De beste brukeranmeldelsene
0

De beste brukeranmeldelsene

jan 09 Spill.no  

Spill.nos artikkelserie der månedens beste brukeranmeldelser blir kåret kom seg smått på beina igjen i løpet av 2012. I 2013 skal vi prøve så godt vi kan å holde liv i den, og hva passer vel bedre enn å starte med de beste brukeranmeldelsene fra fjorårets siste sjettedel?

Det har vært vanskelig å velge og vrake fra november og desembers brukeranmeldelser. Både nye og gamle brukere har bidratt med sine skriblerier, og kvaliteten er på et såpass høyt nivå at enkelte kanskje blir skuffet. Men frykt ikke, skriver du anmeldelser i fremtiden er toget langt fra gått, og sjansene er fortsatt store for at du en gang får en plass i en av disse artiklene.

Skuffet blodfan

Først ut er veteranen Gilliankruger, som har skrevet en anmeldelse av Assassin’s Creed III. Gilliankruger ble skuffet over denne trilogiavslutningen. Han hadde høye forventninger til spillet, men magien og mye av det han elsket fra de forrige spillene var forsvunnet i dette kapittelet synes han. Han fremmer det at han synes at utviklerne i for stor grad har prøvd «å fylle spillet opp med mer action og mer over-the-top moments», og det at anmeldelsen er såpass usminket og personlig gir den et svært troverdig preg.

Han begrunner poengene sine særdeles bra, og man får virkelig inntrykk av hvorfor han ble mindre imponert over spillet. Gilliankruger har alltid servert raffinerte og gjennomførte anmeldelser – da spesielt av spill i Assassin’s Creed-serien – og dette er intet unntak.

Les anmeldelsen her!

Lovord fra slagmarken

Duckislate er en brukeranmelder jeg virkelig fikk øynene opp for da han begynte å skrive anmeldelser i fjor, og han har allerede markert seg som en av de beste brukeranmelderne her på siden. Denne gangen har Duckislate anmeldt Battlefield 3, et spill han elsker for sin fantastiske flerspillerdel og grafikk, og han forklarer både de positive og negative sidene ved spillet svært godt i anmeldelsen sin. Duckislate får veldig flott fram hvordan flerspillerdelen virkelig gjør Battlefield 3 til det mesterverket det er, og at den tross alt veier opp for den litt halvhjertede kampanjedelen.

Duckislate imponerer med en veldig god helhetlig flyt, og man ser med denne anmeldelsen hvordan han forbedrer seg fra gang til gang. Han klarer virkelig å imponere med å bevege seg bort fra det klassiske oppsettet for anmeldelser og komponere en helt egen tekst utifra det han synes er viktig å ha med. Slike anmeldelser, det vil vi gjerne ha!

Les anmeldelsen her!

Bedre enn Twilight

Nestemann ut er Grotlo, som har skrevet en anmeldelse av Castlevania: Lords of Shadow – et spill han roser opp i skyene. Man merker at denne anmeldelsen er noe Grotlo har jobbet lenge med, og det er en veldig gjennomført anmeldelse som virkelig rettferdiggjør karakteren. Det er en lang anmeldelse, men Grotlo har komponert teksten såpass bra at det aldri blir kjedelig å lese. Etter jeg hadde lest anmeldelsen fikk jeg lyst til å dra ned på butikken å kjøpe spillet med det samme, og man får virkelig et godt inntrykk av hvorfor Grotlo virkelig elsker dette spillet.

Han beskriver spillet som et av de beste kjøpene han har gjort noensinne, og etter å ha lest gjennom denne  kjærlighetserklæringen av en anmeldelse er det ingen tvil om at dette kommer rett fra levra. Det er en mye mer personlig anmeldelse enn det vi er vant til å lese, og det får virkelig troverdigheten og kvaliteten til å skyve seg opp noen hakk.

Grotlo skriver ikke anmeldelser så ofte, men når det omsider kommer en er det alltid et svært godt stykke arbeid. Dette er noe han virkelig beviser med flyten og det gode språket i denne anmeldelsen, og det gjenstår bare å oppfordre Grotlo til å skrive enda mer. Dette kan han virkelig.

Les anmeldelsen her!

Et filmspill av det sjeldnere kaliberet

LesMiserable er også en bruker som har markert seg sterkt som en god anmelder med anmeldelsene han har skrevet her på siden. Midt i desember fikk vi servert en anmeldelse av Rango, et spill han synes å være imponert over med tanke på spillets nedverdigende status som lisensspill. Det er likevel ikke noe perfekt spill, og LesMiserable klarer svært bra å rettferdiggjøre fireren på terningen. På tross av spillets mangler får LesMiserable fram at Rango er et godkjent spill som er «spekket med sjarm, småmorsomme øyeblikk og godt designede karakterer og baner».

Han balanserer svært godt mellom subjektivitet og objektivitet, og selv om det kanskje blir litt for detaljert til tider, er anmeldelsen underholdende å lese. Han beviser nok en gang at han virkelig konkurrerer med toppen, og med enda mer skriving i tiden fremover er jeg sikker på at han kan bli enda bedre.

Les anmeldelsen her!

Lovende nykommer

Brukeren Eplekjekk har bare skrevet to brukeranmeldelser her på siden, men allerede med hans andre klarer han å imponere. Eplekjekk har skrevet en anmeldelse av Just Cause 2, som han har belønnet med en firer. En karakter han begrunner svært godt. Samtidig som han roser spillet for sin gigantiske verden, bra potensial og flotte grafikk, får han tydelig fram at han synes spillet trenger finpuss og en mer levende verden.

Det er en lettlest, god og velskrevet anmeldelse det er snakk om, og den passende lengden og den gode flyten sørger for at anmeldelsen aldri blir kjedelig å lese. Jeg anbefaler virkelig å gi denne anmeldelsen en visitt og gi fyren litt konstruktiv kritikk, for med litt mer øvelse tar det nok ikke lang tid før Eplekjekk virkelig konkurrerer med toppen.

Les anmeldelsen her!

Dette var altså månedens lille motivasjonsdop for Spill.nos anmelderspirer. Det har som sagt vært vanskelig å velge ut hvilke anmeldelser som skulle frem i lyset denne gangen, det er absolutt flere gode anmeldelser fra disse to månedene som er verdt å få med seg. Vi håper på mange gode brukeranmeldelser i 2013!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.