Bra, men ingen revolusjon
0

Bra, men ingen revolusjon

sep 28 Spill.no  

EA’s Black Box tok tronen fra Tony Hawk da de redefinerte skateboardingspill med Skate i 2007. Ved å så og si fjerne bruk av knapper og heller fokusere på bruk av styrespakene ble spillet mer realistisk og teknisk. Entusiaster elsket spillet selv om det fra noen hold fikk kritikk for å ikke by på nok innhold.

Ikke så mye historie

Jordskjelv og ødeleggelser i «Skate It» (Wii) har preget byen San Vanelona og to år etter er byen omdøpt til New San Vanolana hvor endringene er tydelige. Et privat firma (Mongo Corp.) har tatt kontroll og hyrer inn ordensvakter fra helvete til å stoppe folk i å kunne pop shuvit og grinde seg gjennom skateparadiset. Slik er altså byen idet din karakter uforklarlig slipper ut av et fengsel. For utenom dette er det ikke store historien i «Skate 2», noe som egentlig ikke plager meg. Den blir heller satt til side for en rekke fete oppdrag og utfordringen du får av kjente skatere på din vei til berømmelse i miljøet.

Litt rotete kontrollsystem

Kontrollsystemet baserer seg i likhet med forgjengerne på at styringsspakene fungerer som bena til skateren og armene R2, L2 (PS3) eller LT, RT (XBOX 360). Det fungerte perfekt i «Skate» og med en større liste tricks er det forbedret i «Skate 2». I tillegg er det nå mulig å bevege seg til fots slik at en lettere kommer opp trapper og gressplener. Til fots kan du ta tak i forskjellige ting som en kreativt kan bruke til å lage forkjellige ramps, railings og pipes. Digger muligheten til å kunne mekke egne skatespots, men styringssystem når du beveger deg til fots er rett og slett helt på trynet og føles utdatert og rotete.

Imponerer ikke

Heldigvis er animasjonene når du står på brett forbedret og utviklerne har jobbet litt mer med å få til naturtro bevegelser også i filmsnuttene. Men rent grafisk imponerer dessverre ikke «Skate 2». Det er litt for mange uskarpe teksturer og stygge kanter som faktisk får forgjengeren til å skinne sterkere en 2009-utgaven. På triks og innhold er «Skate 2» alt det forgjengeren manglet, men for få grafiske forbedringer gjør at inntrykket ikke overgår det vi så i 2007.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.