Bethesda med svak konferanse
0

Bethesda med svak konferanse

På lik linje med EA så føltes Bethesda sin pressekonferanse liten og manglende på et vis, men noen store titler var det likevel.

 

Fokuset fra starten av var definitivt VR, og det er kanskje her grunnen ligger til at det ikke ble annonsert flere større titler. Fordi her viste Bethesda både frem Doom VFR og Fallout 4 VR. Doom VFR ser spennende ut, men det bekymrer meg at man ikke kan gå fritt rundt, men at man må teleportere seg, det kan bremse opp det raske gameplayet i Doom. Fallout 4 VR ser ut som et godt konsept i alle fall når det kommer til basebygging, hvordan det blir å skyte ting og gå rundt får tiden vise, men det er morsomt at de prøver VR på noe så stort som et Fallout.

 

 

Bethesda viste frem en ekspansjon til sitt svært populære MMO-spill The Elder Scrolls Online. De henter inspirasjon fra tidligere spill og derfor skal denne ekspansjonen altså hete The Elder Scrolls Online Morrowind, som er det tredje spillet i Elder Scrolls-serien. Noe meget interessant dukket opp etter Elder Scrolls og det var den såkalte Creation Club for Fallout 4 og Skyrim. Her var de veldig vag i beskrivelsen sin, men slik jeg forstår det kan du lage skins til våpen og så videre. Disse kan du selge for credits og det er her det begynner å bli litt merkelig fordi Bethesda har tidligere prøvd å ta betalt for mods, og dette endte selvfølgelig i katastrofe, men dette virker ikke som nøyaktig det samme. Det er vanskelig å si enn så lenge, men det kommer iløpet av sommeren til både PC og konsoller.

 

Bethesda som andre kunne selvfølgelig ikke være foruten et kortspill og lanserte tidligere i år Elder Scrolls Legends, og nå har de altså allerede kommet med en ekspansjon kalt Elder Scrolls Legends: Heroes of Skyrim. Som du sikkert skjønner på tittelen så er Skyrim innvolvert og det kommer allerede 29.juni. Vi visste det fra før av, men de måtte vise frem Skyrim til Switch. Det gikk i mye ekspansjoner til spill iløpet av denne kvelden og Dishonored var nestemann med Dishonored: Death of the Outsider som kommer 15.september i år. Konferansen var også et ypperlig tidspunkt til å vise frem Bethesda sitt nye håp innenfor E-sport, nemlig Quake Champions som de ikke kom med noe offisiell lanseringsdato på, men som er ute i beta nå. Rett før avslutningen kom det noe som virkelig overrasket meg, og det var The Evil Within 2. Her fikk vi bare en trailer/teaser, men det jeg så ar rart og creepy nok til å gjøre meg interessert. Det kommer fredag den 13.november, spooky!

 

 

Bethesda avsluttet på mesterlig vis med trailer og “gameplay” til Wolfenstein 2 The New Colossus som kommer allerede den 27.oktober. Begynnelsen og slutten på denne traileren/gameplayet var noe av det beste jeg har sett på lenge (til en trailer å være), men midten var fylt med rare kutt og et merkelig tempo. Det var ikke nødvendigvis dårlig på midten, det var bare annerledes. Traileren avsluttes med noe helt syrete greier, og rett etterpå kommer det en fyr fra Bethesda opp på scenen og sier at det er “fucking bananas”. Du kan ikke ende en konferanse på bedre vis enn det.

 

 

Det var Bethesda sin presentasjon som føltes tom og mindre enn vanlig. Jeg tror de må skaffe seg flere studio om de skal holde nivået som tilsvarer at man skal ha en pressekonferanse, de har ikke like mye spill og ikke minst store spill sammenlignet med Ubisoft og EA. Hadde de bare hatt et eller to til store spill så hadde konferansen vært meget bra, men den manglet innhold og tempo. Hva synes du? Var den grei eller synes du også det manglet noe? Hva var best?

About Mathias Johannessen

Filmstudent ved Universitetet i Bergen. Elsker indie-spill, gamle klassikere, og B-spill.