som holder seg like godt 7 år etter lansering første gang, og kan anbefales både til de som har spilt Pikmin før, og de som aldri har rørt et eneste Pikmin spill.

For undertegnede del så har hypen rundt et Pikmin 4 bare blitt større etter å ha fått et gjensyn med de sjarmerende små skapningene.

About Nichlas Krabsethsve

Lagersjef på Power på dagtid og altoppslukende gamer på kveldstid.