CliffyB slutter i Epic
0

CliffyB slutter i Epic

okt 04 Spill.no  

Spillskaper Cliff «CliffyB» Bleszinski gir seg i spillstudioet Epic Games, og tar en pause fra spillutviklingen.

Vokst opp i bransjen

Forrige uke gjorde Bioware-doktorene det klart at de forlater skuta, og nå har turen kommet til en annen ikonisk utvikler. CliffyB, som han ikke lenger liker å bli kalt, er bare 37 år gammel, men har rukket å jobbe i spillbransjen i hele 20 av dem. Nå tar han seg det han anser for en velfortjent pust i bakken.

– Jeg har drevet med dette siden jeg var tenåring, og med unntak av friåret jeg tok i fjor, har jeg drevet med dette i ett. Jeg vokste bokstavelig talt opp i denne bransjen, som Mike [Capps] liker å si. Nå som jeg er voksen, er det på tide med en sårt tiltrengt pause, forklarer Cliff selv på Epics hjemmeside.

I trygge hender

Bleszinski slo gjennom i 1994 med plattformspillet Jazz Jackrabbit, men det var først da Unreal dukket opp noen år senere at han fant nisjen sin. Yngre spillere kjenner ham nok best igjen for utviklingen av Gears of Wars-serien. Når han nå forlater Epic, gjør han det med følelsen av at babyen hans er i trygge hender.

– Jeg kommer til å savne prosjektene, testingen, diskusjonene, og ikke minst folkene. Epic ansetter kun de beste av de beste, og det har vært en glede å jobbe med hver en av dere på daglig basis…Jeg er overbevist om at hvert prosjekt som blir laget, enten det er fra Epic, Chair, People Can Fly eller Impossible, kommer til å bli ypperlig, og kommer til å glede både spillere og anmeldere, forteller CliffyB.

Så gjenstår det å se om han bare blir husket for «et j***a motorsagvåpen»

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.