Battlefield fyller 10 år
0

Battlefield fyller 10 år

aug 13 Spill.no  

Dice-sjef Karl-Magnus Troedsson feirer både 20-årsjubileum for studioet og 10 år med spillserien Battlefield.

Giganten

Ifølge Troedsson har over 50 millioner spillere blitt servert, siden det første spillet, Battlefield 1942 dukket opp i Europa 20. september 2002. Ti år om noen uker, med andre ord. Siden da har vi kjempet i andre verdenskrig, Vietnam, i et lite kompani med gull på hjernen og ikke minst i fremtiden.

Serien skiller seg kraftig fra konkurransen med fokus på store landskap, taktisk ødeleggelse og en haug med kjøretøy å velge mellom. Spillene finnes til PC, Playstation 2, Playstation 3, Xbox, Xbox 360 og Mac, og kommer garantert til å dukke opp på neste generasjons konsoller også. Kanskje til og med på en Nintendo-plattform for en gangs skyld?

Det er lite som tyder på at Electronic Arts og Dice har planer om å bremse ned produksjonen av Battlefield-spill, spesielt med tanke på seriens rolle som motpart til erkerival Activisions gigasuksess Call of Duty. Salgstallene er ikke helt der ennå, men diskusjonen går som vanlig om hvorvidt Battlefield er en mer «seriøs» serie enn Call of Duty.

Battlefield-spill

Battlefield 1942
Battlefield 1942: The Road to Rome
Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII
Battlefield Vietnam
Battlefield 2
Battlefield 2: Special Forces
Battlefield 2: Modern Combat
Battlefield 2: Euro Force
Battlefield 2: Armored Fury
Battlefield 2142
Battlefield 2142: Northern Strike
Battlefield: Bad Company
Battlefield Heroes
Battlefield 1943
Battlefield: Bad Company 2
Battlefield: Bad Company 2: Vietnam
Battlefield Play4Free
Battlefield 3
Battlefield 3: Back to Karkand
Battlefield 3: Close Quarters

Hvilket er din favoritt? Svar i kommentarfeltet!

Battlefield-serien er utviklet av Dice og utgitt av Electronic Arts for en rekke konsoller og plattformer (se saken). Seriens første spill, Battlefield 1942, kom til PC 20. september 2002.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.