Arkham Horror: Mothers Embrace gjør PC rollespill ut av det prisvinnende brettspillet
0

Arkham Horror: Mothers Embrace gjør PC rollespill ut av det prisvinnende brettspillet

feb 04 Anders Lønning  

Av og til dukker det opp ting jeg ikke visste at jeg ønsket meg som ut av det blå, og det ser i hvert fall ut til å være tilfellet med Asmodee Digital’s dataspill tolkning av det klassiske brettspillet The Arkham Horror.

Utifra tolv forskjellige karakterer fra Arkham Horror universet må spillere sette sammen et etterforsknings team for å løse en mordgåte om en astronomi professor som brutalt har blitt drept, i det utgiveren beskriver som et lag-basert narrativt eventyr dypt inspirert av kiosklitteraturen som satte forfatter H.P Lovecraft på kartet.

Etterhvert som etterforskerne støter på skrekken dette lovecraftian universet har å by på vil de falle dypere og dypere inn i galskapen, noe som vil påvirke både deres sinnstilstand og gi dem traumer som påvirker retningen av etterforskningen. I møte med eksentrisk vitenskap, vandrende mareritt og en uhyggelig kult vil spillere kjempe mot en rekke fiender i et turbasert kampsystem mens de samtidig må holde på det lille de har igjen av vettet sitt.

Spor og karakterer som må avhøres som del av etterforskningen er spredt ut over spillets ni kapitler, som vil ta spillerne med til kjente steder fra brettspillet som Miskatonic universitetet, Arkham Asylum og bajoen i Louisiana.

Fra hva jeg kan huske var Arkham Horror: Mothers Embrace først annonsert som en mer direkte oversettelse av brettspillet Mansions of Madness, men jeg kan ikke si at jeg blir lei meg av å se at spillet nå har tatt en mer cRPG retning, etter suksessen av spill som Divinity: Original Sin og Disco Elysium har gjort sjangeren populær igjen.


Arkham Horror: Mothers Embrace skal etter sigende komme ut i løpet av inneværende kvartal av 2021 og kommer til Xbox, PlayStation, Switch og PC.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.