Call of Duty-skaper er ute av Respawn Entertainment
0

Call of Duty-skaper er ute av Respawn Entertainment

mar 04 Spill.no  

Respawn Entertainment-grunnlegger Jason West skal ha vært ute av studioet siden mai i fjor, melder en kilde nettstedet Kotaku lar være anonym.

Activision-bråk

West er nok best kjent for å ha skapt Call of Duty-serien sammen med Vince Zampella, som han også grunnla studioet Infinity Ward sammen med i 2002. De to ble senere sparket fra studioet, og havnet i en lang rettskrangel med utgiver Activision, som har utgiverrettighetene for Call of Duty.

Det hele endte med at West og Zampella sammen med en rekke andre Infinity Ward-avhoppere grunnla Respawn Entertainment og inngikk et samarbeid med Activision-rival Electronic Arts. De forventes å annonsere sitt nye prosjekt på årets E3-messe, og muligens også på Microsofts kommende Xbox 720-avduking.

Ifølge Kotakus kilde skal West ha forlatt Respawn umiddelbart etter at rettssaken med Activision endte, og det skal være familiære årsaker som ligger til grunn for beslutningen. Respawn Entertainment har ikke kommentert saken så langt.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.