Anmeldelse: Ring Fit Adventure
0

Anmeldelse: Ring Fit Adventure

12 år har gått siden Nintendo skulle ta verden med storm og gjøre trening om til en morsom greie du kan gjøre hjemme.
Det ble ikke helt den store suksessen som de kanskje håpte på, 
Nå har Nintendo gjort nok et forsøk på å få oss stillesittende gamere til å lette på rumpa i stuen mens vi spiller hjemme med Ring Fit Adventure!

I Ring Fit Adventure bruker du joy-con kontrollerne på en ny måte, den venstre skal i en lomme som strammes rundt låret ditt, og høyre kontrolleren festes i en større metallaktig ring med håndtak på siden kalt Ring Con.

Denne ringen bruker du til å trekke i, stramme den inn, løfte den over hodet mens du samtidig skrever ned og tar squats, kort sagt, dette spillet får deg til å bli svett, men det gir deg også motivasjon videre til å plukke det opp, gang på gang. Denne kan sammenlignes litt simpelt med en pilates ring i grunn.

Selve spillet har en egen story kampanje der du uheldigvis er med på å slippe fri den onde bodybuilder dragen Dragaux, en gigantisk veltrent drage med et ego som er på høyde med Donald Trump! (dog mer sjarmerende enn Trump sådan)
Du velger da å samarbeide med en rund figur kalt Ring, som du styrer med din Ring-Con. Det som gjør dette spillet annerledes enn andre spill er fokuset på å bruke kroppen din til all form for interaksjon med avataren din. Banene i spillets story går ut på at du skal løpe fra start til mål mens du samtidig strekker ut ringen for å suge til deg ekstra mynter på utsiden av banen du løper på, du må skvise inn ringen for å sende ut et kraft angrep for å blåse i stykker dører som står i veien for deg samt bøye ringen nedover og trykke den inn for å hoppe.
Sist men ikke minst, du må FYSISK jogge/løpe for at karakteren din skal bevege seg fremover i spillet, her nytter det ikke å legge seg tilbake i sofaen og vippe på joysticken gitt!

Dette er måten du spiller på med Joy-Con kontrollene i spillet..

Ring Fit finner kanskje ikke opp noe hjul på nytt her, spillet er veldig enkelt i form av gameplayet, du skal komme deg fra start til slutt på hver bane i din jakt etter å stoppe den slemme Dragaux, men underveis på hver bane kommer du til å løpe inn i monstre, og her kommer den morsomme tvisten inn i gameplayet.
Se for deg når du møter på ville pokèmon, eller slåss mot monstre i Final Fantasy i de eldre spillene, du står klar, du har en håndfull angrep du kan velge mellom på din tur, og monstrene angriper tilbake etter du har valgt ditt angrep, høres kjent ut? Her kommer den store forskjellen i Ring Fit, de angrepene du velger er fysiske treningsøvelser, og hvert angrep gir forskjellig mengde skade på fiendene du slåss mot.

Et av minispillene der du skal presse inn på ringen for å knuse flest mulig bokser på kort tid

Her har du alt fra knebøy der du må legge deg ned på gulvet, til at du må skreve ned med squat-angrep mens du løfter ring-con med hendene over hodet og ned for å fyre løst et angrep for å nevne noen.
Under hver kamp kjenner du virkelig på at kroppen din får kjørt seg, og det er på ingen måter negativt, fordi det er ganske gøy combat system som blir utvidet med flere og nye angrep for hver level du går opp.
Dette er egentlig et treningsopplegg skjult i form av et enkelt RPG( Rollespill), du samler experience poeng etter hver bane og hver kamp du vinner, og går opp i strength og defence som gjør deg sterkere og bedre rustet til nye kamper.

 

 

 

 

En av angrepene du kan utføre under slåsskampene i spillet

Mynter du tjener etter hvert som du slår monstre og samler inn på banene du løper kan du bruke til å kjøpe andre klesplagg for å tilpasse karakteren din.
Det Nintendo definitivt klarer med Ring Fit er å få de som ikke er så interessert i spill som Final Fantasy til å kunne bli nysgjerrig og prøve seg selv om de kanskje ikke er så fan av RPG sjangeren.
Samboer til undertegnede er ingen gamer i den forstand, men fikk lyst til å spille dette da det var veldig lett å sette seg inn i uten bruk av avanserte knappetrykk osv.

Utenom historie delen i spillet, så har du også mulighet til å sette opp egne fitness program der du velger hvilke muskler i kroppen du vil trene mer på, og du kan sette opp programmet slik du ønsker, vil du bare ha øvelser som går på overkroppen eller blande føtter og rygg, så velger du enkelt selv hvordan du vil ha det.
Du kan også bryne deg på en god rekke med egne minigames der du kjemper for å sette highscore mot vennene dine på både lokale og online lister hvis du vil. Disse minspillene varierer fra veldig morsomme til ikke fullt så gøy, men vell verdt å sjekke de ut for litt avveksling fra story delen.

 

Ring Fit Adventure er et godt steg i riktig retning for å få slike som meg opp av sofaen på en intuitiv og lite krevende måte, samt motiverer til å ta pauser inn i mellom for at du ikke skal slite deg ut for fort.
Dette er ikke et spill du prøver å speed runne, opplevde under min spilletid at dette passer å spille i ditt eget tempo over lengre tid, du kjenner godt i kroppen bare på en halvtime til en times tid med spilling at du er varm i kroppen og vil mer, men er nok kjekt å føle på egen utholdenhet for hvor lange spilløkter man velger å ha.

The evil Bodybuilder dragon Dragaux

 

 

Nå er ikke dette et spill med stor fokus på gripende historie eller banebrytende grafikk, men det gjør ikke noe, historien her er mer ment som et bakteppe til å fungere for at du skal spille deg gjennom historiedelen, grafikken er heller ikke noe som presser konsollen til noe bristepunkt, men gjør jobben sin, det er simpelt men ser pent nok ut til at det ikke er noe man henger seg opp i, det gjør jobben sin. Samme med fokuset på trening, etter en økt, så kjenner man lett på at man gleder seg litt til neste økt og for undertegnede er dette mer enn godt nok tegn på at det er gjort noe riktig for en som ikke er så veldig inne på det med trening i seg selv.

About Nichlas Krabsethsve

Gamer pappa som elsker alt av spill! Vokste opp med Super Mario på NES, og spiller alt fra Mario til Wolfenstein og Resident Evil. Det meste faller i smak! :)