ArmA-utviklere arrestert for spionasje i Hellas
0

ArmA-utviklere arrestert for spionasje i Hellas

sep 12 Spill.no  

To ansatte i ArmA 3-utviklerstudioet Bohemia Interactive har blitt arrestert av greske myndigheter for spionasje, melder Eurogamer.

Respektløst

De to skal ha blitt fersket mens de fotograferte en strengt hemmelig millitærbase på den greske øya Lemnos, og hevdet at de drev research for det kommende krigsspillet ArmA 3. En gresk bruker på ArmA-forumet har tidligere protestert mot at Bohemia inkluderer Lemnos-basen i spillet sitt, fordi han mener at det røper millitære hemmeligheter for offentligheten, og at det er respektløst.

– Det er ulovlig å ta bilder av basen, likevel jobber ArmA-utviklerne med en 3D-modell av den, høyst sannsynlig basert på fotografier de har tatt ulovlig…ArmA-teamet burde i det minste endre på basen så den ikke er en så nøyaktig gjenskaping av originalen, sier brukeren Cyplon, og hevder noe lignende aldri ville skjedd i USA, eller andre land hvor spillet har en potensielt stor brukerbase.

Feriebilder

Bohemia på sin side bekrefter arrestasjonene, men hevder anklagene er feilaktige, og at de tsjekkiske utviklerne på 28 og 32 år slett ikke var ute på oppdrag for studioet.

– De besøkte øya kun med mål om å oppleve øyas vakre omgivelser. Siden 1999 har Bohemia Interactive utviklet spill basert kun på offentlig tilgjengelig informasjon. Vi respekterer alltid loven, og vi har aldri instruert noen om å bryte loven i noe land. Det samme gjelder for ArmA 3, heter det i en uttalelse fra det tsjekkiske studioet.

Den tsjekkiske ambassaden i Hellas forteller at de to er fraktet til øya Lesbos for å avvente formell siktelse og en høring onsdag eller torsdag.

“We can confirm that two Bohemia Interactive employees, our colleagues and friends, were arrested during their holiday trip to Lemnos. They visited the island with the sole purpose of experiencing the island’s beautiful surroundings.
“Since its establishment in 1999, Bohemia Interactive has created games based only upon publicly available information. We always respect the law and we’ve never instructed anybody to violate the laws of any country. The same is true for Arma 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.