Bilder og info fra Grand Theft Auto V
0

Bilder og info fra Grand Theft Auto V

mai 04 Spill.no  

Vi har fått en bunke skjermbilder fra Grand Theft Auto V, og ettersom jeg ikke fikk forklart alt jeg opplevde i London i torsdagens svære artikkel, tenkte jeg å dele enda mer informasjon og inntrykk i en slags bildespesial.

Som sagt blir Grand Theft Auto V like stort som San Andreas, fireren og Red Dead Redemption tilsammen. De som ikke liker å kjøre eller fly rundt omkring kan også bruke en hurtigreisefunksjon for å komme seg på kryss og tvers av kartet fort.

Kampsystemet har fått en overhaling i Grand Theft Auto V. Det er nå enklere å sikte og skyte mens man beveger seg, man kan spurte i kamp med våpenet i hånda og rulle fra cover til cover.

De tre hovedpersonene har ulike ferdigheter som kan forbedres ved å gjøre aktiviteter. For eksempel blir man flinkere til å dykke av å dykke mye. De har også en spesialferdighet hver. Michael kan bremse ned tiden under en skuddveksling, Franklin kan bremse ned tiden mens han kjører og Trevor kan dele ut ekstra skade samtidig som han får høyere terskel for å bli skadet selv. I tillegg har Trevor et unikt nærkampangrep.

Internettkafeene fra fireren har blitt erstattet av en smarttelefon i femmeren. Via telefonen kan man surfe på nett, sjekke mail og alt annet vi gjør med våre egne telefoner.

Hver av de tre hovedpersonene kan styres og byttes mellom når som helst. De har sine egne liv i spillet som de lever når du ikke styrer dem. I tillegg har de egne ferdigheter innen ulike områder, samt egne penger, våpen, eiendommer og kjøretøy.

Et av høydepunktene i spillet er å planlegge og gjennomføre store ran. Det finnes to slike, den enkleste varianten kalles Blitz Play, som kun utføres med de tre hovedpersonene. Blitz Play-oppdragene klekkes ut av Michael og krever forberedelser på forhånd der man må skaffe kjøretøy, kostymer og så videre.

Man kan kjøpe og eie de fleste kjøretøy i spillet, men enkelte krever at man også eier riktig eiendom for å oppbevare kjøretøyene. Skal du kjøpe et fly, for eksempel, må du først kjøpe en liten flyhangar det kan oppbevares i.

Det finnes flere typer båter i spillet, og vannfysikken er helt ny i Grand Theft Auto. Ordentlige fysiske bølger gjorde at spillet nesten minnet om Wave Race da jeg så det i London. I tillegg kan man dykke overalt og utforske havbunnen.

De mest omfattende oppdragene i spilelt er såkalte Heists. Her skal de tre hovedpersonene gjøre store brekk sammen med innleide skurker. Disse oppdragene krever omfattende planlegging på forhånd med rekvirering av utstyr, kjæretøy og våpen. I tillegg må man planlegge fremgangsmåten og velge mannskap.

GTA V har flere våpen enn noen av de tidligere spillene i serien.

Los Santos er hovedbyen i spillet og er basert på Los Angeles. En svær solfylt metropolis full av selvhjelpsguruer, stjerner og avdankede kjendiser, skriver Rockstar.

Grand Theft Auto V byr på omfattende modifisering av kjøretøy. Både av den dekorative sorten, men også oppgraderinger av fjæring, motor, bremser og annet som påvirker kjøreegenskapene.

Det er ikke bare kjøretøy som kan oppgraderes, også våpen kan fikles med via tilbehør som lyddempere, sikter, utvidede magasiner, lasersikte, osv.

Spillet har selvsagt en natt og dag-syklus, i tillegg til et nyutviklet dynamisk værsystem.

Penger er nøkkelordet i spillet, ifølge Rockstar. Los Santos sliter i kjølvannet av finanskrisa, og de tre hovedpersonene planlegger alle brekkene for å skaffe seg nok kapital til å sikre fremtiden sin. Penger brukes til å kjøpe utstyr, kjøretøy og eiendom.

GTA-spillene bruker stjerner for å vise hvor ettersøkt du er av politiet. Tidligere spill har brukt seks stjerner som det maksimale nivået, men under spilldemonstrasjonen i London så det ut som Rockstar nå har gått ned til fem stjerner. På nivå fire, som oppstod under et ran som ble demonstrert, dukket det opp både pollitihelikopter og snikskyttere for å ta oss.

Det blir mulig å dekorere alle de tre hovedpersonene med tattoveringer og nye klær. I tillegg kan man også skifte sveis hos frisøren.

Spillets flerspillerdel ser ut til å være en integrert del av enspilleren. Under demonstrasjonen byttet man mellom de tre figurene via et hjul på skjermen der hver av de tre hovedpersonene var representert i tillegg til en tekst som sa «multiplayer».

Til tross for at store deler av kartet ser ut til å være ørken, skog og villmark lover Rockstar at det skal være masse belønninger og hemmeligheter å oppdage over alt. Hva slags belønninger vil de ikke si noe om ennå.

For første gang i spillserien brukes nå egenkomponert musikk i utvalgte sekvenser. Når man dykker får man for eksempel selskap av ambient undervannsmusikk.

Grand Theft Auto V utvikles av Rockstar og utgis av 2K Games. Spillet lanseres 17. september. Tur til London for å se på spillet ble betalt av Rockstar.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.