De er tilbake
0

De er tilbake

des 12 Spill.no  

Ahh, kun noen måneder etter jeg tok farvel med de mekaniske dukkene hos pizzarestauranten Freddy’s er jeg nå motvillig tilbake igjen. Det var mange unnskyldninger som gikk gjennom hodet mitt mens jeg ventet på at spillet skulle bli ferdig nedlastet fra Steam. Brann hadde rykket ned, kunne jeg bruke det som grunnlag for å ikke spille dette spillet? Dessverre gikk nedlastingen like fort som oppfølgeren ble utviklet, og jeg stod uten ideer. Motvillig satte meg ned i stolen og ventet på at skiftet mitt skulle begynne.

Jeg har kanskje fortalt at jeg egentlig HATER skrekkspill. Det er ikke morsomt, og jeg ser overhodet ikke underholdningen i det å bli vettskremt og gråte i fosterstilling i hjørnet av den mørke leiligheten min. Likevel torturer jeg meg gjennom disse timene spillet varte, bare for å gi Spill.no sine lesere kunnskap nok til å vite om de skal kjøpe dette spillet.

Minner meg mest om en svensk is-maskot.

La oss begynne. Har du spilt forgjengeren, vet du hva dette går ut på. Du har nettopp fått en jobb som nattevakt på en svært merkelig pizza og underholdningssjappe med en mørk fortid. De mekaniske dyrene som underholder barn om dagen torturerer meg om natten. Nå har det riktignok kommet noen endringer. Husker du hvordan du kaldsvettet for å se om batteriet holdt lenge nok til at du kunne holde dørene som beskyttet deg lukket? Vel, frykt ikke – for nå har du evigvarende strøm, så det trenger du ikke lenger å tenke på. Dessverre er det en dårlig nyhet her og, og det er at de samme dørene er nå fjernet.

Til rådighet har du derimot en hjelm som du kan ta på deg når situasjonen krever det. Det gjør at disse mekaniske dyrene som har som oppgave å drepe deg, tror du er en av dem og lar deg være i fred. Vel, noen av dyrene gjør det i hvert fall, resten er smartere enn som så. For i motsetning til de store tunge dyrene fra første spill, er det introdusert flere fiender. En av dem er kalt The Puppet, og har tatt direkte inspirasjon fra mine verste mareritt. En figur som bærer en hvit smilende maske og som angriper deg hvis du ikke trekker opp en spilledåse til å spille gjennom hele natten.

The puppet er ikke av den langsomme typen

En annen figur er bare kalt BB og kan minne litt om en sirkusmaskot. I motsetning til de andre som vil drepe deg ved første mulighet, kommer den bare inn på kontoret, gjør livet surt ved å ødelegge muligheten for å se blindhjørner fra kameraene og bare stirrer på deg til natten er over. Jeg hatet den figuren mest av alle.

Så til selve spillopplevelsen, og den var like skremmende som gode gamle dager. Den stadig økende paranoiaen som gjorde at jeg gren hvert 30. sekund, de rare lydene som får meg til å slå av spillet og pc-en og gjemme meg på toalettet. Etter fem omstarter og Norton fullstendig oppgradert, var jeg endelig ferdig med den første natten. Så skjedde det, et minispill dukket opp. Et spill som så ut til å høre hjemme på en atari-hjemmekonsoll visste seg på skjermen. Som om Stephen King skulle ha laget det sagnomsuste E.T på nettopp Atari.

Rolig fulgte jeg etter figuren etter at ordene SAVE THEM kom krypende opp på skjermen. Hva var dette? Pulsen begynte å øke. Jeg fulgte etter figuren, gjennom en gang. Forbi noe som lignet en blodpøl. Jeg så tre barn, spillet stoppet opp. Hvite piksler begynte å danne ordene YOU…COULD..NOT..SAVE..THEM. Så hoppet The Puppet opp på skjermen skrikende med den hvite masken kommende lynraskt mot meg. Kort fortalt så trodde ikke Politiet på meg ti minutter senere når de rykket ut med våpen og skuddsikre vester etter de hadde fått tips om noen brukte en fly-sirene i leiligheten min.

Musikkboksen må alltids trekkes opp!

Sist gang jeg har skreket noe så kraftig var på ungdomsskolen da såkalte screamer-sites akkurat hadde blitt populære. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si. Det tok meg tre dager å sove igjen. Oppfølgeren er veldig mye det samme som forrige kapittel. Dette er et jump-scare spill, så den psykologiske grøssen er ikke så veldig sentral i dette spillet. Her skal du hoppe ut av stolen. Hvis det er det du liker, så er FNAF2 absolutt å anbefale. Jeg derimot har slettet spillet fra steam og kjøpt meg ny PC. La oss bare håpe at trilogien ikke avsluttes på en lang stund.

Flere kameraer og flere fiender.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.