Crysis 2-motoren skal trene US Army
0

Crysis 2-motoren skal trene US Army

mai 30 Spill.no  

Den amerikanske hæren har spyttet 57 millioner dollar, eller rundt 310 millioner norske kroner, i et nytt treningsverktøy for soldatene. Til det har de leid inn spillmotoren fra Electronic Arts-spillet Crysis 2.

Kraftig spillteknologi

Det begynner å bli en stund siden den amerikanske hæren slapp America’s Army for å rekruttere nye soldater til rekkene, og nå er det tydeligvis på tide å finpusse opplæringen av disse også.

For å understreke at dette ikke er for underholdning, har prosjektet fått det superkjedelige navnet Dismounted Soldier Training System. Men under panseret finner vi den mildt sagt kraftige CryEngine 3 fra Crytek. Denne skal bidra til å lage en enormt realistisk simulator opp til fire soldater skal kunne trene i samtidig, hvor hver av dem får en rundt tre kvadratmeters flate å bevege seg rundt på. Soldatene skal ha en bærbar datamaskin i ryggsekken, og briller som fungerer som skjerm. Skytingen skal utføres ved hjelp av det som beskrives som en joystick.

– VI prøver å skape skikkelig innlevese, og CryEngine 3 er den kraftigste spillteknologien på markedet i dag, forteller Floyd West fra utviklerstudioet Intelligent Decisions.

– Den tillater oss å lage den mest mulig realistiske simuleringen. Vi kan sende soldatene til nøyaktig gjenskapte områder, som Afghanistan og Irak, hvor vi kan simulere alt fra visuelle hendelser til 360-graders lyd, forteller han.

Det skal i tillegg til krigssituasjoner også finnes opplæring i andre felt, for eksempel fredsoperasjoner.

102 av disse systemene skal stå klare rundt omkring i verden innen januar neste år.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.