Claptrap vender tilbake
0

Claptrap vender tilbake

feb 01 Spill.no  

I et intervju med nettstedet Digital Trends røper historieforfatter for Borderlands 2 Anthony Birch at roboten Claptrap kommer til å spille en sentral rolle i oppfølgeren.

Den siste mohikaner

Alle som har spilt Borderlands husker Claptrap, den skrullete, enhjulede roboten med reklamestemmen, som er masseprodusert og plassert utover hele den ugjestmilde ørkenplaneten. Og de som har spilt tilleggspakken Claptrap’s New Robot Revolution vet at våre venner har mer under det bulkete panseret enn bare opplæringsmateriale for ferske skattejegere.

I Borderlands 2 er Claptrap-roboten vi møter helt i begynnelsen av det første spillet den eneste gjenlevende av sin modell, etter at Hyperion Industries har besluttet å utrydde hele opplaget av såkalte CL4P-TP-roboter. 

Claptrap’s New Robot Revolution

– Du trenger ikke å ha spilt Claptrap’s New Robot Revolution for å forstå Claptraps rolle i Borderlands 2, men det skader absolutt ikke. Hyperion beordret utryddelsen av CL4P-TP-modellen som et svar på det som skjedde under robotrevolutsjonen, forteller historieforfatter Anthony Birch.

Blade Runner

Claptrap er selvsagt ute etter hevn over sine skapere, og Birch beskriver ham som “litt som Rutger Hauer i Blade Runner, bare uten det blekede, blonde håret, moralsk tvetydighet og sex-appell.”. Han blir tydeligvis med deg på eventyr i spillet, men skal vi tro Birch rett, blir han neppe nyttig utover den innlysende underholdningsverdien.

– Hvis du med “vennlig AI som hjelper deg ut i kampene” egentlig mente “morsom, men i det store og hele maktesløs makker som hyller kampprestasjon med sin karakteristiske hjertevarme og/eller irriterende oppramsing”, så ja, vi har definitivt det med i spillet, forteller Birch.

Se trailer

Borderlands 2 utvikles av Gearbox og utgis av 2K Games for Playstation 3, Xbox 360 og PC. Spillet lanseres i løpet av 2012.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.